Domaći čips za savršenu filmsku večer

U djetinjstvu smo domaći čips pekli poprilično često - čini mi se da je u to vrijeme vladala čipsomanija :). Iako okus i struktura nisu identični onom kupovnom, nama je jednako fini ili čak još i bolji. I odličan je kao dodatak za filmske večeri. Zašto kupovati čips u dućanu kad doma možemo napraviti još bolji? :)



Najbolji domaći čips radi se od mladog krumpira jer onda čips bude savršene žuto - zlatne boje. Najgore je kad ogulite i naribate hrpu krumpira, polako ga i strpljivo pečete turu po turu i rezultat nije onakav kakav želite. Stoga ako možete uvijek odaberite mladi krumpir.

Priprema čipsa je zapravo vrlo jednostavna. Samo ogulite krumpira koliko želite, naribate ga i u malim turama pečete u fritezi ili zdjeli s uljem. Za ribanje krumpira ja imam i svoj omiljeni ribež, za kojega mi svi kažu da je već otupio i da se ne može koristiti ali ja ga i dalje koristim jer je savršen.

Kod pečenja pripazite da u turama ne pečete prevelike količine naribanog krumpira jer bi vam se mogao lijepiti i onda to ne bi bilo to. Kad je tura pečena, kod vađenja čips dobro protresite da ne bi bio previše mastan. I to je cijela mudrost. Prema želji dodajte sol i vegetu i možete papati. Obavezno uz čips pripremite i vaše omiljeno piće jer ćete ožedniti. I to je to, filmska večer može početi :).













Dobar tek!

0 komentara :