Ideje za darivanje: rođendani, krštenja i najljepše uspomene (#2)

Polako kreće vrijeme krštenja, pričesti, firmi, a tu su uvijek i rođendani i sve su to prilike za darivanje naših najmanjih. Zato je i vrijeme za novi nastavak priče o darivanju, kako sam vam obećala u prvom dijelu ove sage (prvi dio pročitajte ovdje). Ideja za darivanje nam uvijek treba, a putem weba, Facebooka i Instagrama zaista nailazim na mnoštvo brendova koje želim podijeliti s vama. Radi se o jako lijepim, često personaliziranim poklonima, s kojima ne možete pogriješiti.



Kod nas u obitelji je nekako oduvijek bio običaj da si ne kupujemo puno poklona već si darujemo određeni novčani iznos ili bon ili nešto takvo, pa si svatko kupi ono što mu treba i kad mu treba, jer nekako mislimo da ne treba previše svega gomilati, a i kad biramo poklone, ako ne znamo što taj netko za koga poklon kupujemo želi, uvijek postoji šansa da ćemo pogriješiti i da mu se neće svidjeti. Naravno, ima i onih koji ne vole poklanjati novce, iako je to danas sve češća praksa, nego radije biraju poklone i uživaju u cijelom tom procesu, i to je isto u redu jer smo svi različiti i imamo različite običaje. Osobno, i kad darujem novce ili neki bon, uvijek uz to volim pokloniti i neku lijepu sitnicu pa da ostane za uspomenu. Ono što je najbitnije u cijeloj priči jest to da se ne pretjeruje. Ako se želi nešto pokloniti, neka to bude sitnica, nešto što je od srca, bez pretjerivanja. Jer tako djecu učimo skromnosti i jednog će dana cijeniti ono što imaju, ako imaju dovoljno ali nemaju previše. Nebrojeno puta sam vidjela da oni koji imaju puno punoo previše, jednostavno ne cijene to što imaju i nisu zahvalni na onome što imaju, baš iz razloga što do svega prelako dolaze. Oni koji imaju manje u životu, uvijek će biti zadovoljniji i sretniji onime što imaju. I to ne vrijedi samo za djecu već i za odrasle, a u to sam se više puta uvjerila. Evo jednog stvarnog primjera. Ja i moja seka smo imale sve što nam je trebalo. Ništa nam nije nedostajalo. No, nismo imale previše, nismo pretjerivali u ničemu. Naučile smo se veseliti svemu što smo imale, cijeniti male stvari u životu. Znači, nismo imale premalo ni previše, moji su roditelji znali naći granicu zahvaljujući kojoj danas cijenimo sve što imamo i znamo koliko se teško dolazi do nekih stvari. Kao studentice smo radile, naučile kako je teško zaraditi novac, dok su mnogi drugi u našoj okolini sjedili doma. Dakle, uvijek smo imale sve što nam je trebalo, no nismo pretjerivali u ničemu. U našoj smo okolini, još kao djeca, imale ljude koji bi nam bili zavidni, a realno, imale smo manje od njih. Nismo imale 10 pari trapezica koje su u to vrijeme bile popularne, već nekoliko komada koje smo voljele nositi. I imale smo toliko lijepo i sretno djetinjstvo, i danas toliko krasnih uspomena na te dane. Ono što želim reći je da je najbitnija uspomena, a ne materijalno, niti potrošeni novac. Kad darujete, darujte od srca, nešto što netko stvarno voli i želi, a neće mu samo stajati negdje na hrpi jer ili ima već tri iste stvari ili mu se ne sviđa ili ne znam što. Evo mi recimo sad imamo tri tješilice za bebu. Super su, lijepe su, mislila sam i sama u početku da će joj se svidjeti, no ne koristi ni jednu. I žao mi je bačenih novaca jer sad stoje na hrpi, ona ih ni ne pogleda. Tako da vam danas donosim još nekoliko ideja za poklone s kojima stvarno ne možete pogriješiti, no velim, bez pretjerivanja. Jedna sitnica od srca je i više nego dovoljna.

Slobodno pogledajte i prvi dio priče o poklonima jer se ondje skriva još jedna odlična ideja, a to su personalizirane priče Tvornice snova u kojima su naša djeca glavni junaci. O njima sam također već pisala na blogu pa potražite priču. A evo i današnjih ideja i prijedloga, nadam se da će vam se neki svidjeti ako ste u potrazi...

