Sekeli gulaš s pireom

Bliži se vrijeme ručka i još niste ništa skuhali? Ponestalo vam je ideja a morate nahraniti svoje ukućane? Ako je tako imam jedan prijedlog za vas. Malo zelja, malo mesa i krumpira i ručak je spreman a vaši ukućani zadovoljni :).


Sastojci:
  • glavica luka
  • crvena začinska paprika
  • kiselo zelje
  • začini: sol, papar, vegeta
  • lovorov list
  • žličica kiselog vrhnja
  • krumpir
  • voda, ulje, mlijeko
  • svinjetina

Priprema:

Sitno nasjeckajte luk te ga pržite na ulju sve dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.
Za to vrijeme svinjetinu narežite na manje komadiće pa ju stavite na luk i kratko pržite bez dolijevanja vode.
Kroz nekih 5 minuta dolijte vodu i dodajte malo slatke začinske paprike. 
Sve zajedno promiješajte i dinstajte meso nekih 1.5 h, uz postepeno dolijevanje vode, sve dok meso ne omekša.

Kad primijetite da je meso već pri kraju, dodajte kiselo zelje i još malo kuhajte sve zajedno da se prokuha i zelje ali i da meso do kraja omekša. 
Dodajte začine: sol, papar i vegetu, prema želji.
Dodajte i dva lovorova lista te jednu malu žličicu kiselog vrhnja koja će jelu dati specifičan okus. 
Još kratko sve prokuhajte i poslužite sekeli gulaš uz pire krumpir.








Dobar tek!

0 komentara :