Mom Design: za šarenije i veselije dječje odrastanje

Dječji je svijet sve samo ne jednoličan i monoton, a baš je takav i svijet brenda MOM design: kreativan, šarolik, pun boja i raznih divnih uzoraka i printeva. I to je upravo ono što vole naši najmanji, a oduševljava i nas mame: kvaliteta kad je izrada u pitanju, neodoljiv dizajn i funkcionalnost. Mi imamo jednu njihovu didaktičku kockicu i ne moram ni reći koliko ju je Aria zavoljela, a na listi želja nam je barem još jedna dekica, poneka trakica za kosu i još ponešto. Teško je reći "ne" nečemu toliko lijepom i izrađenom s toliko ljubavi. Trakice za kosu dolaze u verziji i za mame i kćeri, što je genijalno, opet se mi mame možemo uskladiti sa svojim curicama! Ljubav se može iščitati iz svakog i najmanjeg detalja kojemu se posvećuje posebna pažnja, a na fotkama u nastavku priče ćete moći vidjeti te detalje kojima se personaliziraju njihovi proizvodi koji ne samo da su korisni već s vremenom ostaju i kao najljepša uspomena na djetinjstvo. Što se tiče kocke koju imamo, ona je odlična za igru i istraživanje, personalizirana je Ariinim imenom, ima divnih detalja, oduševljena je kuglicama koje je htjela grickati, proučavala je svaki i najmanji detalj a ja sam za to vrijeme mogla uživati u malo svog vremena. Iako mi je naravno oko uvijek bježalo prema njoj pa sam istovremeno uživala i u pogledu na nju sretnu kako se zabavlja sa svojom kockom. Iza brenda MOM design stoji Maja, mama curice i dječaka koja je tek zagazila u tridesete i voli sve kreativno i handmade, a uz to i filmove, putovanja, glazbu, dobru knjigu i dobro društvo. Kako i sama kaže, trudi se zadržati dijete u sebi, u čemu joj njezini Mia i Lovro uvelike pomažu. U šivanju je pronašla smirenje ali i zabavu, kreativnu snagu i na kraju, poduzetnički uzlet. A kako stoji na njezinoj novoj web stranici, dostupnoj ovdje, od 2015. godine stvara šarene, unikatne i kvalitetne rukotvorine za naše mališane.

Na početku svakog razgovora, volim saznati kako je sve počelo, odakle ideja za pokretanje vlastitog posla i ulazak u poduzetništvo, odnosno kako se rodila ljubav prema poslu kojim se draga Maja bavi. Evo što mi je ispričala o svojim počecima.

"Sve je počelo iz ljubavi prema djetetu... Od roditelja sam, potpuno neočekivano, za rođendan dobila svoju prvu mašinu za šivanje. Kako sam tada, prije 4,5 godine, baš bila trudna s Miom, poželjela sam da ima nešto drugačije i posebno, nešto što se ne može kupiti u svakom dućanu, unikatno. I tako je nastala prva dekica, pa nekoliko slinčeka, didaktička kocka.. ideje su se rojile i bilo je jako uzbudljivo vidjeti kako će pojedina od tih stvari ispasti jer sam tada prvi put sjela za mašinu.

Zaljubila sam se u dizajnerske materijale, pronašla stranice u Engleskoj i Americi gdje ih mogu naručiti jer kod nas ponuda i nije neka i napravila svoju prvu narudžbu materijala.

Kako su stvarčice nastajale, poklanjala bi ih obitelji za krštenja i rođendane i tako je nekako, s vremenom, ono što je trebao biti samo hobi, postalo ozbiljnije."

Ariina personalizirana didaktička kockaProizvodi MOM designa su sve samo ne obični. Osim što ih krasi kvaliteta, za oko zapadne i neodoljivi dizajn za koji su karakteristične boje, šarolikost i divni uzorci. I sama priznajem da je teško odoljeti kad se naleti na nešto toliko lijepo, a evo što se sve nalazi u njihovoj ponudi.

