LOLA.tees brine da zablistate

Žene volimo modu i to je jednostavno tako. Jedan novi komad odjeće u ormaru čini nas sretnima. Jer, sreća je u malim stvarima, i to svi znamo. Osobno, nije mi bitno da u ormaru imam 15 torbica, 20 pari cipela, 13 pari hlača, 17 haljina, 3 kaputa i slično, no ponekad i sama imam dana kad mislim da "nemam" što odjenuti ili se poželim počastiti nečim novim i otići u shopping. Otkad sam mama, još više uživam u sređivanju svoje curice, pa sam sretna što su nam putem weba dostupni brendovi poput LOLA.tees brenda čiju sam vam priču danas pripremila. 


LOLA.tees oduševljava svakom novom kolekcijom, svakim novim izbačenim modelom. I ono što je meni, sad kao mami najbolje, jest to da sve što god imaju u asortimanu može doći i u verziji za naše malene. Mislim da toliki izbor matching odjeće nema nitko u ponudi, pa je to za mene raj. Modeli su im jedinstveni, elegantni i romantični, jednostavni i posebni, a print ih vrlo često podiže na jednu novu razinu i čini savršenima. Znamo da su fora natpisi danas popularni pa zašto se ne i na taj način izraziti. Sjećam se još dosta davno da su me prvo osvojile njihove majice s natpisima maza, diva, šefica, a od onda samo pratim kako se razvija njihova priča i raste njihovo carstvo. Osim majica danas u ponudi imaju haljine, košulje, kombinezone, hlače, suknje, ma svega i za svaku od nas po nešto. Lole nam omogućavaju da zablistamo, ljeti, zimi, u bilo kojoj prilici. Pričaju i žive svoju priču, zajedno s mnoštvom zadovoljnih kupaca. One su Jelena Zadro i Helena Bilić, prijateljice, cimerice a danas i poslovne partnerice koje vole život i svoj posao pa bi mogli reći, žive svoj san. Upoznajte ih...


Kako je nastao brend LOLA.tees?

Brend je nastao kasnije, a započelo je sa Cvjetkom Zanovjetkom (broš ukras) koji je Helena izrađivala i plasirala preko društvenih mreža, te smo popularnost cvjetka iskoristili za predstavljanje prvih one size Lola modela majica. Kako su majice izazvale veliki interes dobili smo priliku ići dalje i evo danas smo tu gdje jesmo.

Je li moda vaš posao iz snova?

Lole su naš posao iz snova. Moda ili modeli koje proizvodimo su finalni segment cijelog posla, a on sadrži kreativnost, fotografiju, književnost, glazbu, marketing, komunikaciju, zapravo sve su to djelići slagalice koji u konačnci čine ‘’modu’’. 

Ispričajte nam što se sve nalazi u vašoj bogatoj ponudi.

Dakle, posao smo započeli izradom unniverzalnih oversized majica, danas takvih modela imamo u nekoliko varijatni, t-shirti, t-shirti s volanima, različiti modeli dukserica, znači radimo i ljetni i zimski asortiman i ponudu često osvježavamo novim modelima. Osim majica  i dukserica tu su suknje, haljine, šorcevi, a od nedavno imamo i prvi model hlača i Lola kombinezona koji također radimo od varijante šorca do željene duljine.
Koliko znam, dostupan je i asortiman za naše najmanje. Imate li u ponudi komada odjeće za mame i kćeri u paru?

Tako je. Dakle nismo radili neke ‘’isključive’’ komade za djecu, bilo koji model možemo raditi kao dječiji i ovisno o želji kupca prilagođavati. Najčešće smo radili obiteljske setove sa majicama, no imali smo i dosta potražnje za haljinicama identičnim za mame i kćeri.

Kako nastaju vaše kreacije i kakve materijale koristite?

Od kada radimo osnova većine naših proizvoda je bio pamuk, a sigurni smo da su kupci prepoznali kvalitetu majica te nam se iz tih razloga stalno i vraćaju. Međutim, obzirom da smo odlučili širiti ponudu od prije nekih dvije godine u istu smo uključili pliš, viskozu i čipku i moramo se pohvaliti da je odabir bio pun pogodak :).

Po čemu su vaš rad i vaši modni uratci prepoznatljivi? Što biste rekli, što vas čini posebnima?

