Cosmo keks popsi za savršeni rođendan

Kad organizirate rođendan svojim mališanima sigurna sam da želite da to bude dan za pamćenje jer ipak se radi o jednom od najvažnijih dana u godini za njih, ako ne i o najvažnijem. U tim su nam trenucima svima i više nego dobro došle jednostavne i simpatične ideje kojima ćemo uljepšati taj njihov dan i izmamiti osmjehe na njihova lica. Naravno, najvažnije od svega je da svi budete na okupu te da vaše dijete bude u centru pažnje taj dan i da se osjeća posebno kako i priliči jednom slavljeniku.


Vjerujem da je planiranje i organizacija tog posebnog dana svim roditeljima velika sreća i zadovoljstvo i da će se svatko potruditi ispuniti želje svoje djece. O toj sam temi pisala i za portal Stilueta gdje možete pročitati moj članak o finim rođendanskim zalogajčićima odnosno moje ideje i prijedloge. Jedna od ideja koje možete naći u tom članku su i Cosmo keks popsi, šareni i kao takvi idealni za klince, pa je vrijeme da i taj recept podijelim s vama.

Ideju za ovo šareno iznenađenje dobila sam lutajući bespućima Pinteresta koji predstavlja neiscrpan izvor ovakvih kreativnih ideja i inspiracije. Cosmo keks popsi su zapravo, kao što sam već pisala na Stilueti, keksići odjeveni u bijelu čokoladu sa šarenim modnim dodacima u obliku raznobojnih šećernih konfeta.


Za pripremu ovih šarenih iznenađenja na štapićima trebate:

  • bijelu čokoladu (preporučam Bellarom bijelu čokoladu iz Lidla)
  • šećerne konfete (dekorativni posip u boji i obliku prema želji)
  • kekse
  • štapiće za sladoled ili za ražnjiće
  • malo ulja

U originalu u recept idu Oreo keksi ali ako ih nemate možete koristiti i neke slične kekse. Ja nisam imala Oreo kekse pa sam iskoristila Milk Cosmo kekse. Važno je samo da su u sredini punjeni nekom kremom tj. da su po obliku slični.

Što se tiče štapića za sladoled, ako ih nemate, možete poput mene iskoristiti štapiće za ražnjiće.

Također možete obući štapiće s nekom ukrasnom trakicom ili dodati mašnicu ili nešto slično da ljepše izgleda i to je to.


Priprema je i više nego jednostavna a rezultat jako efektan.

Prvi korak ovisi o tome koje kekse koristite.
Cosmo keksi koje sam ja koristila imaju dosta mekanu kremu u središtu pa sam odmah mogla upiknuti štapić u kremu tako da nisam morala razdvajati keks na pola.

Ako treba, možete staviti kekse i na par sekundi u mikrovalnu pećnicu kako bi malo omekšali pa da si na taj način olakšate umetanje štapića u keks.

U slučaju da je krema prečvrsta i ne možete odmah umetnuti štapić, pažljivo razdvojite keks na polovice. Pomoću štapića koji ćete umetnuti napravite udubinu u punjenju keksa.

Naravno, kad razdvajate kekse moglo bi se dogoditi da vam neki keks pukne no ne zamarajte se time.


Bijelu čokoladu s malo ulja otopite na pari.
Možete čokoladu otopiti i bez dodavanja ulja ali meni se činilo da će na taj način otopljena čokolada biti pregusta i da će mi to otežavati nanošenje čokolade na kekse pa sam dodala i ulje.

Kraj štapića koji ćete umetnuti u keks umočite u otopljenu čokoladu.
Malo čokolade stavite i u sredinu keksa pa zalijepite odvojene polovice keksa i to tako da štapić bude u udubini.
Ostavite da spojeni keks malo odstoji, da očvrsne i da se dobro zalijepi.

Na koji god od ova dva načina pripremate kekse, postupak u nastavku je isti.
Sad kad su keks popsi (keks lizalice) spremni, premazujete kekse otopljenom čokoladom.


Pazite pritom da dobro prekrijete vrh i stranice keksa a prema želji možete keks premazati samo s jedne strane ili s obje, kako vam se više sviđa.
Olakšajte si premazivanje žlicom.

Kod premazivanja bi vam zbog težine čokolade moglo sve kliziti ali ne brinite, nakon što premazani keksi odstoje nekoliko sati u hladnjaku sve će očvrsnuti i dobro se "zacementirati" pa kasnije neće biti problema.


Također, ne morate se mučiti da čokolada bude nanesena u potpuno glatkom sloju, još će ljepše izgledati kad ju nepravilno nanesete, u valovima jer će tako izgledati kao da su keksi prekriveni svilenom tkaninom.

Ako je čokolada dovoljno tekuća možete ju ulijati u čašu ili neku dublju posudu pa jednostavno umakati keks na štapiću u čokoladu.

Prema želji, čokoladu možete i obojati jestivim bojama i tako napraviti keks popse u različitim nijansama i s različitim dekorativnim posipima.


Premazane kekse stavljajte na komad papira za pečenje kako bi se stvrdnuli.

Nakon što sve kekse premažete čokoladom, posipajte po čokoladi šećerne konfete.

Ukrašene kekse stavite u hladnjak na hlađenje.

Idući dan možete malo i uljepšati svoje keks popse iako će biti lijepi šareni i ovako sami po sebi.
Prema želji kao šećer na kraju možete dodati i male slatke mašnice ispod keksa na štapić i to je to.

Kekse izvadite iz hladnjaka neposredno prije posluživanja jer će se inače čokolada topiti.


Nadam se da vam se sviđa ova jednostavna ideja za šarene slastice kojom možete razveseliti svoje klince. Ovo je nešto kreativniji način na koji možete poslužiti kekse umjesto da ih samo stavite u zdjelicu ili posložite na tanjur. U kratko vrijeme možete napraviti nešto maštovito i dječji rođendan tako učiniti još posebnijim.

Uživajte u planiranju rođendana svojih klinaca! :)

0 komentara :