Vilinsko carstvo: Fairytulle

Vjerujem da je u životu sve moguće. Naravno, ništa nam neće pasti s neba, za sve se moramo potruditi, uložiti naše srce, vrijeme i dati u cijelu priču dijelić sebe koji vjeruje da sve možemo i da ne postoji nemoguće. I zato me neizmjerno veseli svaki put kad zahvaljujući webu upoznam nekoga tko ima jednake svjetonazore, nekoga tko je kreativan i gura neku svoju priču, živi svoj život, inspirira nas i stvara svoju bajku. Baš kao što je to slučaj sa Sunčanom Jozić Lučić, koja stoji iza brenda Fairytulle, čiju vam priču i danas želim ispričati. Sunčana je diplomirana modna dizajnerica, ali i vizažistica i aranžersko scenografska dizajnerica. I doslovno stvara bajku, priču koja je toliko lijepa i pozitivna. U stvaranju ih inspiriraju čak i knjige poput Malog princa, a mene posebno veseli što se mogu kombinirati suknje od tila za mame i kćeri jer sam (valjda) kao i svaka mama uvijek u potrazi za nekom matching kombinacijom za nas dvije. Na sve što stvaraju kao da posipaju malo vilinske prašine, da bi za sve nas stvorili nešto drugačije, posebno, čarobno. Mene su osvojili, a vjerujem da će i vas te se nadam da će ova priča uvesti barem malo čarolije u vaše domove, misli i u vaša srca. 


Na početku razgovora, htjela sam saznati nešto više o nastanku brenda Fairytulle i asortimanu proizvoda koji su u njihovoj ponudi.

"Brand Fairytulle nastao je kao noćna ideja, jedan poziv zadrijemalog djeteta u meni koji je tih godina bilo zanemareno radi drugih obaveza i poslova. Nakon godina rada na televiziji, pokretanja svog biznisa i distribucije dječjih brandova, poželjela sam opet stvarati. Napraviti potpuni proizvod od početka do kraja. Budući sam majka dviju djevojčica a i meni su vilinske priče jako drage, nije bilo teško uhvatiti viziju. Suknje od tila postojale su i prije, no ja sam poželjela napraviti kompletan doživljaj sa pakiranjem i načinom krojenja i šivanja, a brojni zadovoljni kupci dokaz su da sam u tome i uspjela.

Fairytulle je u početku nudio samo suknje od tila za djecu i odrasle, no s vremenom smo svoju vilinsku priču i viziju prenijeli i na ostale odjevne predmete i razne vilinske dodatke. Napokon smo ispunili želju i mamama dječaka pa je nastala i jaknica za dječake sa čarobnim plaštem čiju inspiraciju smo pronašli u Malom princu, meni jako dragoj priči."

Sunčana Jozić Lučić

U stvaranju su im bitni detalji i napominju da im je bitno da sve ima neku priču. U svemu se osjeti ljubav s kojom stvaraju i pažnja koju posvećuju svakom zasebnom proizvodu, kako bi osvojili naša srca.  Evo što su nam je Sunčana ispričala o tome i slaže li se s time da je samo jedan pogled na njihov rad dovoljan da se zaljubimo u ono što kreiraju.

"U pravu ste, detalji su mi jako važni i svaki moj proizvod mora imati priču. To je moja prednost ali i nedostatak, ovisi kako se gleda. U svakom slučaju Fairytulle priča je oda slow fashion pokretu, te želi stvarati jedinstvene svevremenske odjevne (i druge) predmete koje nećete tek nabaciti na sebe jer vam pašu uz cipele, već ćete se u njima osjećati posebno i moći ćete ih kombinirati u svečanim prilikama ali i svakodnevnim zadacima.

Jako mi je drago čuti da i Vi dijelite mišljenje naših kupaca što znači da ste prepoznali našu želju i priču. Danas kada nam je sve dostupno na dlanu, kada smo zatrpani mnoštvom odjevnih kombinacija s društvenih mreža teško da nam nešto može izazvati oduševljenje. Mi još uvijek uspjevamo u tome i to mi je najveća nagrada. Gotovo svakodnevno primamo poruke nekog od oduševljenih kupaca. Te stvari nisu lažne, i tu osjetite da radite nešto posebno i da ljudi to osjete. Mnogi su nam dali svoje povjerenje za rođendane, krstitke, posebne prigode a mnoge su se i udale u Fairytulle suknjama."
S obzirom na to da u zadnje vrijeme puno razmišljam o vlastitom poslu, uvijek volim pitati i da li je posao koji netko radi njegov posao iz snova te kako izgleda jedan radni dan kad si sam svoj šef. Sunčana ima puno iskustva i u drugim poslovima, pa evo kako ona na sve to gleda iz svog kuta, a i još se jedanput pokazalo, kroz njezinu priču da, ma koliko nekad bilo teško, nema ljepšega od kad se može raditi ono što volimo.

