Cookie sladoled od nutelle i banane

Znamo da nutella i banana odlično pašu zajedno no da okusi budu zanimljiviji i tekstura sladoleda nešto drugačija, s tim sam sastojcima odlučila spojiti i kekse po vlastitom izboru i prezentirati vam super jednostavan, osvježavajući cookie sladoled neodoljivog okusa i lagane, pomalo hrskave teksture koja će biti melem za svačije nepce. Dakle, predstavljam vam savršeni cookie sladoled od nutelle i banane koji neće dugo stajati u vašoj škrinji jer je toliko dobar da ćete istog trena isprazniti posudu i baciti se na pripremu nove doze za vas, vašu obitelj ili prijatelje.


Za pripremu vam trebaju svega tri sastojka ali je zato rezultat vrhunski i opet se istinitom pokazuje ona da su često najjednostavnije stvari najbolje. Uživajte u ljetu dok još traje jer iako je kratko bar da kasnije možemo reći i da je bilo slatko :). I budući da nam ovo ljeto nije ono tipično vruće ljeto u kojemu samo tražimo spas u hladovini, predlažem da prkosimo preranom dolasku jeseni i uživamo u čarima ljeta što je dulje moguće. Ako nema pravog ljeta oko nas ne znači da ne možemo dovesti ljeto u svoje domove.


Sastojci:

  • 2 banane
  • 3-4 žlice nutelle
  • nekoliko keksi (Petit Beurre ili neki drugi po želji)

Banane ogulite i narežite na kolutiće pa ih stavite u vrećicu za zamrzavanje i zatim u škrinju na otprilike 2 sata da se što bolje zamrznu.

Izvadite smrznute banane iz škrinje, stavite ih u blender i izmiksajte tako da dobijete lijepu gustu teksturu, kremastu kao što to mora biti kod sladoleda.


Izblendanim bananama dodajte nutellu i nekoliko razlomljenih keksi prema želji pa sve zajedno još jednom dobro izblendajte.

Zahvaljujući keksima sladoled će biti lagano hrskavi pa ako želite da se taj hrskavi okus bolje osjeti slobodno dodate i više keksi u sladoled.
Također, možete staviti neku drugu vrstu keksi, ovisi kakve okuse volite.
Nutellu isto tako možete zamijeniti lino ladom ili nekim drugim namazom te vrste.


Probajte sladoled kad završite s blendanjem da provjerite njegovu slatkoću.
Ja sam bila zadovoljna okusom pa nisam više ništa dodavala ali vi se možete poigrati okusima i dodati nešto što volite, poput meda ili možda komadića čokolade, lješnjaka... stvarno je puno mogućnosti :). Ili pripremite neki preljev pa ga na kraju prošarate po sladoledu.

Sladoled možete već sad poslužiti ili ga spremite natrag u škrinju da se dobro smrzne pa ga kasnije degustirajte.


Predlažem da ga poslužite u posudici kao što sam to ja napravila ili da napravite domaće kornete pa ga poslužite u njima. Kao šećer na kraju sladoled posipajte šarenim konfetima da izgleda još slađe i to je to.

U slast!


0 komentara :