Click by Danijela: fotografijom do najljepših uspomena

Kad se ljubav prema lijepome, prema fotografiji, detaljima, uspomenama i želja za stvaranjem nečeg posebnog spoje u jedno, nastane Click by Danijela. Kako i sama Danijela naglašava, njezin posao je puno više od same fotografije. Uz fotografiju nas svako malo iznenadi nekim novim kreativnim projektom, i pomaže nam da na razne kreativne načine sačuvamo uspomene na najljepše životne trenutke. Posebno je posvećena našim najmanjima, na koje smo mi mame posebno slabe pa se tako trudimo sačuvati svaki bitan prvi puta u njihovim životima, svaki detalj, osmjeh, ma svega se želimo sjećati kad prođu godine. Kako sam i sama mama, uskoro jedno i pol godišnje curice, svjesna sam kako vrijeme brzo leti. Svako se malo pokušavam prisjetiti trenutaka iz bolnice, kako je moja curica otvarala okice, njezinog prvog osmjeha, prohodavanja, crne kosice, malih prstića, nogica, i jednostavno ne vjerujem kad je već toliko narasla od male buhtlice do prave curice sa svojom voljom koja trči i brblja sve više i više, te nas svakim danom sve više iznenađuje, zabavlja i mogu reći da zajedno stvaramo uspomene za cijeli život. Tek kad si mama shvatiš kako su uspomene dragocjene i zato sam sretna što postoje ljudi poput divne Danijele koji vole posao kojim se bave te će napraviti sve da mi pamtimo najljepše trenutke zauvijek. Imamo i njezine Kartice uspomena te samo mogu reći da toliko lijep dizajn kartica do sad nisam vidjela, zaista je jedinstven i zbog njih su nam uspomene još slađe. Svako malo se poslužimo nekom da bi trenutak ostao upamćen, pa ako i vi volite fotkati, možda je to baš nešto za vas. Ili ako više volite uspomene u obliku fotografija, u tome je Danijela majstorica zanata, što ćete vidjeti i na fotografijama u nastavku. Ako vas bilo što zanima, vezano uz photo sessione ili njezine proizvode, sigurna sam da joj se možete javiti u bilo kojem trenutku a ona će vam rado dati sve informacije i izaći u susret koliko god je u mogućnosti. Draga Danijela, recite nam za početak nešto više o vama. Jeste li oduvijek kreativna duša? Kako je zapošela vaša priča?

Od kada znam za sebe želja i potreba da radim i stvaram nešto kreativno, inspirira me i ispunjava svaki dan. U početku to su bili mali projekti za dom i izrada nakita, da bih kasnije otkrila fotografiju koja me ispunjava i danas. Uvijek bih hodala uokolo s fotoaparatom, bilo da se radi o tulumu, izlasku, ljetovanju, izletu i sl. S vremenom kako su kamere bile tehnološki naprednije i ja sam se više educirala.

Moja ljubav prema fotkanju beba i djece počela je kada su moje prijateljice dobile djecu. U tim trenucima iskrenog smijeha i veselja zaista sam uživala. Nedugo zatim i ja sam postala mama. Nema veće sreće od toga da gledate svoj razlog postojanja kako raste, istražuje, uči, voli... Djeca ne glume i ne možete ih natjerati da naprave nešto što ne žele, u tome sam vidjela izazov, jednostavnost i ljepotu. Svaka fotografija bila je posebna, drugačija, jednostavna a opet zaigrana.

Tako je sve krenulo. Danas imam opremu, rekvizite, svoj studio u kojem uživam stvarati nove projekte, ideje i fotke :)
Što vas je inspiriralo za stvaranje kartica Moje uspomene?

Kartice Moje uspomene su nastale davno, kao neka ideja i želja da zabilježim sve bitne trenutke i događaje u životu svog malog bića. Nažalost tada nisam baš imala vremena i mogućnosti da realiziram svoj projekt pa je to došlo malo kasnije. Svi danas fotkamo djecu onako usput s mobitelima i tada u šumi fotografija ponekad ne znam što je tu bilo, kako i zašto je ta fotka nastala.

Kartice Moje uspomene su tu da ispričaju priču, kao mali podsjetnik roditeljima i djeci kada odrastu. Iskreno, veseli me kada vidim da mame koriste kartice Moje uspomene da bi zabilježile prvo puzanje, prvi zubić, prvo putovanje i sl. pa mi šalju fotografije svoje djece. Tada vidim i kako brzo rastu :).

