Nježne tortice s jagodama idealne za ljetna druženja

Mini tortice su idealni slatki zalogajčići za ljetne fešte, piknike, roštiljade i slična okupljanja i druženja. I ono najbolje, vaše društvo će osvojiti i zadiviti i okusima i vizualno. Ono što je odlično kod njih jest to da ih možete prilagoditi bilo kojem godišnjem dobu i to kombinacijom različitih krema, boja, biskvita i sezonskog voća. Sad kad su nam tu one prave ljetne vrućine definitivno je najbolja kombinacija nekog laganog prozračnog biskvita uz voćnu kremicu s malo voća i to je to, ne može bolje. Zavalite se negdje u duboki hlad, na dekicu, uzmite knjigu u ruke, na tanjurić stavite mini torticu i uživajte na svježem zraku.


Ove nježne voćne tortice sam pripremala za portal Dom i Stil na kojemu sam predstavljena u sklopu jednog opuštenog intervjua pa ga možete naći i ovdje ako vas zanima. A sad idemo na recept da vidite kako i sami možete napraviti mini tortice :).

Biskvit:

  • 3 žutanjka
  • 10 dkg šećera
  • 2 dcl mlijeka
  • 2 žlice kakaa
  • 8 dkg maslaca
  • 20 dkg brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo


Pećnicu zagrijte na 180°C.
Kalup namastite ili ga obložite papirom za pečenje pa krenite s pripremom smjese za biskvit.

Žutanjcima dodajte šećer i pjenasto ih izmiksajte.
Dodajte otopljeni maslac, mlijeko, kakao i vanilin šećer pa opet izmiksajte.Na kraju u smjesu lagano špatulom umiješajte brašno i prašak za pecivo.

Smjesu ulijte u pripremljeni kalup pa ju ravnomjerno rasporedite i stavite u pećnicu.
Pecite biskvit 10-tak minuta no obavezno provjerite čačkalicom da li je biskvit gotov jer se razlikuje jačina pečenja od pećnice do pećnice. Ako čačkalica izađe čista iz biskvita onda je to to i možete izvaditi biskvit iz pećnice.

Ostavite biskvit da se hladi pa za to vrijeme pripremite kremu kojom ćete nadjenuti tortice.


Krema:

  • 3 rebra bijele čokolade
  • 250 g maslaca
  • 20 dkg šećera u prahu
  • 4 dcl mlijeka
  • 6 žlica brašna
  • jagode


Od 4 dcl mlijeka dio odvojite pa u njega dodajte brašno i izmiksajte.
Ostatak mlijeka stavite na vatru i zagrijte.
Kad mlijeko zakipi, maknite posudu s vatre pa dodajte smjesu brašna i mlijeka te vratite natrag na vatru. Kremu kuhajte sve dok se ne zgusne i potom stavite na hlađenje.

U ohlađenu kremu dodajte šećer u prahu, maslac sobne temperature i bijelu čokoladu otopljenu na pari. Dobro izmiksajte da se namirnice lijepo povežu.

Kako biste dodatno obogatili kremu, dodajte jagode koje super pašu uz bijelu čokoladu.
Jagode operite pa ih narežite na manje komadiće.
Nekoliko cijelih jagoda i mali dio nasjeckanih jagoda ostavite sa strane jer će vam trebati za dekoriranje a ostatak ubacite u kremu i izmješajte.


Slaganje tortica:

Prije nego krenete sa slaganjem, biskvit izrežite okruglim izrezivačem na kolutove jednakih veličina.
U slučaju da nemate izrezivač, poslužite se čašom ili nečim okruglim u željenoj veličini i izrežite biskvit. Kad ste to napravili, tortice slažite ovim redom:

  • na dno postavite biskvit
  • napunite špricu ili vrećicu za dekoriranje kremom pa na biskvit nanesite prvi sloj kreme i to tako da radite nepravilne valove od kreme koji će stršati s biskvita da bi sve još više bilo u razigranom ljetnom stilu
  • na kremu postavite i drugi biskvit
  • na biskvit opet nanesite sloj kreme s jagodama
  • i kao šećer na kraju, na vrh tortica, u sredinu, postavite jagodu
  • a donji sloj kreme dodatno ukrasite komadićima jagode


U slast!

0 komentara :