IRKI design: put hrabrosti i čarolije

Da bi ostvarili svoje snove najčešće nam treba samo malo hrabrosti, dobra ideja, vjera u sebe i da to zaista možemo, te na kraju krajeva, treba nam i mrvica sreće koja nam se naprosto mora osmjehnuti kad krenemo slijediti svoj san. Možda nekad nije lako slijediti snove, no kad tad se isplati rad, trud, želja i volja. Upravo je takva priča brenda IRKI design čiju vam priču donosim danas, a sve nam je ispričala draga Irena koja kako kaže, živi svoje snove.


Sretna sam što danas postoje ljudi poput nje, koji hrabro kreću unaprijed, stvaraju, bore se kako god znaju i umiju, i ono najvažnije, ne odustaju. Kako i sama razmišljam o svom poslu, računam, kemijam, mislim što i kako, planiram, nerijetko se susrećem s onima koji su skeptični, pa te odgovaraju od svega, smatraju da danas biti sam svoj šef nije dobro itd. No na sreću, postoje društvene mreže čija je najveća vrijednost upravo u tome što nas inspiriraju i što preko njih možemo susresti ovakve divne ljude koji samo ganjaju svoje snove i žele živjeti život onako kako oni to žele, a ne da im sve dirigira netko drugi. Ti ljudi, poput Irene, su prava inspiracija i motivacija, i razlog zbog kojeg i sama vjerujem da je sve moguće ako to doista želimo i ako to što radimo radimo s ljubavlju.

IRKI design postoji tek nešto više od godinu dana, no Irena nije ni na trenutak požalila što je krenula u cijelu priču. Ne nedostaje joj ideja koje želi ostvariti, a sasvim je sigurno da su joj kupci i njihove pozitivne reakcije kao i obostrano zadovoljstvo veliki vjetar u leđa i motivacija da i dalje daje sve od sebe. Osim što uljepšava kutke i djetinjstvo brojne dječice, uljepšava i interijere nas odraslih. Unosi čaroliju u naše domove i pomaže nam stvoriti neku posebnu atmosferu detaljima koje s tolikim guštom izrađuje za sve nas. Stoga, da ne duljim, upoznajte tu divnu dušu i uđite u nježan i čaroban IRKI svijet....Tko stoji iza brenda IRKI design i kako je uopće započela vaša lijepa priča?

Zovem se Irena, kreativna magistra ekonomije. Oduvijek sam željela svojim rukama nešto napraviti za sebe, bila to odjeća, dekoracija ili neki dodaci. U osnovnoj školi počela sam se baviti šivanjem i to je bio moj hobi kroz odrastanje i obrazovanje. Kreativnost je prevladala u meni i prije nešto više od godinu dana napustila sam posao u korporaciji i hrabro ušla u ovaj kreativni svijet.

Kreativnost je oduvijek bila u meni i stalno sam nešto šivala, izrađivala dekoracije i slično. No kada sam bila saznala da na svijet stiže moja nećakinja, poželjela sam joj napravili posebne detalje za sobu i krevetić. Ubrzo je imala sobu kao iz bajke s posebnim jastucima i detaljima. Dobila sam mnogo pohvala za svoj rad, upita s narudžbama i sve me to ohrabrilo da pokrenem svoj brend IRKI.

Ono što stvarate je čarobno i odmah se osjeti ljubav s kojom stvarate jastučiće, dekice i ostale divne proizvode. Mogli bi reći da su naša dječica danas pravi sretnici kraj kreativaca poput vas, jer im djetinjstvo zaista može biti bajkovito zahvaljujući vašim proizvodima. Iako, znam da uljepšavate ne samo dječje prostore, već i ostatak stana ili kuće, a i sama već mogu zamisliti vaše jastučiće na kauču u dnevnom boravku, krevetu u spavaćoj sobi ili u nekom drugom kutku za uživanje. Ispričajte mi nešto više o ponudi i svemu što nudite.

Kada sam odlučila proizvoditi jastuke vodila sam se time da jastuk osim lijepog izgleda zaista i ima funkciju jastuka. Tako da su svi jastuci veliki, promjera od 50-60cm i vrlo lako se mogu uklopiti osim u dječje sobice i u ostale životne prostore. Jastuk mjesec mogu koristiti i majke kao pomoć prilikom dojenja, zatim su tu srca koje čak i dečki naručuju za svoje djevojke, tu su i oblak, zvijezda, jastučić princeza i jastuk kruna koji se posebno personalizira s podacima o rođenju bebe. Jastuci u obliku nebeskih tijela izvrsni su za igru i razvoj mašte za mališane. Poseban naglasak dajemo na jastuk u obliku anđeoskih krila i jastuka Princeza koji su moj vlastiti dizajn.

