Baby LeKa - brend uspješne mame

Kad danas svjedočimo kakvo je stanje u našoj državi, moram reći da se divim svakom malom poduzetniku koji uspije svoj hobby pretvoriti u posao i raditi ono što voli. Sigurna sam da je potrebna i velika hrabrost da se krene u sve to, a onda i puno puno rada i truda da bi se uspjelo. Baby LeKa je upravo jedan takav slatki dječji brend iza kojeg stoji Branka Kurelić, diplomirana ekonomistica i majka dvoje dječice, sina Leonida (8g) i kćeri Kale (4g), čija su ju imena i inspirirala za naziv brenda. Ona kaže da ima najboljeg muža na svijetu koji podržava sve njezine ideje i ludosti, a kad imaš takvu podršku uspjeh ne može izostati. Ako vas zanima kako je sve počelo pročitajte priču o nastavku, upoznajte se s njihovim raznolikim asortimanom i posjetite njihove stranice.Priča o stvaranju Baby LeKe započinje 2013. godine, za vrijeme Brankine trudnoće s drugim djetetom.

"Svaka mama može reći po čemu pamti svoju trudnoću. Moja je bila obilježena nekom posebno kreativnom energijom. Proučavala sam razne tutorijale, izrađivala sve i svašta, i u jednom se trenutku sjetila da mi u ormaru već godinama stoji šivaća mašina. Kako sam sve imala za bebu, ali prva je beba je bio dečkić, a sad sam čekala curicu, krenula sam s izradom "curičastih" dekica. Usput sam izvadila i hrpu starih traperica za recikliranje, još jednu hrpicu robe koju je trebalo prepraviti i, kako je trudnoća odmicala, tako sam i ja postajala sve vještija za mašinom. Šivala sam doslovno do zadnjeg trena."

Nakon što je curka došla na svijet, ubrzo se vratila šivanju, a pokazalo se da je i curica kreativna na mamu. Kao što Branka kaže, ona je bila "školska" beba i imala lijepi ritam spavanja pa je mami ostalo nešto vremena za šivanje u sitni sat. Ono što joj je također išlo na ruku, jest "baby boom" koji se u to vrijeme desio u susjedstvu i među prijateljicama. Svima je trebalo pokloniti neku sitnicu :). Evo kako je sve počelo...

"Tako su nastale didaktičke dekice, kockice, trakice za kosu i slinčeki s aplikacijama. Na kraj pameti mi nije bilo da bi mi ovaj lijepi hobi mogao prerasti u posao. Imala sam stalni posao u velikoj firmi i trebala se vratiti na moje radno mjesto. No, to se nije dogodilo. Na samom kraju porodiljnog javili su mi da moje radno mjesto više ne postoji. U svoj toj zbrci koja se tada događala, odlučili smo, suprug i ja, da hobi pokušamo pretvoriti u posao.
 

O svom sadašnjem poslu nisam znala baš ništa. Osim što sam znala sašiti zgodne stvarčice za bebe i djecu, nisam znala ni gdje kupiti najpovoljniji a kvalitetan materijal. Nisam znala kako komunicirati putem društvenih mreža. Nisam poznavala logističke procese, procese nabave i distribucije, nisam znala kako optimizirati proizvodnju. Našla sam na potpuno nepoznatom teritoriju (znala sam reći suprugu, zamisli da si kirurg i sutra ti kažu da postaješ automehaničar- otprilike taj level
(ne)znanja i izazova je bio preda mnom). Zato sam svaki dan učila, istraživala, i to još uvijek radim, a kroz to istraživanje upoznala sam i nekoliko divnih žena (sve redom s pričama sličnim mojoj) koje su solidarno dijelile svoje znanje. I tako smo krenuli.
"


Danas su osim Branke u Baby Leka timu još i brojni vanjski suradnici, bez kojih mnoge od njezinih ideja ne bi bilo moguće realizirati. Asortiman proizvoda im je zaista bogat i raznolik.

Osim dekica, trakica i slinčeka, danas izrađuju i razne druge stvari. Ideja i misao vodilja pri osmišljavanju i realizaciji su praktičnost, jednostavnost i cjenovna pristupačnost. Izrađuju atrikle koje nose i njihova djeca, koja su joj i inspiracija i ideja za sve što radi. Od odjeće tu su hlačice za bebe i djecu koje se mogu nositi više sezona jer im se produžuju pasice i nogavice kako dijete raste. Ove su sezone predstavili i liniju šarenih ljetnih haljinica i ljetnih kompletića. Podržavaju nošenje
beba i dojenje izradom dodataka za nosiljke i marama za dojenje. Tu su i manji i veći
ruksaci zgodni za vrtić, izlete i treninge. Izrađuju i podloške za kolica i pripadajuće
jastučiće za pojasiće. Trenutno je u začetku proizvodnje posebna linija za žene, a to je linija
platnenih uložaka. Imaju dosta planova vezanih baš uz ovaj segment proizvoda jer
su platneni ulošci dio naše budućnosti, a ne prošlosti kako im često kažu.
"Svi Baby LeKa proizvodi domaći su proizvodi, proizvedeni u vrlo malim serijama u Hrvatskoj, od tkanina nabavljenih pretežno od domaćih proizvođača sa Oeko-tex certifikatom. Dio tkanina koje koristimo uvezene su iz zemalja EU. S obzirom na to da zaista vodimo računa o kvaliteti tkanina koje nabavljamo, najveći kompliment koji možemo dobiti je da su naši proizvodi „peri-deri“. I često dobijemo upravo takav komentar, što nas vrlo veseli. S veseljem čujemo da neki naš slinček, gricke, šeširić ili hlačice koristi već druga ili treća beba i da se proizvodi i dalje „drže“ kao prvi dan i nakon mnogo pranja i svakodnevne upotrebe. Također nas vesele naši stalni i vjerni kupci, dječica čija smo imena već zapamtili jer su sad dvogodišnjaci ili trogodišnjaci a pratimo ih još od rođenja. S nekim smo roditeljima dočekali rođenje i druge ili treće bebice, i jako smo sretni kad nam se jave kupci koji su kupovali na početku i sad se vraćaju jer opet imaju malu bebu. Znači da nas nisu zaboravili. U
međuvremenu širimo asortiman i na veće brojeve tako da radimo za dječicu do 6 godina starosti.
"

Sve Baby LeKa artikle možete naći na njihovom webshopu www.babyleka.com, a kontaktirati ih možete putem FB stranice BabyLeKa, putem Instagram profila lekaleka1234 ili mailom babyleka15@gmail.com.

Fotografije su vlasništvo Baby LeKa brenda

0 komentara :