Moja priča, Angellum
{katolička radosnica koja je dar za cijeli život}


Moja priča je knjiga djetinjstva, katolička radosnica koja čuva uspomene do desete godine života, ispunjena predivnim ilustracijama i tekstovima, biblijskim citatima. Dizajn je vrhunski i pazilo se na apsolutno svaki detalj, a ono što se krije unutra je posebno i drugačije od ostalih radosnica. Radi se o poklonu koji, kako kaže Angellum tim, zaslužuje svako dijete. U svakom slučaju, uskoro stiže i detaljnija priča o njima i njihovom projektu na blog, pa ako sam vas uspjela zainteresirati, pratite nas jer priča stiže brzo, kao i još fotografija! Za detaljnije informacije slobodno im se javite putem Facebooka.


Photoshooting by My Joy Studio
{profesionalno fotkanje za najljepše uspomene}

 Jedna od naših bajkovitih vjenčanih fotografija, fenomenalan rad My Joy Studia

Božićna čarolija My Joy Studia

Koliko danas vidim, sve je popularnije, opet, razvijanje fotografija i izrada raznih bookova odnosno knjiga s fotografijama, uz dodatak tekstova, ilustracija, citata, nekih nama bitnih podataka i slično. Zato, kad su djeca, a i odrasli u pitanju, ne možete pogriješiti s poklon bonom za profesionalno fotkanje jer se na taj način mogu zabilježiti najljepše moguće uspomene. Naravno, ako znate da to netko voli. Mi novopečene mame fotkamo svoje bebe dan i noć, želimo zabilježiti svaki mogući trenutak, sve nam je bitno, svaki osmjeh, svaka faca, grimasa, plaženje jezika, svaki detalj na bebi, duga kosica, slatke male nogice i prstići, zagrljaji, prevrtanja u baby gymu, ma sve sve sve. Te se naše fotke, najčešće fotkane mobitelima, ne mogu mjeriti s profesionalnima, pa evo još jedne ideje za poklon kroz koji možete nekome darovati foto uspomene. Moja je osobna preporuka My Joy Studio. Oni su nas fotkali na našem vjenčanju i rade divne fotografije, a znam da imaju u ponudi i bonove za fotkanja. Dobiva se dosta fotkica (znate da nama mamama nije dovoljno 10 slika nego ih želimo još, još i još, ma što više to bolje) i to vrhunskih fotkica. Može se obaviti fotkanje na lokaciji po želji i dogovoru, uz razne rekvizite i promjene stylinga. Pogledate li gornje dvije fotkice, sve će vam biti jasno - My Joy Studio stvara čaroliju za vas. Tako da imate svaku preporuku od mene. Sigurna sam da isto rade i ostali fotografi, samo s njima nemam iskustva pa se morate raspitati. U svakom slučaju, obiteljsko fotkanje ili samo fotkanje bebe ili mame i bebe može biti najljepše na svijetu i oduševiti svakoga.


Luxury Baby Fashion
{luksuzni modni dodaci, odjeća i oprema za naše anđele}



Luxury Baby Fashion proizvodi su kvalitetni i predivni, te zasigurno na svačijoj listi želja, pa samim time i predivan poklon bilo za novorođenu bebicu, za njezino krštenje, rođendan ili neku drugu priliku. Što god izabrali između njihovih proizvoda, ne možete pogriješiti. Od prije koji dan imaju i webshop putem kojeg možete naručiti njihove proizvode i razgledati bogatu ponudu, ili to možete učiniti putem Facebooka ili Instagrama. Pisala sam nedavno o njima tu na blogu pa ću vam staviti i link da pročitate njihovu priču ako još niste i pogledate fotografije jer one govore više nego 1000 riječi. U svakom slučaju, s obzirom da smo ja i moja malena vlasnice njihove personalizirane jastučnice i personalizirane body haljinice, zaista od sveg srca mogu preporučiti njihove predivne odjevne predmete za male princeze i prinčeve kao i njihovu opremu. Primjerice, mislim da nitko ne bi odbio njihove personalizirane bodije sa imenima naših anđela ili bodije koji na poleđini imalu ilustraciju anđeoskih krila. Savršeno za naše male anđele! Također, tu su i predivne haljinice koje dolaze u paru, za mame i kćeri, savršene sad za nadolazeće proljetne i ljetne dane, za male i velike fashionistice. A ako recimo idete na neko krštenje ili rođendan zimi, tu su i preslatke kapice sa jednim ili dva ogromna cofleka. Ma ima svega, zavirite obavezno u webshop i javite im se za detalje ako vam nešto zapadne za oko! Garantiram da ćete se oduševiti kao što smo se i mi kad nam je stigao naš paketić!