Mislimo da je ključ cijelog poslovanja komunikacija sa kupcima. Neskromno možemo reći da mislimo da smo jedini u regiji koji ne rade serijsku proizvodnju već isključivo odjeću po mjeri i želji kupca. Tako da ako nabavimo određeni materijal isti ne ponavljamo nego nudimo uvijek novije.
Koji je komad odjeće najpopularniji i kako kupci reagiraju kad im stigne Lola paketić? Javljaju li vam se oduševljeni s povratnim informacijama?

Da, naravno i to nam je dnevna doza endorfina! Drago nam je čuti sve pohvale i naravno uvažavamo sve primjedbe i sugestije naših kupaca. T-shirt s volanima je hit koji pobjeđuje već drugu sezonu, haljine Antonela sa i bez volana, te novi modeli od prozračne viskoze poput haljine Zoe, Goga i Jasmina.

Što vas inspirira kad stvarate nove kreacije, što vas pokreće?

Upravo ovo o čemu smo prethodno govorili. Naši kupci. Nevjerojatno divan osjećaj pruža zadovoljstvo i oduševljenost kupca odabranim artiklom. Prethodno smo u različitim intervjuima spominjali da kupci nerijetko i kreiraju naše nove modele primjerice spajajući neke od prethodnih u potpuno novi proizvod i ako smo u mogućnosti na taj način usrećiti nekoga neizmjerno smo sretni i zahvalni.

Kako je hobby postao posao i kako izgleda jedan vaš radni dan, te na koji se način organizirate da sve stignete?

Hobi je prerastao u posao kada smo shvatile da jednostavno trebamo odlučiti i uložiti trud i određeni napor. Nekada uspijete pretvoriti sve u igru i uživat. Međutim dogode se i pogreške i kako bi to kod nas rekli ‘’dani od južine’’ kada izgleda da ništa ne funkcionira, no držimo se one ‘’tko radi i  griješi’’ te da ne postoji pogreška koju nije moguće ispraviti, tako da se na koncu ‘’ispravljamo’’
Imate li koji savjet za one koji bi također htjeli pokrenuti svoj posao? Koje su prednosti i mane toga da si sam svoj šef?

Mana je ta da ste uključeni u posao od 0 – 24 sata, međutim isto tako možete odlučiti uzeti odmor kada vidite da je došlo do zasićenja i  kombinirati da sve funkcionira kako treba. Za sve one koji žele pokrenuti svoj posao poručili bismo da se pripreme i da se ne boje, te da ako imaju dovoljno ljubavi za ono što žele raditi uspjeh ne može izostati.

Gdje su sve dostupni vaši proizvodi i kako se mogu naručiti? 

Sve narudžbe obavljamo isključivo preko Facebook stranice ili e-maila što se tiče online prodaje, na Instagramu oglašavamo naravno ali je ipak komunikacija na ovoj društvenoj mreži ograničena. Također narudžbe primamo i u našem studiu koji već godinu dana postoji u Ljubuškom, a dio našeg asortimana dostupan je u dućanu Kamena Duga Metković,  KOLTRA u Novalji i Butik In Međugorje.

Imate li kakvih planova za budućnost, pripremate li nešto novo u svojoj kreativnoj radionici? 

Naravno, uvijek pripremamo nove modele. Ljetnu sezonu smo obogatili s mnoštvom novih uzoraka viskoza i 6  modela haljina, a gotovo svaki mjesec imamo barem jedan novi model.
Za kraj još meni drago pitanje. Na čemu ste u životu zahvalni? Što je za vas istinska sreća? Nabrojite nekoliko sitnica koje su vam uljepšale dan, odnosno nekoliko razloga za sreću.

Već ćemo postati dosadni ali ako je u pitanju posao to su gore navedeni kupci ili naše ‘’Lole’’ kako ih uopćeno zovemo :)

Ako govorimo o životu generalno, to su djeca, obitelj, prijatelji, sunce, naš Trebižat, ljeto. Postoji mnogo razloga za sreću, bitno je da se na njih skoncentrirate i prepoznate ih i u svakom danu pronađete razlog za zahvalnost.Lolama od srca hvala na krasnom razgovoru, a vama svima želim da pronalazite sreću u malim stvarima i da svakodnevno budete zahvalni na sitnicama koje vas okružuju ili na onome što vam se lijepo događa. Tako je i meni ova priča uljepšala dan, a nadam se i vama. U svakom slučaju, zavirite na Loline stranice, pa možda pronađete neku slatku kombinaciju i uljepšate si ljeto dok još stignete :).

 
Fotografije su vlasništvo LolaTees brenda

0 komentara :