Sekeli gulaš s pireom
Bliži se vrijeme ručka i još niste ništa skuhali? Ponestalo vam je ideja a morate nahraniti svoje ukućane? Ako je tako imam jedan prijedlog za vas. Malo zelja, malo mesa i krumpira i ručak je spreman a vaši ukućani zadovoljni :).
Sastojci:
- glavica luka
- crvena začinska paprika
- kiselo zelje
- začini: sol, papar, vegeta
- lovorov list
- žličica kiselog vrhnja
- krumpir
- voda, ulje, mlijeko
- svinjetina
Priprema:
Sitno nasjeckajte luk te ga pržite na ulju sve dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.
Za to vrijeme svinjetinu narežite na manje komadiće pa ju stavite na luk i kratko pržite bez dolijevanja vode.
Kroz nekih 5 minuta dolijte vodu i dodajte malo slatke začinske paprike.
Sve zajedno promiješajte i dinstajte meso nekih 1.5 h, uz postepeno dolijevanje vode, sve dok meso ne omekša.
Kad primijetite da je meso već pri kraju, dodajte kiselo zelje i još malo kuhajte sve zajedno da se prokuha i zelje ali i da meso do kraja omekša.
Dodajte začine: sol, papar i vegetu, prema želji.
Dodajte
i dva lovorova lista te jednu malu žličicu kiselog vrhnja koja će jelu
dati specifičan okus.
Još kratko sve prokuhajte i poslužite sekeli gulaš uz pire krumpir.
0 komentara :