Scary mumija pizzete

Na fešti za Noć vještica ne morate poslužiti samo slatke scary specijalitete, već poslužite i nešto konkretno - poput mumija pizzeta čiji vam recept donosim i koje definitivno nitko neće odbiti jer ipak je to pizza koju svi obožavamo i idealan je odabir za partyje.

Vjerojatno vas još svega koji sat dijeli od odlaska na party ili do dolaska gostiju ako ste vi domaćini, pa definitivno još stignete napraviti ove pizzete i tako iznenaditi svoje goste toplim obrokom u prigodnom stilu. Ili ih spakirajte u kutijicu da ostanu tople i ponesite ih sa sobom u goste. Nestat će u trenu s tanjura, garantiram vam.

Priprema ovih pizzeta je super jednostavna: napravite tijesto koje se ne mora dizati, stavite nadjev po želji, prigodno ukrasite i pravac u pećnicu. Nekoliko minuta kasnije mumije su spremne za posluživanje i možete prizalogajiti s društvom. 
Recept za pripremu tijesta i pizzeta neću ponavljati jer se recept za pizzete već nalazi na blogu i možete ga pročitati ovdje. Sve što vam treba za tijesto je brašno, ulje, sol, kvasac i malo vode a ako vas još nešto zanima uvijek mi se možete javiti i pitati. 

Uglavnom, prema receptu s linka napravite tijesto, zatim tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i izrežite na kvadrate - svaki komad tijesta biti će jedna mumija. Kvadrate tijesta poslažite u kalup koji ste prethodno namastili ili postavite papir za pečenje.

Pećnicu zagrijte na 180°C.


Po tijestu rasporedite kečap ili umak od rajčice ako tako više volite.
Prema želji možete se poigrati različitim nadjevima, no da bi mumija više došla do izražaja najbolje funkcionira kad na kečap ili rajčicu stavite samo sir (zbog kontrasta u bojama).
Sir narežite na tanke rezance i nepravilno ih poslažite da bi stvorili efekt bijelih zavoja karakterističnih za mumije.


Pizzete stavite u pećnicu i pecite ih 10-tak minuta.
Gotove pizzete izvadite iz kalupa.

Tad vam samo još preostaje napraviti oči svakoj mumiji a to možete napraviti ili pomoću maslina ili čokoladnih kapljica ili nečeg sličnog, važno da je to nešto što imate pri ruci tamno i to je to.

Kad mumije progledaju, stavite ih na tanjur i poslužite.


Happy Halloween!

0 komentara :