Kako urediti dječju sobu

Kad razmišljam o dječjim sobama, rado se vratim u djetinjstvo i prisjetim se svoje sobe. Sobe u kojoj sam provela najljepše godine svog djetinjstva, stvarala uspomene, bavila se kreativnim aktivnostima koje sam oduvijek voljela, provodila vrijeme sama sa svojim mislima, sobe u kojoj sam bila sretna. Bila je to ne baš velika soba, ali je to definitivno bila soba kakvu nitko drugi nije imao. Radio ju je prema mojim željama moj otac, koji je vješt u radu s drvom i koji je za mene i sestru mogao napraviti što god smo poželjele od namještaja. Tako da se radilo o unikatima, napravljenima s puno ljubavi, od tate za njegove cure. Napravio nam je, u vrijeme kad smo još dijelile sobu, najprije predivan krevet na kat, a kasnije kad smo imale svoje sobe, i radne stolove, police, ormare, i sve što je trebalo. Vjerojatno mi se baš zbog toga što sam imala super tatu, dugo činilo da je sav dječji namještaj napravljen na istom principu, da je sve na isti kalup, no kako sam otkrila Dreamwithus.hr i Lilu.hr web trgovine, shvatila sam da to ipak više nije tako i da danas postoje ljudi koji pridaju sve više i više pažnje namještaju namijenjenom za one najmanje. Današnji je namještaj, što ćete i sami primijetiti kad zavirite u njihovo šaroliko online carstvo, kreativan, razigran, praktičan, dizajnom doveden do savršenstva. Zapravo je toliko veliki izbor divnih detalja koji sobu mogu učiniti pravim malim dječjim carstvom iz kojega djeca neće htjeti ni izlaziti. Sve je samo ne dosadan i jednoličan, već u sobe naše djece unosi dašak čarolije. One prave dječje.

Zato sam danas odlučila s vama podijeliti nekoliko svojih Lilu.hr favorita putem kojih bih vam htjela pokazati kako možete i sami urediti dječju sobu dostojnu vaših malih princeza i/ili prinčeva. Sve što vam treba možete naći na jednom mjestu. Odaberete nekoliko osnovnih, najvažnijih komada namještaja, a nakon toga dodajete detalje kojima personalizirate prostor i u sobu unosite osobnosti vaše djece, njihove karaktere.


Dječji krevet i posteljina


Dječji krevet Kućica


Stoga, krenimo od najvažnijeg – dječjeg kreveta. Dječji krevet Kućica već i sam po sebi postaje centar dječje sobe. On je san svakog djeteta, a uz dodatak lijepe posteljine, u nekom omiljenom uzorku, onda čini savršeno mjesto za spavanje i odmor. Izbor posteljina je zaista ogroman, a naša wish lista se sastoji od slijedećih posteljina: posteljina Pospana Ovčica, Morski svijet, Rainbow, prema izboru naše djevojčice, te posteljina Dinosauri, Cuddle Bear i Veliki Medo, za našeg malog frajera. Za vaše male kreativce dostupna je čak i posteljina koju djeca mogu sama obojati, ako vas zanima nešto takvo.



Dječji stol / radni stol i stolica


Osim kreveta, namještenog s posteljinom po izboru djece, potreban je i dječji stol koji može služiti  za razne svrhe, za igranje i učenje. Uz stol ide i stolica, a ovo su neki moji favoriti, dok je izbor zapravo puno veći pa svatko može odabrati po svojim potrebama i stilu koji mu odgovara. Ono što je karakteristično za sve stolove koje možete naći u Lilu.hr online trgovini, jest to da su praktični, divnog unikatnog dizajna, izrađeni od kvalitetnih materijala, te da ne predstavljaju samo namještaj već i divan ukras u dječjoj sobi. Mnogi od njih sadrže i ladice za odlaganje stvari i pribora za pisanje, neki su namijenjeni samo za igru (Lego stolovi), no zajedničko im je da djeca s veseljem stvaraju na njima i uživaju u kreativnoj igri i učenju.