U ponudi se može naći sve ono što treba za bebu od prvih dana pa do njenih prvih nekoliko godina:

  • Slinčeki - rade se u četiri oblika, sa dizajnerskim pamucima preslatkih printova i visokoupojnim frotirom sa donje strane koji održava bebinu odjeću suhom. I nisu samo korisni, nego kasnije posluže i kao odličan modni detalj.
  • Podložak za kolica - univerzalni ili po mjeri, sa pamučnim printom, nježnim i toplim minkijem za hladniji dio godine i sa luksuznom imitacijom zečijeg krzna - u kojoj god verziji, daju kolicima posebnost i originalnost, te bebu griju zimi ili upijaju znoj ljeti.
  • Didaktičke kockice - upravo kocke su ono što Maja najviše voli izrađivati - sa zgodnim 3D aplikacijama, zveckaju, pište, šuškaju, uvijek vesele i šarene, sa više vrsta materijala na sebi kao i trekica, tako da beba uči kroz igru i pri tome se odlično zabavlja. Mogu se i personalizirati imenom bebe te imaju na sebi i jako zgodne BPA free silikonske kuglice koje bebe obožavaju jer su odlične za grickanje u vrijeme nicanja zubića i bolnih desni.
  • Dekice - kombinacija su divnih pamuka i minkija kojeg ima u svim duginim bojama. Daju se koristiti jako dugo, čak do treće bebine godine te se mogu personalizirati na najraličitije načine., od imena, raznih aplikacija i tekstova pa sve do ukupnih podataka bebinog rođenja - datum, težina, visina i sl.. Kada mališani narastu i dekice postanu premale, ostaje divna uspomena zauvijek!

Kako to obično biva, kod mnogih su mama poduzetnica upravo djeca najveća inspiracija i motivacija za stvaranje, a detalji su ono čemu se posvećuje najviše pažnje jer je to ono što ih izdvaja i njihove proizvode čini jedinstvenima. Evo koji su im proizvodi najtraženiji od strane kupaca, te što im je bitno kad je u pitanju dizajn i kakve materijale koriste u proizvodnji.

Moja najveća inspiracija su moja djeca i sve ono nježno, djetinjasto što ih okružuje a detalji su ono čemu pridajem najviše pažnje. Oni čine razliku između nečeg generičkog, uobičajenog i posebnog i unikatnog.

Trošim jaaako puno vremena birajući najljepše uzorke materijala i razmišljajući o najposebnijim kombinacijama..

Naravno, veliki dio moje inspiracije su i same mame, tete, prijateljice koje se jave. Nekoliko stvarčica i poboljšanja je došlo baš iz suradnje s njima, iz njihovih posebnih upita i želja.

Didaktička kocka se naručuje baš stalno. Jednako je popularna u svako doba godine, pa bi mogli reći da je to i najpopularniji proizvod iako zaista za svakim postoji velika potražnja.

Ono što mi je najbitnije kada je u pitanju dizajn je svakako originalnost i kvaliteta materijala i izrade te, da donosim, koliko god sličnih proizvoda možda ima, uvijek nešto novo i upečatljivo.
Osluškujem želje i savjete kupaca te sa kreativnošću i inovacijom, nudim uvijek nešto zanimljivo i unikatno, nešto radi čega će se, posjedujući MOM design stvarčicu, kupac osjećati posebnim.

Materijali koje koristim su vrhunske kvalitete, potpuno sigurni za bebe te imaju sve potrebne certifikate koji to jamče. Ne puštaju boju te su isti nakon prvog i sto prvog pranja :) Također su i dizajnerskog potpisa što je još jedna od njihovih posebnosti.
Kakve su reakcije kupaca na MOM design proizvode? Vraćaju li se kupci i naručuju li uvijek iznova? Šalju li vam svoje fotkice i dojmove oduševljenja? Vjerujem da usrećujete ne samo bebe nego i njihove mame :).

Što se tiče reakcija kupaca mogu samo reći da najveći vjetar u leđa osjetim kada otvorim poruku i vidim sliku bebice sa stvarčicom koju sam par dana ranije radila za nju i pročitam da je i mama jednako sretna i zadovoljna kupnjom. Najčešće su poruke oduševljena didaktičkom kockom gdje mame redovno pišu kako je to jedina igračka s kojom se najradije igra ili bez koje ne može zaspati. Jako puno kupaca mi se vraća, nakon što su isprobale nešto što je izašlo ispod moje mašine, i kupuju dalje za sestre, šogorice, prijateljice... i mislim da je to najveća potvrda da sam na dobrom putu!

Moje zadovoljstvo i sreća  su neopisivi, zaista. Teško je to opisati... Zna se dogoditi da na ulici ili u šoping centru prepoznam svoje radove i to mi izazove veliko uzbuđenje i osjećaj ponosa. Jako sam sretna što se moj trud i rad prepoznaju i što moje stvarčice pronalaze mjesto u tolikim domovima i čine dječje odrastanje šarenijim i veselijim.Sve MOM design stvarčice možete pogledati i naručiti preko njihove Facebook stranice Mom design i Instagrama @mom.design, a od nedavno je tu i službena web stranica brenda koju smo s nestrpljenjem čekali. Evo linkova u nastavku, zavirite slobodno i ušarenite i uveselite dane svojih mališana :)

Photo by MOM design

0 komentara :