Mappica - emocije u malom srcu

Da danas zaista više ništa nije nemoguće, dolazuje i Mappica koja nam omogućava da u jednom malom srcu sačuvamo najljepše uspomene i emocije. I to sve zahvaljujući kreativnoj ideji jedne studentice geodetskog fakulteta. Ona je Ivana i pri kraju je studija te je uspjela stečeno znanje pretočiti u jedan predivan projekt, zvan Mappica.

Uređenje interijera danas je zahvaljujući ovakvim projektima itekako uzbudljivo. Vjerujem da bi svatko volio na nekom zidu ili polici imati izloženu svoju Mappicu kao podsjetnik na neku bitnu lokaciju, događaj ili priču. Ili kolekciju od nekoliko Mappica koje bi uključivale sve bitne životne trenutke. Već mogu zamisliti nešto takvo jednog dana na zidu u svojoj spavaćoj sobi ili u dnevnom boravku. Mappica je primjer da se uz samo malo mašte, i naravno znanja, može stvoriti nešto posebno. Nešto što može predstavljati najljepšu uspomenu za svakoga od nas, a uspomene su blago i treba ih čuvati u srcu.

Mappica je karta s koordinatama koje označavaju nešto što je nama bitno, poput lokacije na kojoj smo upoznali svoju bolju polovicu, mjesta na kojem smo upoznali voljenu osobu, mjesta gdje smo doživjeli nešto što nam je promijenilo ili nekako utjecalo na život. Bilo da je to prva ljubav, neki uspjeh, rođenje bebce, putovanje, nešto što smo iskusili prvi put ili s nekim nama bitnim, ili nešto sasvim treće. Uz to, Mappici se može dodati i neki citat ili tekst po želji što ovu vrstu personaliziranog dekora za dom čini još posebnijim. Zapravo se radi o poklonu s dušom, poklonu koji u dom unosi toplinu i dom čini domom u pravom smislu riječi. Ovakvi personalizirani detalji dom iz hladnog pretvaraju u dom prepun ljubavi. U dom koji kroz takve sitnice poprima našu osobnost. Zato vam danas donosim i priču o predivnim Mappicama koje osvajaju brojna srca, poprilično sam sigurna da ćete se zaljubiti i odmah poželjeti neku uspomenu sačuvati u svojoj Mappici odnosno u njezinom srcu.Kako je nastala Mappica, odakle vam ideja i zašto ime Mappica? Kako je započela vaša priča?

Mappica je nastala kao poklon sestri koja je htjela imati par postera sa lokacijama mjesta gdje je upoznala svoga muža, gdje su se zarucili i oženili, a obzirom da sam na fakultetu učila o izradi karata uspjela sam primjeniti svoje znanje. Srce sam dodala tako prezentiraju neke posebne lokacije a i da bi sami posteri bili malo osobniji.

Do samog imena sam došli glasanjem :). Htjela sam nešto jednostavno a da opet ima neke veze sa onime što izradujem pa sam tako skupljala ideje od osoba koje mi znače pa smo na kraju izabrali ime Mappica.

Ispričajte nam što je zapravo Mappica, što ona predstavlja, po čemu je posebna i što sve njome može biti prikazano?

Mappica je zapravo karta cesta, mogu biti biti prikazani ogromni gradovi, otoci pa sve do malih mjesta. Na svakoj Mappici se uglavnom stavlja srce za određenu lokaciju i pripadni citat koje svaka
osoba bira sama za sebe. Naravno, prilagođavam se svakoj osobi pa ponekad posteri i budu bez srca i citata. Isto tako, mogu biti prikazane i različite države, zapravo sve što netko želi, važno mi je
da je ta osoba za koju se izrađuje zadovoljna te ću izaći u susret :). Na početku sam imala samo dimenzije 21x29 cm i 30x40 cm ali me je dosta ljudi pitalo za veće dimenzije tako da sada
radim i u dimenzijama 50x70 cm. Isto tako sam i nedavno počela sa izradom postera koji sadrže i prikaze karata u sivoj boji.Kako nastaju Mappice?

Prilikom izrade Mappice dogovorim se s osobom koje dimenzije želi te da li bi htjela horizontalan ili vertikalan prikaz. Nakon što smo dogovorili najvažnije stvari za izradu, šaljem po par primjera sa sitnijim i krupnijim mjerilom tako da mogu izabrati koji prikaz im se najviše svida. Na konačni prikaz stavljam srce i nakon što osoba zapravo kaže da je to to, šaljem na print. Isto tako, mogu ih i staviti u okvire koji dolaze u crnoj, bijeloj i plavoj boji.

Mappice su predivan personalizirani poklon. Kome bi ih i za koje sve prilike preporučili, odnosno koji se sve lijepi trenuci mogu sačuvati u srcu Mappice?

Mappice su odličan poklon za one koji vole pokloniti nešto iz srca, poklon koji nije običan poklon kupljen u trgovini ili drogeriji. U zadnje vrijeme sam dosta radila za različita vjenčanja,
lokacije na kojima su se parovi zaručili ili crkve gdje će se vjenčanja održati. Isto tako su odlične i za godišnjice. Iako ih više uzima ženska populacija, mislim da je ovo odlična ideja i za svakog muškog koji želi svoju dragu obradovati i pokazati joj da se sjeća lokacije na kojoj su se upoznali :).


Koja je Mappica najpopularnija i kakve su reakcije kupaca?

Pa ne znam baš koja je najpopularnija s obzirom da je svaka personalizirana ali najviše je upita definitvno za Zagreb i Split, ali i Zadar im je dosta blizu. Bude mi i drago kada su lokacije za inozemstvo jer su u većini slučaja neke koje još nisam radila pa ih bude zanimljivo istraživati na google mapu.

Gdje su dostupne Mappice i kako ih moji čitatelji mogu naručiti?

Trenutno se Mappice mogu pronaći na Facebooku i Instagramu, a nadam se da ću jednom u budućnosti možda imati i gift shop za turiste, smatram da bi to bio zanimljiv suvenir za ponijeti doma. :)Svaka je Mappica unikat, lijepa na svoj način. Svaka čuva neka lijepa sjećanja, nečije lijepe trenutke prepune sreće. Zato je Mappica posebna i odličan je poklon za neku vama bitnu priliku. Zavirite na njihove stranice i pronađite inspiraciju.
Fotografije su vlasništvo brenda Mappica

0 komentara :