Maple Valley (Javorova dolina) za proslave iz snova

Instagram je čudo jedno. Da nisam zaplovila tim vodama, ne bih ni znala koliko divnih mjesta, kreativaca i ostalih ljepota postoji, i to kod nas, u našoj maloj Hrvatskoj. Ne bih imala pojma koliko mladih ljudi ostvaruje svoje ali i tuđe snove, na ovaj ili onaj način. Tako sam igrom slučaja (ili je to možda sudbina?) naletjela i na Maple Valley Croatia ili u prijevodu, Javorova dolina. I sam naziv mi zvuči čarobno, bajkovito, a kad tek vidite fotografije, ostat ćete bez riječi, doslovno. Tako da nisam dvojila ni trenutka i odmah sam dogovorila predstavljanje na blogu jer želim da ovakva pozitivna i lijepa priča bude dio ovog mog malog virtualnog kutka. Stoga, neću duljiti niti previše objašnjavati o čemu se radi, jer je draga Zrinka odvojila malo vremena za nas i pripremila krasnu priču popraćenu s puno čarobnih fotografija zbog kojih ćete se istog trenutka htjeti vjenčati, proslaviti rođendan, imendan, godišnjicu braka, krštenje ili imati neku drugu proslavu u tom malom raju na zemlji, smještenom u Gorskom Kotaru. Uživajte u divnim fotografijama koje mi je ustupila Zrinka a znam da su između ostaloga, za ovu čaroliju zaslužni i fotografkinja Maja Jokić, Magnolia slastice i NTS Events.


Za početak bih htjela zahvaliti blogu Happiness is homemade na želji da nas predstavi.
Javorova dolina je imanje smješteno u Gorskom Kotaru, u srcu naših predivnih šuma. Ono što ga čini iznimnim je upravo ta tišina i mir koji Vas okružuju i savršeno je za svaki oblik zabave, od vjenčanja, djevojačkih ili momačkih zabava, rođendana... 





Ipak, ovaj put ćemo se predstaviti u malo drukčijem svjetlu s obzirom da ovaj divan blog zapravo predstavlja ono najfinije za Vaša nepca!
Proći ćemo našim imanjem kroz hranu, kroz slatkiše s naših događaja.



Za početak, ovo ljeto smo imali prekrasno snimanje na imanju, i da doživljaj bude potpun pa da se to prenese i na same slike, hrana je bila ključna ;). Sve je bilo u jednom laganom boho stilu pa su upravo i slastice bile prilagođene tome.


Za ovu idiličnu sliku u šumi, izabrali smo ono što se u kuhinjama naših baka peče od pamtivijekaorahnjače i makovnjače, kao i pogaču. Savršeno se uklopilo u cijelo okruženje i pridonijelo opuštenosti svega.





Ono što nas je sve oduševilo je bila, njeno veličanstvo, TORTA, koju nam je pripremila preslatka slastičarna u Zagrebu -  Magnolia slastice. Možda se čini jednostavnom, ali upravo je u tome njena čar. 




Prilagodila se šumi i prirodi, ukrasima od sviježeg cvijeća (jako dobra ideja za ukrašavanje!), ali i slatkom stolu koji je pomalo odisao elegancijom. Pastelna boja je bila poželjna, s obzirom na trendove, od mode pa eto, sve do slatkiša.




Kako smo htjeli predstaviti i našu prekrasnu kuću, napravili smo mali tea party za naše mladence. Uz cvijeće s imanja, voćni čaj, dodali smo macaroonse i cupcakes! I za taj dio su nam pripomogle Magnolia slastice. 






Moram Vam priznati, bilo je za polizati prste ;). Krema s cupcakesa se topila u ustima, dok su macaroonsi u svojim šarenim, voćnim okusom bili savršeni za kraj cijelog dana :).






Ovo se sve događalo ljetos, ali samo s 2-3 sličice bih Vam pokazala slatko s nedavno održane proslave na imanju gdje je jesen ušla na naše tanjure. Te kako je zapravo s hranom lako, prilagoditi je temi i sezoni, uz malo mašte, naravno, ali i da je naše imanje predivno u svako doba godine za Vaše proslave.



Divni cupcakesi s lišćem u svojoj kremi, i držačima personaliziranim za imanje (držače su radili NTS events), macaroonsi prilagođeni bojama bili su savršeni za jednu malu postavu među javorovim lišćem, gljivama ubranim baš na našem imanju
(mala digresija, Gorski Kotar je poznat po gljivarenju, raznim vrstama gljiva, a time i raznim jelima. Možda najednostavnije jelo, a toliko fino je omlet s raznim gljivama, posebice lisičicama (uz još neke sastojke po željama onoga tko jede). I u restoranima Gorskog Kotara možete naručiti te omlete, u sezoni, naravno.)




Na kraju ovog krasnog putovanja Javorovom dolinom iliti Maple Valley još se jednom želim zahvaliti dragoj Zrinki na gostovanju i fotografijama koje je ustupila za potrebe ovog članka. Stvarno je čarobno i iskreno se nadam da ću jednog dana i sama imati priliku proslaviti nešto u ovom bajkovitom mjestu. I moram priznati da sve izgleda jako slasno i čarobno te vam stoga svima, od srca preporučam da posjetite web, Facebook profil i Instagram profil (linkovi u nastavku) ovog čarolijom obasjanog mjesta te se inspirirate i odlučite neku od slijedećih prilika proslaviti upravo na ovom imanju. 



0 komentara :