Psić i seka sveznalica, Babycenter Hrvatska
{plišanci koji mijenjaju edukativni sadržaj kako bebe rastu}


Kad su igračke u pitanju, kod nas je slučaj da voli istraživati igračke i vraća im se svako malo, ili ih želi pojesti, no nekako su joj uvijek najzanimljivije obične šuškave vrećice, kartonske kutije od paketa, neka mrežasta kutija koju imamo iz Jyska, najlon, pakiranje vlažnih maramica i slično. Ili evo, recimo sad, proučava moje papuče i pokušava ih dohvatiti. Koliko čujem, tako je kod svakog djeteta. U zadnje je vrijeme, od igračaka, oduševljena Fisher Price ključevima koji sviraju razne melodije, pa mislim da se onda ne može pogriješiti s nekom od njihovih igračaka, kao što su recimo Psić i Seka sveznalica. To su plišanci koji se dugo mogu koristiti jer mijenjaju mogućnosti kako dijete raste, prema razinama znanja, odnosno postoje tri razine igre. Prva je razina igre istraživanje i to za djecu od 6 mjeseci na dalje, za koju su karakteristične prve riječi i zvukovi. Druga je razina poticaj, za djecu od 12 mjeseci, i ona potiče bebu kroz razna pitanja i jednostavne upute. Zadnja, 3. razina, nazvana mašta, namijenjena je djeci od 18 mjeseci na dalje, i omogućava maštovitu zabavu i ranu igru uloga. Tako da se psić i seka sveznalica zaista dugo mogu koristiti. U ponudi ih drži Babycenter, iako vjerujem da ih ima i u drugim trgovinama. Mi smo već naručivali preko njihovog web shopa i uvijek bili prezadovoljni uslugom, tako da zavirite svakako.


Svijeće Vatovac dekice, poklon paketi i setovi za krštenja
{predivni personalizirani proizvodi za krštenja}


Svijeće Vatovac imaju svoj web shop, a u ponudi imaju krasnih svijeća za krštenje s imenom curice ili dečka koji se krsti, setove za krštenje koji sadrže svijeću s imenom, maramicu s datumom i košuljicu te personaliziranu vunenu dekicu i baby svijeću, zatim jastuke u obliku zvijezda, predivne dekice sa srcem koje se također mogu personalizirati imenom djeteta i na taj način postati trajna uspomena na krštenje. Za mame i tate pak su tu krasne Home i Love svijeće u staklenkama koje mogu biti divan znak pažnje. Naravno, dostupne su i Baby mirisne svijeće koje mirišu ni više ni manje nego na baby puder, savršeno za bebice!


ART of Beginning
{umjetničke personalizirane slike naših beba otisnute na platnu}


Male stvari su ono najvažnije u životu a trenuci s našim bebama i neki njihovi podaci su ono što želimo pamtiti zauvijek. ART of beginning upravo njih pokušava sačuvati, zajedno sa slikom, kao uspomenu na platnu, i to na jedan baš poseban način. Kad pogledate njihove radove na Facebooku, oduševit ćete se kad vidite što sve mogu izdizajnirati i napraviti. Idealan poklon od srca! Poklo koji ostavlja bez riječi. Dva primjera su gore na fotki a ostale potražite na njihovoj stranici.


Katarina Mamić Design haljine za mame i kćeri
{jednako odijevanje je danas hit}

Jednako odijevanje mama i kćeri ili mama i sinova je danas hit. Dakle, mame ne samo da vole sređivati svoje male frajere i frajerice, već je super i kad su odjeveni jednako, barem dok su nam mali pa im same biramo odjeću :)). Za mame i kćeri jako lijepe setove istih haljinica ima Katarina Mamić Design. Posebno su lijepe haljine sa srcem, koje dolaze u krasnim bojama i kombinacijama, sa dugim ili kratkim rukavima, ovisi želite li ih za zimu ili ljeto. U njima bi svaka mama i kćer zablistale i bile primijećene. Nekoliko mojih favorita ću vam pokazati na fotografiji. U svakom slučaju, poklon za čistu desetku! Osobno, ne znam koja mi je ljepša.



