Mini pizzete za druženja i partyje

Otkad je počelo nogometno prvenstvo već sam par puta radila mini pizzete za gledanje utakmica pa sad recept dijelim i s vama da ih napravite ili za gledanje utakmica u ovo kratko vrijeme što još prvenstvo traje ili za neko drugo druženje s prijateljima. Kod nas su pizzete nestale s tanjura u roku od dvije minute a idealne su za takve prilike jer se mogu jesti rukama, kao mali zalogajčići, onako usput. Također su odličan izbor i ako organizirate rođendansku proslavu svojim klincima. Budući da su rijetki oni koji ne vole pizzu, teško da s ovim pizzetama možete pogriješiti. Razgrabiti će se samo tako i reći će vam da napravite još :).


Ono što je najbolje jest to da se radi o uistinu brzom receptu jer se kvas ne mora dizati. Naravno, ako je vama tako bolje vi to možete napraviti ali ja to ne radim. Kod mene doma svi volimo što tanje tijesto kod pizze pa zato ne želim da mi se tijesto previše digne kod pećenja tako da onda kvasac odmah dodam brašnu i ostalim sastojcima i ne čekam da odstoji neko vrijeme i nabubri. Tijesto će bez obzira na to biti fino a uštedi se vrijeme za pripremu :).

Ovaj je recept objavljen i u sklopu članka Savršene ideje za fine rođendanske zalogajčiće koji sam pisala za portal Stilueta.

Sastojci:

  • brašno
  • ulje
  • kvasac
  • šećer
  • malo soli
  • voda
  • za nadjev: kećap, sir, gljive, šunka, origano
  • opcionalno (pri kraju pečenja): feta sir, paprika, mozzarella

Za tijesto nisam navodila konkretne količine jer ja uvijek kad radim tijesto za pizzu i pizzete sve stavljam odokativno.


U posudu stavite brašno pa dodajte malo ulja (otprilike 2 žlice ulja za jednu veću pizzu a ako se radi o većoj količini tijesta možete staviti i malo više ulja) i malo soli.
Kvasac otopite u vodi i dodajte mu sasvim malo šećera.
Kvasac se ne mora dizati već ga odmah dodajte u zdjelu s ostalim sastojcima.
Dodajte i malo vode.
Zamijesite lijepo glatko tijesto tako da bude mekano pod prstima i da se kasnije može lagano razvaljati a prema potrebi dodajte još vode da lakše zamijesite tijesto.

Namastite kalup u kojemu ćete peći pizzete ili postavite papir za pečenje.


Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, što tanje možete (osim ako volite deblje tijesto).
Zatim okruglim izrezivačem željene veličine tijesto izrežite na manje krugove.
Krugove tijesta poslažite u kalup jedan do drugoga i pripremili ste "bazu" za svoje pizzete.


Zagrijte pećnicu na 180°C pa se prebacite na nadjeve i stavite na pizzete što god volite.

Najprije ih premažite kećapom a gore možete staviti naribanu šunku, sir, gljive i origano pa ih stavite u pećnicu na 10 do 15 minuta.

Za to vrijeme dok se pizzete peku, očistite i nasjeckajte papriku na sitne komadiće.
Osim paprike, nasjeckajte i malo feta sira a prema želji i mozzarelle.


Pričekajte da se pizzete ispeku skoro do kraja i kad budu već gotovo pečene izvadite kalup s pizzetama iz pećnice pa ih dio posipajte sa nasjeckanom paprikom a dio sa feta sirom ili mozzarellom.

Kad ste to napravili, vratite pizzete u pećnicu, na još koju minuticu i to je to.


Nadjenite svoje pizzete povrćem i namirnicama prema svojoj želji. Možete dodati i nekoliko listića rikule, kukuruz, rajčicu, tikvice itd. Samo pripazite na to koje namirnice stavljate odmah na pizzete, koje idu pri kraju pečenja a koje već kad su pizzete gotove.



Kad su pizzete gotove, izvadite kalup iz pećnice.

Tople pizzete odmah poslužite ekipi i uživajte :).

Dobar tek!

0 komentara :