Uskoro izlazi dizajn za kartice Moje uspomene za veće klince. Željela sam nešto i za djecu koja nisu više bebe koje uče puzati, pričati, jesti.... Svako dijete ima u životu nešto prvi puta, pa zašto ne bismo to pamtili i bilježili i nakon 1. rođendana.Primjećujem i da pazite na svaki detalj. Koliko su vam bitni dizajn i detalji?

Bitan mi je svaki detalj od samog početka, kod fotografiranja i postavljanja seta pa do konačnog proizvoda - fotografije. Posvećujem pažnju detaljima prilikom slaganja seta kao i obradi fotografija te na kraju i samom razvijanju. Koristim dosta Photoshop međutim ne volim kada se s istim pretjera pa fotografije postanu suviše umjetne i kičaste. Ista stvar je s karticama. Željela sam da budu vesele a opet jednostavne, da se svide i odraslima i djeci.

Bavite se danas sve popularnijim, fotkanjem beba, mama i trudnica? Je li to posao iz snova? Kako nastaju vaše bajkovite fotografije i kakva je atmosfera na snimanjima?

Bavim se fotografiranjem obitelji, trudnica i djece no uz sve to pokušavam prezentirati sebe i kroz neke druge proizvode kao što su kartice Moje uspomene, kalendar za bojanje... Naime za 2019. godinu napravila sam prvi kalendar namijenjen djeci (i odraslima) u kojem se boja, crta, lijepe naljepnice i sl. Svaka stranica ima i posebnu poruku a kada godina završi, jednostavno odvojite dio s datumima i gornji dio kalendara predstavlja malo remek djelo.

Sve popularnije je fotografiranje djece, trudnica, beba....mogla bih reći da je to posao iz snova ako to volite i ako vas to pokreće. Meni su vječito u glavi novi projekti, nova snimanja, ideje... No nije sve baš ni uvijek jednostavno. Da biste napravili kvalitetno snimanje osim opreme i prostora trebaju vam i rekviziti. Ako zbog vremena nemate mogućnost snimanja u prirodi, u studiju je potrebno pripremiti setove koji će biti razigrani, imati razne teme, ideje...to je ono što roditelji vole. Meni dolaze obitelji godinama na snimanje i svaki puta se trudim i želim pružiti nešto novo i drugačije bilo da se radi o sessionu za rođendan, Božić, proljeće i sl. Na taj način svima svaki puta bude zabavno, nešto novo i drugačije.
Kakav je osjećaj znati koliko ste klijenata razveselili svojim radom i pomogli im stvoriti uspomene za cijeli život? Kako uopće uspijevate uskladiti posao i privatan zivot?

Kada prelistam fotografije na kompjuteru, zaista sam sretna kada vidim niz foldera i fotografija divnih lica. Imala sam mnogo projekata, djece, roditelja i neizmjerno sam radosna kada vidim njihove reakcije na fotke, mailove koje šalju, poruke. Ima li ljepšeg nego kada vam mama javi da ste joj uljepšali dan i tjedan fotkicama koje sam poslala mailom? Kada dobijem fotografiju zida njihovog doma a zid je preplavljen fotografijama koje sam ja napravila, to je tek nešto prekrasno! Moja ljubav, moje veselje i moj trud nekome ispunjava i uljepšava dom :).

Malo je teško ponekad uskladiti privatan život, odnosno majčinstvo s ovim poslom jer većinom su snimanja u poslijepodnevnim satima ili vikendom kada su roditelji slobodni i nisu na poslu. No kada nešto voliš, sve je moguće organizirati. Tih par sati dok sam u studiju nastojim nadoknaditi svom djetetu a navečer kada on zaspi ja radim na kompjuteru pa tako njemu ne uskraćujem sebe niti vrijeme za sve ono što zajedno radimo.Neke od naših uspomena stvorene uz personalizirane kartice Moje uspomene

Na samom kraju ovog divnog razgovora, mogu se zahvaliti dragoj Danijeli, a sve vas uputiti na njezine stranice ako vas zanimaju kartice za stvaranje uspomena, fotografiranje ili bilo što od njezinih usluga. Sigurna sam da joj se možete javiti u svakom trenutku za sve informacije :). Kartice Moje uspomene mogu se naručiti putem svih dostupnih kanala (Facebook, mail, tel., Instagram) kao i sve informacije i dogovori oko snimanja.
Photo by Danijela Bokulić

0 komentara :