"Moj radni dan izgleda slično kao kod drugih žena poduzetnica. Dolaskom u ured krećete od mailova, pa pređete na marketing i administraciju a kreativni proces i proizvodnja kreće nakon toga. Sami ste sebi i šef i zaposlenik, i radiona i HR.

Nakon dosta staža u drugim poslovima, mogu slobodno reči da je ovo stvarno moj posao iz snova. Život private poduzetnice sa sobom nosi mnoge izazove i svi koji rade slično znaju koliko je teško poslovati u Hrvatskoj, nažalost. No s druge strane izabrala sam raditi ono što volim i još uvijek uživam tu slobodu, ne mogu ni zamisliti da je drugačije."

Mene oduševljavaju kombinacije u paru za meme i kćeri, pa me zanimalo što po tom pitanju može ponuditi Fairytulle, a kako smo u vrijeme stvaranja ove priče bili i u pripremama za prvi rođendan naše curice, zanimalo me i što bi iz svog asortimana preporučili za tu prigodu, za nas i sve ostale koji se pripremaju za taj veliki i važan dan. 


"Većina naših proizvoda osmišljena je u matching varijanti za mame i djevojčice, a uvijek postoji i mogućnost izrade po želji kupca.

Za prvi i najveći rođendan svakako preporučamo našu majčicu sa glitter printom upravo za tu prigodu koju smo dizajnirali tako da paše uz sve boje suknjica koje imamo u ponudi. Naravno tu je i suknjica od tila i matching suknja za mamu, vilinska krila, cvjetni ukrasi za kosu ili Vilinska kruna i čarobni štapić."
Osim predivnih odjevnih predmeta i raznih dodataka, prije nekog su vremena proširili svoju priču s interijerima i na taj način proširili svoj asortiman baldahinima, tepisima itd. Kažu nam da je to bio logičan sljedeći korak u stvaranju vilinskog carstva a evo i kakvi su im planovi za dalje te gdje su sve dostupni njihovi proizvodi i kako ih možete naručiti.

"Ideja za interijere došla je logično, budući želimo stvoriti cijelo vilinsko carstvo J. Potrebno je naglasiti da su svi naši proizvodi Hrvatske proizvodnje. Tepisi su izrađeni od vune te dugotrajni i otporni, a Oblak jastuci izrađuju se u radioni koja zapošljava osobe sa invaliditetom. Veliku pažnju pridajemo kvaliteti idizajnu, ali i etičnosti. I svaki naš proizvod mora imati “ono nešto”.

Neki od naših proizvoda dostupni su u trgovini Love my space, kao i u trgovini TRI u Splitu. Kompletan asortiman možete pogledati i kupiti preko našeg web shopa www.fairytulle.com.

Planova je uvijek mnogo, rađaju se na svakodnevnoj bazi, a samo oni najuporniji dođu do realizacije J. Svakako je prvo na listi proširenje tržišta tj prilagodba web shopa za strano tržište. Izuzetno sam ponosna što sam u našem malom Samoboru osnovala Klub poduzetnica te upoznala i umrežila mnogo divnih žena, a organizirale smo i super event Samoborsku FURKU koji je okupio samoborsku dizajnersku scenu."
Na kraju, meni najdraže pitanje i još ljepši odgovor. Na čemu ste u životu zahvalni? Što je za vas sreća i što vas pokreće? Što vam uljepšava dan i koji su vaši razlozi za sreću?

"Danas puno stvari uzimamo zdravo za gotovo, kako one lijepe tako i ružne. Sve su one tu s razlogom a ja sam zahvalna za obje. Bez lošeg ono dobro ne bi moglo biti tako dobro. Bez crne bijela ne bi vrijedila.

Zahvalna sam za svaki dan, za svoju zdravu i prekrasnu dječicu, divnog muža i poslušnog labradora. Zahvalna sam što imam priliku živjeti život koji želim i dalje se igrati.

Svakodnevno se trudim osvijestiti sve stvari radi kojih sam zahvalna; od prekrasne kuće, dobre i zdrave djece, divnog muža i poslušnog labradora. Najveća sreća i ono što sigurno svima zagrijava srce je osjet ljubavi drugog živog bića, bilo kroz zahvalnost, poštovanje ili dobrotu. Trudim se i sama biti takva i živjeti po tim načelima te ih prenijeti i na djecu. Svakako se trudim svoju poslovnu vilinsku priču i misiju prenijeti i izvan ureda."

Na kraju ove priče, mogu se samo zahvaliti na divnom razgovoru i reći da je došao u pravo vrijeme. Evo gdje sve možete naći Fairytulle pa zavirite na njihove stranice i društvene mreže, neka i vas ponese vilinska čarolija..

Photo by Fairytulle, Duška Stepanov i Romano Grozić

0 komentara :