Dječji stol za igranje

Stol Old school


Ormari


Ormari su neizostavni dio svake spavaće sobe, pa tako i dječje. Osim što su jedinstvenog dizajna i praktični, ormari su i prostrani tako da se u njih može spremiti što god vam treba. Posebno su zanimljive moderne dječje garderobe, koje su nešto manja verzija walk-in ormara odnosno garderoba kakve volimo, a mogu biti odličan dodatak u sobi vaših djevojčica. Uz ormare poput ovih soba poprima bajkovit izgled, a ujedno je i uredna jer se u ormare može spremiti sve, od odjeće do igračaka.



Police




Kad namjestite ono osnovno u sobi, vrijeme je za detalje. Zidove možete obojati u omiljenu boju, staviti tapetu koja može podići cijeli prostor, no na sve to možete staviti i police u svim mogućim oblicima kako bi zidovi dobili neku novu dimenziju te kako biste na taj način mogli izložiti neke uspomene bitne djeci, poput fotografija, ili možda njihovu kolekciju omiljenih knjiga, igračaka i slično. Ukrasne police u ponudi Lilu.hr dolaze u oblicima kućica, planina pa čak i u obliku televizora, dok neke dolaze i u paketu sa vješalicama za objesiti odjeću, torbice ili nešto treće. Dodate samo poneki takav detalj i prostor će odmah živnuti, a sigurna sam i da polica poput tv-a sigurno ne bi prošla nezamijećeno.


Tepih za igru / podloga za igru


Ovisi o tome što preferirate, Lilu.hr u ponudi ima lijep izbor tepiha i podloga za igru. Što god odabrali, ne možete pogriješiti jer su njihove podloge i tepihi mekani, pogodni za igru na trbuhu kao i za sjedenje pri čemu djeci nije hladno, jedinstvenih su uzoraka i udobni. Možete ih postaviti uz krevet, ili u dijelu za igru da služe kao podloga za igru, a još jedna zanimljiva mogućnost je staviti neki tepih ili podlogu u dio sobe gdje se može kombinirati s baldahinom ili šatorom kako bi se za dijete stvorio samo njegov kutak za uživanje. I mi smo kao djeca voljeli boraviti u šatoru. Još se sjećam kao da je bilo jučer. Doduše, mislim da tad nije bilo unutarnjih šatora, no zato bi nam svakog ljeta tata postavljao šator u dvorištu, pa bi ga ja i sestra natrpale svime što nam je bilo potrebno za uživanje – knjigama, bojankama, papirima za crtanje, društvenim igrama, ma svim i svačim. Pa zašto onda ne napraviti sličan kutak i u dječjem carstvu? Vjerujem da bi mališani uživali, kao što smo i mi nekad uživali.




Detalji


Kao šećer na kraju projekta uređenja dječje sobice, pozabavite se završnim detaljima i udahnite dušu prostoru detaljima koji su specifični baš za vaše dijete. Dodajte police i ormare za knjige, uz krevet ukrasni stolić i lampicu, zajedno nacrtajte slike koje ćete uokviriti i objesiti na zid, ili napravite nekakve ukrase. Krevet upotpunite ukrasnim jastucima i ponekim plišancem. Čak možete dodati i dekicu koja svijetli u mraku. Na prozor stavite zavjese, na pod možete dodati i podlogu za odmor. Igračke spremite i sortirajte u kutije i košare, koje možete umetnuti na police, u ormare, komode s kutijama namijenjene spremanju igračaka. Na zid stavite i vješalice, svijetleće naljepnice, možete dodati i ogledalo, razne viseće dekore, okvire za slike u obliku Kućice primjerice, a nemojte zaboraviti ni dječju kasicu. Police možete upotpuniti raznim ukrasima, snježnim kuglama, keramičkim kutijama, uspomenama s izleta i putovanja, materijalima za hobije itd.




I ne zaboravite, nije potrebno puno da bi djeca bila sretna. Vi ste ti koji ih najbolje poznajete, ali svakako u cijeli proces uređenja sobe uključite i njih jer će biti ponosni zbog sudjelovanja, izrade i odabira nekih detalja, te će o tome pričati još jedno duže vrijeme.



Photos by Lilu.hr

0 komentara :