Love Print radosnice i albumi
{premium knjige i foto albumi koji čuvaju naše uspomene zauvijek}



Razne godišnjice, rođendani, krštenja, rođenje djeteta i ostale prilike su jedinstvene i posebne, te svakako zaslužuju da ih se upamti kroz foto radosnicu ili album koji će sačuvati zauvijek naše uspomene, naše najveće bogatstvo, ono što nam najviše znači. Upravo takve knjige i albumi su u ponudi Love Print brenda koji kroz svoj rad za nas pokušava sačuvati ne samo najljepše uspomene već i naše emocije i sve one krasne male trenutke. Njihove su radosnice personalizirane zlatom ili srebrom, a koliko vidim na webu ilustracije koje krase naslovnice i unutrašnjost su zaista nešto posebno, drugačije. Ono što mi je super, jest to da ne nude samo radosnice već i foto albume, jer je danas, barem meni, teško naći neki lijepi album za fotografije. A to su danas trajni pokloni, pokloni koji ostaju zauvijek, oni najdragocjeniji pokloni. I sigurna sam da ih je užitak listati kroz koju godinu i buditi uspomene.


Little Miss Puu setovi za bebe
{neodoljivi personalizirani proizvodi za bebe te mame i tate}



O brendu Little Miss Puu sam nedavno pisala na blogu (članak možete naći ovdje), no zaslužuje se naći i na ovoj listi. U svojoj ponudi drže mnošto krasnih proizvoda za djecu i mislim da bi idealan poklon za rođendan ili krštenje mogao biti i neki njihov set za bebe. Možete primjerice napraviti set koji sadrži kocku s bebinim podacima, kutiju prvih uspomena, personalizirane bodije kao na slici i uz to još foto kartice. I dobijete presavršenu kombinaciju koja će oduševiti sve! Ako uz to želite dodati i nešto za mamu ili tatu, tu su i genijalne personalizirane šalice s natpisima „I make humans. What's your superpower“ ili „Mama od 2018./Tata od 2018.godine“. Više fotkica pogledajte u priči ranije objavljenoj na blogu ili se za mogućnosti javite u Little Miss Puu, pa ćete dobiti sve potrebne informacije, saznati koje su moguće kombinacije poklona i slično.



Bubamara okvir za slike
{uspomene za svaki mjesec u prvoj godini bebina života na jednom mjestu}


Izašao je Bubamarin novi katalog za proljeće ljeto 2018. i unutra ima svašta za naše malene bebice i one malo veće. A kao poklon za krštenje ili rođendan mi je zapao za oko okvir za slike koji možete vidjeti na slici gore. Odličan je jer omogućava da se na jednom mjestu sačuvaju i otisci i fotografije za svaki mjesec u prvoj godini života. Mislim da je to jako lijep poklon jer se vidi kako je naša mala bebica rasla od kad se rodila pa do prvog rođendan. Ili u nekom drugom periodu. U svakom slučaju, dobivate uspomenu za cijeli život.


Kupon za izlet / putovanje
{poklon koji obiteljima omogućava provođenje kvalitetnog zajedničkog vremena}

Nekako mi se čini da je današnja lista nekako prožeta poklonima za stvaranje uspomena. Ovo možda nije baš poklon za bebu, nego više za obitelj, no iskoristit ću priliku i staviti ga ovdje na samom kraju, jer na izletu ili putovanju članovi obitelji mogu stvoriti zajedničke uspomene i ono što je najbitnije, zajedno provesti nešto kvalitetnog vremena. Današnje turističke agencije također imaju bonove na određeni iznos koje onda primatelji bonova mogu iskoristiti za mali izlet ili put po vlastitom izboru. Mislim da je to savršeno jer je danas teško naći vremena za sebe i za obitelj u ovo vrijeme kad smo svi natrpani obavezama od jutra do mraka.




Izvori fotografija: Katarina Mamić Design Facebook, Svijeće Vatovac, Psić i seka sveznalica, My Joy Studio, Angellum, Love Print, Little Miss Puu, Luxury Baby Fashion, Art of beginning

0 komentara :