Lilac Vines cvjetna čarolija

Uvijek spominjem da je Happiness is Homemade mjesto u kojemu je sreća u fokusu i pozitiva je najbitnija. Od samog početka sam htjela, a i dalje stvaram jednu malu zajednicu koja zrači samo onim najljepšim pozitivnim vibracijama, a naravno, u mom malom kutku uvijek ima mjesta i za kreativu, mame, hranu, detalje i sve ono lijepo što život čini čarobnim. Zato vam i volim predstaviti sve što smatram lijepim i što se uklapa u ovu moju priču, kao što je to danas slučaj sa Lilac Vines cvijetnim proizvodima. Vidjet ćete po fotografijama da se radi o bajci, ali doslovno. Divna Jelena, koja je i sama majka, svojim vrijednim rukama stvara najljepše rukotvorine od cvijeća za brojne žene koje se odlučuju za njezine proizvode te im uljepšava djevojačke, vjenčanja i brojne druge važne dane u njihovim životima. Koliko je lijepo i kvalitetno to što radi pokazuje i činjenica da joj se klijenti uvijek iznova vraćaju i da njezine radove čuvaju kao najljepše uspomene na bitne trenutke. I sama imam jedan njihov vijenčić, za moju curicu, pa iz prve ruke mogu potvrditi da je to uistinu tako i da su vijenčići predivni, kvalitetni, nježni, ma savršeni. Uživajte u priči u nastavku, pa ako pripremate vjenčanje, djevojačku, krštenje ili neku proslavu, i trebate detalje za pamćenje, znate kome se možete javiti.Za početak nam recite nešto o sebi. Tko stoji iza brenda Lilac Vines i odakle uopće ideja za ovaj naziv?

Zovem se Jelena, mama sam dvije živahne djevojčice, nesuđena pravnica, veliki
zaljubljenik u glazbu, obožavatelj rukotvorina i kreativnih ljudi. Naziv brenda je spoj nekoliko ljubavi - jedna od omiljenih pjesama mi je Lilac Wine (Nina Simone/Jeff Buckley), obožavam miris jorgovana, a materijal koji koristim za izradu vijenca izgleda kao vitica vinove loze (vine). Cijeli taj mix & match je doveo do imena Lilac Vines, iako je taj proces osmišljavanja imena zapravo izgledao kao kad se u crtiću upali lampica iznad glave :). U trenu je došla ideja i zadržala se.

Kako je brend nastao? 

Ideja se pojavila davno, još dok sam planirala svoje vjenčanje. Htjela sam nositi takav vijenac ali kod nas ih nije bilo. Tek koju godinicu kasnije sam se ohrabrila i napravila prvi vjenčić. Najviše me je potaknuo i inspirirao svijet vjenčanja u kojem sam jedno vrijeme radila. Oduvijek me veselilo i opuštalo izrađivati stvari svojim rukama, pa sam se odlučila okušati. Kako to obično biva, prvo testiranje tržišta ide preko prijateljica :). One su se oduševile, otvorila sam Fb page i upiti su ubrzo
krenuli.Kako nastaju vaši predivni cvjetni vjenčići?

Sve cvjetne vjenčiće izrađujem od kvalitetnog umjetnog cvijeća. Iako svi obožavamo prirodno, mirisno cvijeće, ono nažalost ne traje dugo. Zato sam htjela ponuditi trajan i uvijek ponovno nosiv ukras za kosu. Pažljivo biram materijale s kojima ću raditi, moraju biti podatni, mekani i izgledom što bliži “pravoj stvari” :). Pri izradi pazim da prikrijem nesavršenost umjetnog cvijeća i da vjenčići budu nježni za glavu. I zaista, gotovo na dnevnoj bazi dobivam pitanja da li je to pravo cvijeće, što me jako veseli.

Sam proces izrade ovisi o tome radim li novi dizajn za ponudu gotovih vijenaca ili po narudžbi. U prvom slučaju imam slobodu u isprobavanju novih kombinacija materijala i boja, dok se u drugom držim zadanih okvira. U oba slučaja uživam jer me veseli komunikacija s klijenticama, svaka njihova ideja i sugestija. Najveće je veselje kad mi se povratno jave sa fotografijama ili riječima da sam uspjela napraviti točno ono što su zamislile.

Jeste li oduvijek kreativna duša? Što vas inspirira?

Inspiraciju doista pronalazim svugdje, u svemu što me čini sretnom. To je prvenstveno moja obitelj, glazba, priroda, kreativni ljudi. Uživam u procesu osmišljavanja kombinacija vrsta i boja cvijeća, a najuzbudljiviji dio je pretvaranje ideje u stvarnost. Nekad ne ispadne onako kako sam isprva zamislila, pa inspiracija krene u drugom smijeru. Tad krećem iznova dok ne budem potpuno zadovoljna. I naravno, velika inspiracija su cure za koje radim, njihove poruke i reakcije. Da nije njih, ne bi se ovim bavila već skoro 6 godina.Vidjela sam da ste radii i cvjetne mobile, okvire za fotografiju... Što još imate u ponudi?

Uz vjenčiće koji su i dalje najtraženiji artikl izrađujem cvjetne češljiće, ukosnice i cvjetne mobile - zapravo visilice jer nisu nužno za dječju sobu, mogu uveseliti i dnevne boravke na primjer. Uz to se pronađe neki okvir za sliku ili razni viseći cvjetni ukrasi.

Kakav je osjećaj znati da svojim radom uveseljavate brojne kupce i da im pomažete stvoriti lijepe uspomene? Što oni kažu na vaše radove?

Ogromno je zadovoljstvo kada s nekim klikneš i uspiješ njegove ideje pretočiti u nešto opipljivo. Naročito mi je drago vidjeti da mnoge mladenke čuvaju vjenčiće sa djevojačke ili vjenčanja kao uspomenu na taj poseban dan pronalazeći im posebno mjesto u domu kao ukras. Ili da mame i kćerke dijele svoj cvjetni accessories. A ono što najčešće čujem od kupaca je da je sve još ljepše u živo. Ha, trebam poraditi na svojim fotografskim sposobnostima :D.

Sretna sam što se prepoznaju moj trud i ljubav s kojom radim. Ulažem dosta vremena u Lilac Vines, ali ne i onoliko koliko bih htjela. Prvenstveno sam mama dvije malene djevojčice. Kad su tako mali želiš što više biti posvećen njima, a istovremeno ti treba neki way out :D. To mi je Lilac Vines. Preko dana u mini pauzama obavljam komunikaciju sa curama, a navečer je moje vrijeme kad palim glazbu i radim vjenčiće. Briga oko djece mi ne ostavlja puno vremena za posao, ali ubrzo kreće novo poglavlje kad će obje cure ići u vrtić pa će i moj time management izgledati drugačije.Gdje se i kako mogu naručiti vjenčići i ostali proizvodi? Imate li kakvih planova za budućnost?

Vjenčići se mogu naručiti preko Fb stranice Lilac Vines i Instagrama @lilacvines. Imam puno zanimljivih ideja i veselim se što ću uskoro imati malo više vremena za Lilac Vines da ih krenem isprobavati.
Fotografije su vlasništvo brenda Lilac Vines

0 komentara :