Sretan Uskrs + uskrsne pisanice (royal icing keksi)

Nakon priprema posljednjih par dana, bojanja pisanica, pečenja i oslikavanja šarenih, neodoljivih keksića, pripreme kolačića, francuske salate i svih ostalih delicija, napokon nam je stigao Uskrs. Od srca želim sretan Uskrs svima koji ste tu ali i vašim obiteljima, bližnjima, vašim najdražima. Želim vam da ga provedete s najdražima, fino papate, družite se i odmorite. Iako se osobno više veselim Božiću, to je nekako moje omiljeno doba godine, ipak se jako veselim i Uskrsu kao i tim nekim običajima koje vežemo uz Uskrs i sjećam ih se još iz djetinjstva. Sjećam se kao da je bilo jučer dana kad smo sestra i ja s mamom bojale jaja pomoću ljuski luka, čaja, listića i gumica. I to je samo jedno od lijepih sjećanja. I dan danas se trudim te neke uspomene zadržati živima pa sam i ove godine na isti način bojala jaja. Jučer smo napunili košarice svačim finim, prošetali lagano selom do obližnje kapelice na blagoslov hrane, malo se podružili i vratili svojim domovima. Ne mogu ne spomenuti da se sve to strašno mijenja iz godine u godinu. Kad smo i sami bili djeca, sjećam se da su tim istim putem prema kapelici išle cijele povorke ljudi, pješke, u društvu, s obiteljima, ulice su bile pune. A danas je toliko malo ljudi ostalo na cesti, kao da je kapelica na drugom kraju svijeta. Znam da svatko ima pravo svog izbora, no lijepo je očuvati tradiciju poput ove jer što će biti ako nam sve tradicije nestanu, ako svi običaji budu zaboravljeni? O čemu ćemo pričati svojoj djeci i unucima jednog dana, što ćemo im moći prenijeti?


Da više ne duljim, neka moja čestitka bude vizualna. Želim vam predstaviti uskrsne keksiće: vesele, drugačije i originalne. I još k tome u obliku pisanica. Bolje od toga ne može! Nadam se da će vam izmamiti osmijeh na lice i bar malo uljepšati današnji, uskrsni dan. Ili možda unijeti mrvicu topline u vaša srca.

U nastavku uživajte u fotkama a recept za tijesto i pripremu royal icinga neću ponavljati jer sam o njemu pisala u više navrata i sve je već na blogu, samo malo pretražite, ili si pomognite vizualnim popisom recepata i sve ćete naći bez problema. Sretan Uskrs još jednom uz veselu ekipu koju čine zeko, pilići, gospoda smajlići, jaja poklončići, barokna jaja...


0 komentara :