Savršeni ručak: piletina s tjesteninom
Svi koji me poznaju, znaju da obožavam piletinu na saftu u kombinaciji s tjesteninom i da je to jedno od mojih najdražih jela. Inače, piletinu volim na razne načine, i kuhanu i pečenu - piletina je piletina. Ono što najviše volim i što najčešće pripremam su pileća prsa. Nekima je to "bijelo meso" kako ga mi zovemo suho ali u ovoj kombinaciji to definitivno nije. Uz ovo jelo obavezno složim još nekakvu salaticu i imam savršeni ručak.
Sastojci:
- luk
- ulje
- začinska paprika
- voda
- piletina (pileća prsa)
- začini: sol i vegeta
- brašno
- tjestenina
Priprema:
Dinstanom luku dodajte jednu žličicu slatke začinske paprike i jednu čašu vode.
Zatim dodajte piletinu koju ste prethodno narezali na manje komade. Ja preferiram pileća prsa ali možete staviti i batke, zabatke... ovisno o tome što više volite.
Kad ste dodali piletinu, sve skupa zalijte s vodom do razine mesa i ostavite da se tako dinsta približno sat vremena uz povremeno dolijevanje vode.
Nakon sat vremena probajte da li je piletina omekšala. Ako je omekšala dodajte začine: sol i vegetu, a u suprotnom ostavite da se još malo kuha.
Na samom kraju u čaši vode razmutite malo brašna te sve zajedno ulijte u zdjelu s piletinom preko cjedila.
Probajte saft da bi vidjeli da li je sve dobro začinjeno i prema potrebi dodajte još soli i/ili vegete.
Skuhajte tjesteninu po želji uz koju ćete poslužiti piletinu na saftu.
Kad je i tjestenina kuhana, specijalitet je spreman za posluživanje.
Dobar tek!