Špagete s umakom od tikvica

Ima dana kad volim provesti sate u kuhinji i isprobavati nova jela, tehnike i kombinacije ali ima i dana kad preferiram jednostavnost. Tako da ako ste i vi fan brzih i jednostavnih jela ovo je prijedlog za ručak po vašoj mjeri.


Recept za ovo jelo smo našli na Coolinariki i toliko je jednostavan i brz da nisam uvodila nikakve promjene jer nam se svima sviđa takav kakav je. Ovo jelo preporučam svima jer su reakcije mojih ukućana odlične i kad god imamo tikvica u hladnjaku ono se nađe na našem meniju. Sve što vam treba je koja tikvica i vrhnje za kuhanje a prema želji možete i sami dodati neki začin koji vam odgovara u kombinaciji s tikvicama.


Sastojci:

  • luk
  • malo ulja
  • 2 tikvice
  • začini: sol, vegeta
  • vrhnje za kuhanje
  • špagete


Priprema:

Tikvice dobro operite.
Luk sitno nasjeckajte i staviti ga u zdjelu na malo ulja te kratko popržite da poprimi lijepu zlatno-smeđu boju.
Dok se luk prži tikvice izrežite na manje komade (ja sam ih rezala na polukrugove).
Kad ste popržili luk dodajte pripremljene tikvice a potom i začine: sol i vegetu.


Promiješajte i pirjajte uz povremeno miješanje sve dok tikvice ne omekšaju.
Ja ih obično dosta tanko narežem da čim prije omekšaju.
Prema potrebi podlijte i s malo vode.
Na samom kraju dodajte vrhnje za kuhanje i još kratko prokuhajte.


Uz umak skuhajte špagete u vreloj slanoj vodi ili neku drugu tjesteninu prema želji.
Osim uz špagete umak od tikvica možete poslužiti i uz rižu, krumpir ili čak i kao prilog uz meso.



Dobar tek!

0 komentara :