Gost post: CharmPam i Voćni popsicles

Danas nam u goste dolazi majstorica royal icing keksića, draga Pamela s bloga CharmPam koja je i za ovo današnje gostovanje odabrala nešto što će oduševiti i vas i mene - kao da je znala što volim pa je to i pripremila za sve nas. Meni je baš veliko zadovoljstvo što imam priliku ugostiti u ovom svom malom virtualnom kutku osobu koja je i mene inspirirala da napokon krenem s oslikavanjem keksića. Pamela je inače u blogosferi već preko 4 godine i kao što svi znaju odaziva se i na nadimak CharmPam, što je ujedno postalo i ime bloga. Njezin blog od prvih je dana ispunjen uglavnom slatkim receptima za isprobane deserte koji su ju osvojili, ali to nije sve.


U zadnje vrijeme mnogo vremena provodi s dekoracijama - tortama s fondanom i keksićima s royal icingom. Iako je rad s fondanom konkretniji i ljudi najčešće zapaze samo lijepu tortu, priznaje da daleko više uživa u dekoraciji običnih prhkih keksića. Ima dojam da svakim novim "projektom" sve više raste, sve je hrabrija i njezini keksići postaju sve kvalitetnije nacrtani. Srećom, još uvijek čuva slike svojih prvih keksiju, tako da nikad ne zaboravi odakle je krenula i dokle je došla. Mišljenja je da se nikad ne vrijedi uspoređivati s drugima pa ona radije svoj rad uspoređuje s onime od njezinih početaka.


Njezini kulinarski snovi uključuju i neko stručnije obrazovanje s diplomom. Jednu diplomu već ima, onu sa studija novinarstva.. i naravno, voli svoju struku! Novinarstvo je jedan od najživopisnijih poslova, savršen za Pamelin znatiželjan karakter, ali kreativnost i mašta u njoj oduvijek su ju tjerali u hobije u kojima se može "igrati", pa je tako i počela pisati blog o hrani. Kuhanje i pečenje kolača počelo je na onaj klasičan način - od malena, uz baku i mamu, ali preraslo je sve što je mogla i zamisliti.

Ono najljepše što je proizašlo iz pisanja bloga su ljudi koje je upoznavala putem, iskustva koja su joj se nudila i otvarala, razne suradnje, snimanje njezinih prvih video recepata za Kuhari.com i sam osjećaj da to što radi nije samo za nju, nego da ljudi zaista čitaju i koriste njezine recepte.


Iako na blogu najčešće piše slatke recepte, zapravo je osobno slanojed. Najdraža hrana joj je riba, povrće na lešo, salate, zapravo sve ono što se u ovim ljetnim mjesecima najčešće izmjenjuje na njihovom stolu. 

Što se njezine vlastite kuhinje tiče, to je jedna klasična, obiteljska old-school kuhinja. Ne posjeduju previše moderne elektronike, što ljudi brzo shvate, čim vide da još uvijek koriste ringove na plin i staru vagu na zidu. No kaže Pamela da se ne može žaliti, ipak je u ovoj kuhinji skuhala sve što je ikad objavila na blogu. Iako, postoje i neke čari tehnologije o kojima je ovisna i bez kojih svoju kuhinju ne može zamisliti, a na prvom mjestu je definitivno štapni mikser. Osim njega, obožava i svoju silikonsku špatulu, kalupe za muffine i wok. Ipak, štapni mikser je njezin glavni alat u kuhinji, najčešće u pripremama raznih pesta, namaza, voćnih smoothieja, pa sve do ledenih popsiclesa kao što su ovi koje je danas za nas pripremila.

Na samom kraju Pamela mi je otkrila da između lubenice i sladoleda ne može odabrati što voli više jer su joj to dvije najdraže slatke stvari ikad - moram priznati da imamo nekih sličnosti jer je isto i kod mene :). Između palačinki i browniesa bira palačinke i to samo zato što mogu birati punjenje a ako joj ponudite Pavlovu i ledeni vjetar, ona bi odabrala Pavlovu jer elegantnije izgleda a i voli ju raditi i u mini verzijama. 

Nadam se da ste uživali u ovom kratkom ali slatkom upoznavanju Pamele i da sad s nestrpljenjem iščekujete recept koji smo najavile. Tako da odmah prelazimo na stvar, garantiram da ćete odmah poželjeti posegnuti na Pamelin tanjur i poslužiti se :).

VOĆNI POPSICLES


Ljetne vrućine zovu nas na sladoled.. a malo je onih koji se ne odazovu. Kako biste sebi i svojoj obitelji u tom trenutku mogli dati nešto zaista prirodno, zdravo, a u isto vrijeme ukusno, sladoledno, predlažem vam ovu voćnu varijantu. Djeca će teško reći ne - jer ipak je to sladoled, a vi ćete im osigurati porciju voća na koje bi ih možda inače morali nagovarati. S pripremom ste gotovi za doslovce 10 minuta, a zamrzavanje od par sati ispunite hladnim napicima.


Kalupe za ove popsicles danas se može naći zaista posvuda - od dućana s kuhinjskom opremom, dućana "sve po 15 kn", pa sve do najjeftinije varijante - Ebay-a. Čak i ako nemate ove kalupe, uvijek ih možete smrznuti u klasičnim posudama i servirati u obliku kugle sladoleda.
Pa krenimo..


  • 1 papaja
  • 1 banana
  • 4 marelice
  • 1 žlica meda
  • 1 šaka borovnica (čitavih)

Očistite papaju od kore i koštica, nasjeckajte na kockice, te dodajte u blender, zajedno s bananom, očišćenim marelicama i žlicom meda. Izblendajte u kašu, dok se kožica s marelica više gotovo i ne primjeti. Ukoliko ne želite koricu i žilice iz marelica, marelicu blendajte zasebno i procijedite kroz cjediljku, pa spojite s ostatkom voća. 


U kalup za sladoled/popsicles ubacite 2-4 zrnca borovnica, te prelijte smjesom kaše od voća. Ukoliko vidite praznine (neispunjene djelove kalupa), lagano tresite kalup dok se čitav ne ispuni. Zatvorite kalupe, ubodite dršku sladoleda te stavite na smrzavanje.

Vaši voćni popsicles bi trebali biti gotovi već nakon par sati u zamrzivaču.


U slast!

Pameli hvala još jednom na gostovanju, baš je pogodila moj ukus a to su sladoledi, lubenice i takve stvari. Ovo je uistinu idealno za ove vrućine (pa čak i zimi za nas cjelogodišnje sladoledoljupce) i definitivno ću i sama isprobati neku kombinaciju.. tako da hvala i na inspiraciji :).

0 komentara :