Top 5 Dreamwithus.hr i Lilu.hr proizvoda za kuhinju

Pribor, posuđe, tanjuri, šalice, kalupi, sitnice za ukrašavanje, špatule i pomagala svih mogućih oblika su samo mali dio onoga što volim. Dok jedni skupljaju cipele, torbice, garderobu ili nešto sasvim drugo, ovo je ono čemu ja teško odolijevam. Zapravo, sve za kuhinju, pripremu slastica i najfinijih jela, kao i za njihovu prezentaciju na stolu, je moja slaba točka, i ne mogu otići u dućan pa preskočiti taj kuhinjski odjel. Uvijek mi još nešto fali i uvijek sam u potrazi za posuđem koje nije samo korisno već je i estetski lijepo, jer je tad kuhanje još veći užitak. 

Kuhanje je za mene kreativan proces, i svaki je dio tog procesa jednako bitan, svi su oni međusobno povezani i zajedno kao rezultat daju rapsodiju, što okusom što izgledom. Smatram da ljubav ide kroz želudac, ali i da najprije jedemo očima pa tek onda ono što je posluženo na tanjuru i probamo, uživamo u okusima. Zato mi je jednako bitno da ono što pripremim bude ukusno ali i da uživam u cijelom procesu pripreme jela, u miješanju, sjeckanju, miksanju, dekoriranju, slaganju na tanjur i posluživanju. Sve mora činiti jednu lijepu zaokruženu priču kad hrana dođe na stol. Tada nagrada (zadovoljni degustator) ne izostaje. 

No, ono što je često problem, jest to da kod nas u dućanima najčešće bude mali izbor svega, što je i za očekivati kad živiš u manjem mjestu. Naravno, život u malom mjestu ima i svojih čari i prednosti, no na sreću svih nas koji smo u potrazi za jedinstvenim detaljima za dom, tu uskaču webshopovi poput Dreamwithus.hr i Lilu.hr na kojima nalazim posebne detalje za svoj dom u cijelosti, ali i za meni najdražu prostoriju, kuhinju, u kojoj provodim puno vremena spremajući kašice za našeg najmlađeg člana i ukusne obroke za cijelu obitelj. Kuhinja je srce našeg doma, moj „happy place”, mjesto gdje kreativnost nema granica i mašta je naš najbolji prijatelj. Stoga sam za početak odlučila s Vama podijeliti nekoliko svojih preporuka proizvoda vezanih upravo za kuhinju i kuhanje, a koje možete pronaći na spomenutim webshopovima. Pa krenimo.


1) Pribor za jelo


Osoba sam koja i inače voli boje, volim i zlatne nijanse, mramorne uzorke, pastelne boje, pa tako i kad je posuđe u pitanju volim da ono bude nešto drugačije i lijepog dizajna. Već mi je dugo na listi želja zlatni pribor za jelo, baš poput ovog Gold pribora za jelo koji se sastoji od 16 dijelova i mislim da bi trebala takva 2 seta.


Pribor za jelo Gold

Set žlica Secret de Gourmet – Rose Gold


Kad sam kod pribora za jelo, na Dreamwithus.hr u ponudi imaju i lijepe žlice za kavu u sivoj i rose gold nijansi, koje ispijanje omiljenih napitaka mogu učiniti još posebnijim i uz koje taj mali svakodnevni ritual može poprimiti jednu sasvim novu dimenziju. Kako često volim reći, sreća je u malim stvarima, sitnicama, i najmanjim detaljima. Pa ako tako gledamo na svijet, onda je jasno zašto i žličica u rose gold nijansi može biti razlog za sreću i uljepšati jedan jednostavan ali dragocjen trenutak poput uživanja u omiljenom napitku.


2) Porculan Nora


Duboki tanjur Porculan Nora

Tanjur Porculan Nora dots


Porculan Nora dolazi u dvije varijante: cvjetnoj i onoj s uzorkom točkica, tako da svatko može odabrati po svom ukusu. Osobno su mi točkice favorit, no i cvjetna kombinacija može biti super, posebno sad kroz ljeto za lagane, osvježavajuće obroke i uživanje u jelu i piću na osunčanim terasama. Naravno, porculan Nora nije jedini u ponudi ovog brenda, ima tu još divnih tanjura pa svakako zavirite na webshop.


3) Dječji setovi za jelo


Dječji set za jelo – Plavi medo

Dječji set za jelo – Roza lisica

Dječji tanjur Mica

Tanjur Medo


Dječje je posuđe danas sve samo ne dosadno i upravo raznoliki dizajni uveseljavaju djecu. Kad nam je nedavno na kućnu adresu stiglo posuđe, po jedan set za našu curu i jedan za malog dečka, ne moram ni govoriti kakvo je to veselje i uzbuđenje bilo. Iako bolesni, snagu za otvaranje paketa su odmah našli, i oduševili se kad su vidjeli da je stiglo nešto upravo za njih. Zdjelice su odlične veličine, idealne za dječje obroke i za posluživanje raznih variva i juha, dok su tanjurići koje smo mi odabrali savršeni zbog podjele na pretince što je djeci isto tako super jer ne vole svi jesti sve pomiješano pa im se ovako može bolje servirati. U setovima uz tanjur s pretincima i zdjelicu dolaze još i vilica i žlica te čaša, a dostupni motivi su, osim ovih koje smo mi odabrali (Roza lisica i Plavi medo), još Plava panda i Roza mica. Osim setova za jelo, možete odabrati i pojedinačne tanjure koji dolaze u dva motiva i krasnog su dizajna - Tanjur Medo i Dječji tanjur Mica. Možda lijepo dječje posuđe nije neophodno, ali svakako veseli djecu i obroci koji su lijepo servirani su još slasniji.


4) Šalica i Čajnik sa šalicom Nora


Toplina doma, najdraža dekica, film, dobro društvo i - čaj. 

Ili. Drugi scenarij.

Ljeto, sunce, balkon ili terasa, pogled na dječicu koja se igraju u dvorištu, voćni ražnjići, svježi zrak, cvrkut ptičica i - čaj. 

Koji god scenarij bio, čaj je tajni sastojak za uživanje. 

Još kad ga ispijate iz šalice poput ove, ili ga poslužujete u najslađem čajniku ikad, sreća i zadovoljstvo ne mogu izostati.


Šalica Nora

Čajnik sa šalicom Nora


5) Kutija za čaj


Kutija za čaj Pop


Svaki pravi ljubitelj čaja posjeduje barem jednu ovakvu praktičnu kutiju, napravljenu od kvalitetnog materijala i modernog dizajna. Da ne bi punili ladice/police u kuhinji s hrpom kutija različitih čajeva, koje samo zauzimaju puno mjesta, najjednostavnije ih je sve spremiti u kutiju za čaj koja je podijeljena na pretince, pa se čajevi mogu sortirati po vrstama odnosno okusima. Već znam kome bih mogla pokloniti jednu ovakvu kutiju, budući da kod kuće imam jednog velikog obožavatelja čajeva s bogatom kolekcijom istih :).

I eto nas na samom kraju ove liste. Nadam se da vam je bilo zanimljivo i korisno, da ste možda otkrili nešto novo za sebe ili svoje najdraže. Dreamwithus.hr i Lilu.hr imaju ogroman izbor proizvoda za naše domove, i to ne samo za kuhinje, pa svakako možete pronaći nešto što bi se moglo uklopiti u neki od prostora u vašem domu, ili još bolje, možete pronaći poklon za nekoga tko vam je drag. 



Photos by Dreamwithus.hr, Lilu.hr


0 komentara :