Kinder pingui

Sigurno je već većina do sad probala čokoladicu kinder pingui kupljenu u dućanu a ja vam danas donosim recept za domaći kinder pingui. Znam da većina žena voli čokoladu ali ja baš nisam pretjerani ljubitelj onih kupovnih čokoladica, dok u kolačima nemam ništa protiv čokolade. Zato mi i kupovni kinder pingui nikad nije bio ništa posebno no kad se napravi domaća verzija onda je to potpuno druga priča. Kolač je lagani unatoč dozi čokolade i zato je za čokoladoljupce odličan izbor. Razmišljam da bi možda bio jednako fini ako ne i bolji uz dodatak nekog voća, primjerice jagoda, tako da moram jednom i tu mogućnost isprobati. Jagode i čokolada, zašto ne? Moglo bi biti dobro.


Mamina bilježnica s receptima često je pravo nadahnuće. Jako puno recepata pronalazim upravo u njezinoj zbirci koja sadrže recepte koje je ona godinama skupljala i marljivo ih čuvala da bih i ja jednog dana od nje učila. Krenimo na recept...

Biskvit:
  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice kakaa
  • malo ulja 

Odvojite žutanjke i bjelanjke pa od bjelanjaka izradite čvrsti snijeg (ja znam da je snijeg gotov kad preokrenem zdjelu naopačne i ništa ne klizi van).
Zatim žutanjcima dodajte šećer i miksajte. Snijeg umiješajte u smjesu žutanjaka i šećera.
Dodajte malo ulja i opet izmiksajte.
Na kraju dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao te sve skupa dobro pomiješajte žlicom da se smjesa sjedini.

Smjesu zatim prebacite u namašten i pobrašnjen kalup (ili obložen papirom za pečenje) pa pecite 15-tak minuta na 180°C. Moj je savjet da provjerite da li je biskvit pečen čačkalicom, tako ćete biti najsigurniji da je to to. Također, kad je biskvit gotov, rubovi biskvita se otpuštaju od stranica kalupa pa i po tome možete vidjeti da li je gotov.

Gotov biskvit izvadite i preokrenite na kuhinjsku krpu. Pustite ga da tako stoji sve dok se ne ohladi i onda ga prerežite na pola pa jednu polovicu biskvita vratite u kalup.

Budući da za kinder pingui trebamo dva biskvita možete ispeći jedan biskvit kojega ćete onda prerezati na pola kao ja ili možete napraviti smjesu i podijeliti ju na dva dijela pa ispeći dva zasebna biskvita, kako vam je lakše i brže.


Krema:
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 1 želatina
  • 2 vanilin šećera

Kod pripreme kreme možete staviti i više slatkog vrhnja ako želite da kolač bude još kremastiji.
Čvrsto izmiksajte slatko vrhnje, dodajte vanilin šećer i prema uputi s vrećice pripremite želatinu te ju vruću ulijte u slatko vrhnje i izmiksajte. Što se tiče želatine, prema originalnom receptom ona ide u kremu ali ako ne volite želatinu u kolačima, slobodno ju izostavite.

Polovicu kreme premažite na prvi sloj biskvita a drugu polovicu kreme spremite u hladnjak do trenutka kad ćete ju opet trebati. Kad ste prvu polovicu kreme namazali na biskvit, stavite sve skupa na nekih 15-20 minuta u škrinju da se malo smrzne pa se onda čokoladna glazura neće miješati s kremom.


Čokoladna glazura:
  • malo ulja
  • tamna čokolada

Dok su biskvit i krema na hlađenju u škrinji, pripremite čokoladnu glazuru.
Glazuru pripremajte na pari i to tako da u zdjelu stavite malo ulja (ne puno da glazura ne bude prerijetka) i nekih 8 kockica tamne čokolade (više ili manje, ovisno o tome koliko debeli sloj čokolade želite i o veličini kolača).
Kad je glazura spremna, izvadite kolač iz škrinje pa glazuru prelijte preko kreme i sa žlicom ju ravnomjerno rasporedite. Kolač opet stavite na 15-20 minuta u škrinju na hlađenje.


Nakon 20-tak minuta izvadite kolač iz škrinje, kao i ostatak kreme iz hladnjaka, pa drugu polovicu kreme rasporedite na čokoladnu glazuru.
Na kremu stavite drugu polovicu biskvita a na biskvit opet ide čokoladna glazura koju pripremate na već objašnjeni način (sastojci i količine su iste).
Kolač je spreman za hlađenje u hladnjaku. Ja sam imala još slatkog vrhnja pa sam dodala na vrh još jedan sloj slatkog vrhnja i kolač dekorirala sitnim komadićima čokolade.

Da bude jasnije, evo još grafičkog prikaza slaganja slojeva kolača.



Dobar tek!

0 komentara :