Omleti To Go (muffin omleti)

Prezaposleni ste i u potrazi za "brzo i fino" receptima? Onda imam još jednu odličnu ideju za vas. Zapravo, radi se o receptu koji će vam biti koristan u raznim situacijama. Ove omlete to go odnosno omlete za ponijeti sa sobom možete pripremiti klincima za ponijeti u školu, možete ih raditi za doručak ili večeru, kao popodnevni snack, za užinu na poslu, piknik ili neki izlet u prirodu. Jednostavno ih upakirajte u kutijicu i ponesite sa sobom. Ovakav domaći obrok osim što je zdrav je i jako ukusan i brzo se priprema. Idealno zar ne? Stoga uštedite vrijeme, pripremite ove mini omlete za ponijeti sa sobom i jedite fino i zdravo!


Ovo je još jedan od recepata u kategoriji Emmezeta u mojoj kuhinji. Sjećate se da sam nedavno pisala o iznenađenju koje su mi pripremili pa vam stoga danas predstavljam kalup za muffine koji sam dobila i preukusno jelo koje sam pomoću njega pripremila. Naravno, bit će još ideja i prijedloga a ovo je prva u nizu s tim kalupom :). Ajmo na recept.


Sastojci:
(za 10-12 mini omleta)

  • 6 jaja
  • šampinjoni
  • glavica luka
  • začini: sol, papar
  • malo brašna
  • ulje
  • ostali sastojci za omlet prema želji: češnjak, paprika, tikvice, ostalo povrće, vrhnje, sir itd.


Priprema:

Šampinjone najprije nasjeckajte na manje komadiće pa ih stavite u posudu s vodom i provrijte na vatri pa dobro ocijedite.

Nasjeckajte luk pa ga popržite u tavici na ulju da poprimi lijepu zlatno-smeđu boju.
Luku dodajte šampinjone i ostalo povrće prema želji pa još malo popržite da povrće omekša.

U posudi istucite jaja pa im dodajte malo brašna i začine: sol i papar.
Nakon što popržite gljive i povrće, umiješajte sve te sastojke u posudu s jajima.

Lagano namastite kalup za muffine, tek toliko da se smjesa ne primi za kalup, i zagrijte pećnicu na 180°C.


Napunite kalup za muffine smjesom od jaja, gljiva i povrća prema želji.
Smjese bi trebalo biti dovoljno za 10-12 omleta.
Možete kalup puniti skoro do vrha, unatoč tome što će se prilikom pećenja muffin-omleti dići - nakon što ih izvadite iz pećnice će se opet lagano spustiti.

Stavite kalup u zagrijanu pećnicu i pecite omlete nekih 15 minuta odnosno dok jaja lagano poprime smeđu boju na vrhu.

Gotove omlete izvadite iz kalupa i poslužite uz neku salatu.


Dobar tek!

0 komentara :