Savršeni ručak: piletina s tjesteninom

Svi koji me poznaju, znaju da obožavam piletinu na saftu u kombinaciji s tjesteninom i da je to jedno od mojih najdražih jela. Inače, piletinu volim na razne načine, i kuhanu i pečenu - piletina je piletina. Ono što najviše volim i što najčešće pripremam su pileća prsa. Nekima je to "bijelo meso" kako ga mi zovemo suho ali u ovoj kombinaciji to definitivno nije. Uz ovo jelo obavezno složim još nekakvu salaticu i imam savršeni ručak.


Sastojci:
  • luk
  • ulje
  • začinska paprika
  • voda
  • piletina (pileća prsa)
  • začini: sol i vegeta
  • brašno
  • tjestenina


Priprema:
Na sitno nasjeckajte luk i popržite ga na malo ulja dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.
Dinstanom luku dodajte jednu žličicu slatke začinske paprike i jednu čašu vode.
Zatim dodajte piletinu koju ste prethodno narezali na manje komade. Ja preferiram pileća prsa ali možete staviti i batke, zabatke... ovisno o tome što više volite.
Kad ste dodali piletinu, sve skupa zalijte s vodom do razine mesa i ostavite da se tako dinsta približno sat vremena uz povremeno dolijevanje vode.
Nakon sat vremena probajte da li je piletina omekšala. Ako je omekšala dodajte začine: sol i vegetu, a u suprotnom ostavite da se još malo kuha.
Na samom kraju u čaši vode razmutite malo brašna te sve zajedno ulijte u zdjelu s piletinom preko cjedila.
Probajte saft da bi vidjeli da li je sve dobro začinjeno i prema potrebi dodajte još soli i/ili vegete.
Skuhajte tjesteninu po želji uz koju ćete poslužiti piletinu na saftu.
Kad je i tjestenina kuhana, specijalitet je spreman za posluživanje.



Dobar tek!

1 komentar :

  1. Kod nas u Slavoniji, ili bare ja tako mislim, se za to jelo kaže perkert. :D Ja ga isto volim.

    Meni uz jelo nikje neophodna salata, ne znam nisam se navikla, ali ako se sjetim i uzmem i jedem, najviše volim zelenu i to nezačinjenu, doma me zezaju da sam kao zec :D

    Na mobitelu sam i komintar mi hoće objaviti samo kao anonimo. Andrea

    OdgovoriIzbriši