Jednostavni banana zalogajčići

Organizirate rođendanski party za pamćenje svojim klincima ili vam se samo jede nešto fino i jednostavno sad za vrijeme ovih vrućina? Volite banane i nutellu? U tom slučaju donosim vam jednu i više nego jednostavnu a simpatičnu ideju za male zalogajčiće koji su gotovi za svega par minuta a klincima će privući pažnju šarenilom i pojesti će ih u taj čas, usput, uz smjeh i igru. Ovo je najjednostavnija moguća verzija a u nastavku ću vam dati još par ideja i prijedloga kojima se možete poslužiti ako nemate vremena a želite organizirati rođendan o kojemu će klinci pričati još danima poslije. 


Ove banana zalogajčiće radila sam za portal Stilueta za koji sam pisala gostujući članak pod nazivom "Savršene ideje za fine rođendanske zalogajčiće" tako da ako vam treba još ideja zavirite na portal i inspirirajte se :). 

Za pripremu ovih zalogajčića vam trebaju:

  • banane
  • nutella
  • dekorativni posipi
  • čačkalice

Banane ogulite i narežite na manje komade.

Na svaki komad banane žlicom nanesite malo nutelle i to tako da strši s banane.
Osim nutelle možete staviti i neki drugi namaz koji volite, primjerice lino ladu ili marmeladu.


Ako želite da zalogajčići budu laganiji možete se odlučiti i za kombinaciju sa slatkim vrhnjem. 
Slatko vrhnje možete izmiksati i obojati pa ga špricom ili vrećicom za dekoriranje nanositi na banane primjerice u obliku cvijetića. Nešto takvo raznobojno djeci će sigurno biti jako zanimljivo.

Ja ovaj put nisam radila kremu već sam samo stavila nutellu. Ipak nam je stiglo ljeto i ono što nam sad treba jesu brze ideje. No ako imate vremena i volje, neka lagana krema bila bi idealna.

Na samom kraju, namaz ili kremu posipajte šarenim posipom pa upiknite čačkalicu i to je to.
Lakše od toga ne može zar ne?
Zalogajčići su spremni i djeca će ih obožavati! 


Za kraj evo još par ideja za male banana zalogajčiće i za moguće kombinacije:

  • možete napraviti banana zalogajčiće sa čokoladom - u tom slučaju također ogulite i narežete bananu pa dio banane umočite u otopljenu čokoladu i onda u neki šareni dekorativni posip a na vrh banane možete nanijeti slatko vrhnje u obliku ruže a kao šećer na kraju možete na vrh staviti komad jagode ili nekog drugog voća koje volite
  • ako želite možete napraviti i višestruke banana zalogajčiće (zalogajčiće na kat) - bananu narežete na tanje kolutiće i pripremite neki namaz ili kremu koju volite pa redate: kolutić banane, krema, banana, krema i tako dokle želite a na vrh opet stavite neki posip ili voće ili nešto takvo. 
  • ako volite banana split možete napraviti neke od predloženih banana zalogajčića ili samo banane napikati na čačkalice pa uz njih poslužiti sladoled u malim posudicama i dobiti ćete fine osvježavajuće i lagane zalogajčiće... ili napravite voćne ražnjiće pa ih kombinirajte sa sladoledom :)


Mogućnosti su stvarno bezbrojne, samo pustite mašti na volju i očarajte svog malog slavljenika i njegove uzvanike svojom kreativnošću :).

0 komentara :