U ponudi su i grilande sa imenom ili zvijezdicom, čarobni štapić baš za male princeze i prinčeve. U ponudi su i personalizirane dekice koje mogu biti za djecu od rođenja pa sve do predškolske dobi. Novost u ponudi su i velike vreće za sjedenje i odmaranje koje mogu korisiti i mali i veliki budući da su im dimenzije 120x80cm.
Osobno jako volim sve što je lijepo i drugačije, a vaš rad me osvojio na prvu. Jedinstven je i poseban. Što vas inspirira i koliko su vam bitni detalji i sam dizajn? Po čemu ste prepoznatljivi i posebni, čime osvajate naša srca?

Osim po lijepom dizajnu i personaliziranim proizvodima IRKI asortiman je prepoznatljiv i po kvaliteti svakog jastuka. Svaki jastuk precizno je šivan s individualnim pristupom, ispunjen antialergijskim slikonskim punjenjem i izrađen od kvalitetnog plišanog materijala.

Jastuci su dostupni u bijeloj, zlatnoj, srebrnoj, rozoj i plavoj boji. Izrada jednog jastuka ovisi o modelu. Kada se uzme u obzir krojenje, zatim šivanje i personalizacija, a onda i ispuna jastuka koja je kod jastuka Anđeoska krila malo specifična i zahtjeva više vremena i truda, za jedan jastuk mi treba minimalno sat vremena do sat i pol.

Naš jastuk Anđeoska krila je nekako poseban. Taj jastuk se iz slučajne narudžbe pretvorio u jedinstveni proizvod na tržištu. Dobila sam upit koji je zahtijevao neki poseban poklon za sakrament krštenja. Odmah sam zamislila jastuk u obliku anđeoskih krila. Baš nekako odgovara toj prigodi jer novorođenčad vidim kao malene anđeli na zemlji. Očekivanja kupca su bila i više nego nadmašena, a meni potvrda kako je ovaj posao poseban jer svaka narudžba može stvoriti novi proizvod.

Kako kupci reagiraju na vaše proizvode kad im stignu u njihove domove?

Budući da trenutno ne postoji fizička prodaja uvijek me obraduju komentari kupaca i njihovi osmjesi i sreća. Često su pozitivno iznenađeni veličinom i kvalitetom proizvoda. Svakako ono najljepše, što dosad nisam imala priliku osjetiti, jest to kad svojim radom nekoga razveseliš, iznenadiš i zaista učiniš sretnim. Zbog toga se svaki rad i trud isplati.Kako nastaju vaši predivni proizvodi? Je li ovo vaš posao iz snova?

Svatko tko ima vlastiti posao zna da je to u stvarnosti način života. Za mene često ne postoji radno vrijeme i vikend. Posao se srećom brzo razvija, a ja imam još više ideja i planova tako da je teško opisati jedan radni dan. U ovakvom načinu poslovanja je najbolje što svaki dan iznova imam priliku upoznati sebe i svoje mogućnosti. Prije nego sam krenula u ovaj posao možda nisam bila ni toliko hrabra i odvažna u nekim stvarima. Ovdje sudjelujem u apsolutno svakom dijelu poslovanja od toga da sam čistačica, krojačica, šefica ali i na kraju samo Irena. Upravo je to posao koji sam i htjela, tako da živim svoje snove. :)

Postoji li mogućnost personalizacije vaših proizvoda?

Da, svaki jastuk i dekica se mogu personalizirati po želji kupaca. Upravo je personalizacija obilježje koje svaki naš proizvod čini posebnim. Najtraženiji proizvodi su upravo personalizirane dekice, jastuk u obliku krune sa podacima o rođenju bebe i jastuk u obliku krila s datumom sakramenta krštenja.Gdje su sve dostupni vaši proizvodi i kako se mogu naručiti? Kakvi su vam planovi za dalje?

Proizvodi se mogu pogledati i naručiti na službenoj web stranici i društvenim mrežama IRKI brenda putem upita. Uskoro će biti dostupan web shop, a nadam se i fizička prodavaonica.

Budući da je prva godina iza mene i zadovoljna sam kako je prošla i u kojem smjeru se IRKI razvija, sada imam plan proširiti IRKI tim. Zatim uvesti novitete koji će zaokružiti IRKI priču. Poučena reakcijama posjetitelja na sajmovima koji u živo pozitivno reagiraju želim razviti i ostale kanale prodaje. U planu je otvoriti prodavaonicu u kojoj će te nas moći posjetiti i upoznati IRKI svijet.


Za kraj još meni najdraže pitanje. Na čemu ste u životu zahvalni? Što je za vas sreća i što vas pokreće?

Presretna sam što sam skupila hrabrost i pokrenula vlastiti posao koji me ispunjava u potpunosti, ali prije svega zahvalna na povjerenju svojim kupcima koji prepoznaju moj trud i kvalitetu. Neprocjenjivo je osjetiti to kad svojim radom nekoga razveseliš, iznenadiš i zaista učiniš sretnim.

Vjerujem da smo vas pričom i fotkicama zainteresirali, pa vam u nastavku donosim i linkove na društvene mreže putem kojih možete zaviriti u IRKI svijet, kao i link na njihov web...   

Photo by IRKI design

0 komentara :