Darino baby - sreća je u malim stvarima

Kao što to i obično biva, i kako ja uvijek ponavljam, Happiness is Homemade je mjesto sreće, pozitive, i u ovom mom malom kutku nema mjesta za negativne vibracije. Zato je i svaka priča koju vam pripremim takva, inspirativna, a moji sugovornici su uvijek redom kreativni i pozitivnog pogleda na svijet oko nas. Jednu takvu inspirativnu priču i danas imam za vas, da vam uljepšamo ovu već lijepu sunčanu nedjelju. Moji su današnji gosti Marijana i Tomica, vlasnici branda Darino baby, koji su me oduševili svojim razmišljanjima, a posebno time što su zahvalni na svemu što imaju, ne žele ono što imaju drugi i što smatraju da je sreća oko nas u malim stvarima. Sreća je kad se radi posao koji se voli, jer svatko tko je ikad u životu radio posao na kojem nije sve sjajno i bajno, zna koliko je to u životu vrijedno. Stoga ni ne čudi da su sa svojom tvrtkom postigli veliki uspjeh i što su poznati po kvaliteti svojih proizvoda. Kod njih zaista možete naći skoro pa sve za naše malene. Mogli bi reći da je Darino baby web dućan pravo malo dječje carstvo, u kojem ima svega, od odjeće do opreme i dekora za dječje sobice. Meni su posebno slatki njihovi ručnici koji su većih dimenzija, što je super jer se dulje mogu koristiti a i predivnog su dizajna. Naša je curica vlasnica njihovih 3D slova koja smo, nakon razmišljanja gdje ćemo ih smjestiti, smjestili tj. objesili na njezin krevetić, da se zna tko tu spava i čije je to malo carstvo. Imaju i divnih dekica, a vjerujem da su veliki hit i personalizirani xxl medvjedići. Ja sam i sama kao dijete obožavala plišance, skupljala sam ih i imala hrpu. No definitivno takvih xxl i još personaliziranih tada nije bilo, tako da za našu dječicu danas nema čega nema. Ako tražite super poklon za neku bebicu u svojoj okolini, poklonite jednog xxl medu ili neki od njihovih poklon setova. Neću vam sve otkrivati, sve ćete pročitati u intervjuu koji slijedi, draga Marijana je toliko lijepo ispričala njihovu priču, koliko ja sigurno ne mogu. Tako da vas prepuštam priči i uživanju.


Za početak nam otkrijte tko stoji iza brenda Darino baby i recite nam nešto više o sebi. Kako je nastao brend Darino baby?

Ja sam Marijana. Moj suprug Tomica i ja smo utemeljitelji tvrtke T.M.B.93 u čijem je vlasništvu brend Darino baby. Darino je sudeći po godinama postojanja naše već odraslo dijete, a po proizvodima je još uvijek mala beba i nadamo se da će tako i ostati.


U doba kad svi teže nekom pojednostavljenju proizvodnog procesa mi smo odabrali onaj
drugi put. Cilj nam je bio staviti na tržište proizvode koji će biti izrađeni za krajnjeg kupca,
baš po njegovoj želji. Naši počeci su vezani za proizvode za krštenje, koji se konstantno upotpunjuju novom ponudom. Posebno smo ponosni na svoje Darino baby ogradice koje su multifunkcionalne i po svojoj izradi jedinstvene.
Uživamo u poslu stvarajući za malene ljude lijepe proizvode, naše proizvode. Crtamo, brišemo, bojimo, radimo konstrukcije, biramo tkanine i pristupamo izradi prvijenca nekog dizajna… iza čega stoje sati i sati rada. Darino baby nije samo naš posao već život i ljubav.

Kako sam ja više kreativna duša, suprug je ona temeljna direktorska ruka s radnim mjestom u
radionici. Moja struka je modelist visoke mode, ali moram otkriti s njom sam se najmanje bavila.
Naime, godinama sam se bavila izradom natjecateljskih kostima za klizanje, sinkronizirano
klizanje, ritmičku gimnastiku, ples i sinkronizirano plivanje. Kao što zaključujete i taj dio je vezan za male djevojčice i dječake. Bilo je lijepo, teško, složeno, zahtjevno ali istovremeno divno. Zajedno s našim mladim sportašima veselili smo se njihovim sportskim uspjesima i ponosno gledali njihove nastupe. Kao što to uvijek biva, u životu se dogodi onaj jedan klik kad više u tome što radiš ne možeš
dati 100% sebe i onda je nekako logično ako možeš birati okreneš novi list tj. u našem slučaju
pišeš novu knjigu…

I tako je nastala knjiga nježnih korica za nešto mlađe korisnike, Darino baby.
Kako ste se odlučili na pokretanje vlastitog posla?

U početku našeg postavljanja Darino baby-a imali smo ideju izraditi personalizirane proizvode za krajnjeg korisnika. Znači imali smo ideju, obećanje, za koje smo očekivali da će se ispuniti, a onda je krenula priča, stjecanje iskustva, skupljanje doživljaja naših kupaca i na taj način se polako razvijao Darino baby asortiman.

Prema pozitivnim reakcijama i ponovljenim narudžbama naših kupaca možemo jedino vjerovati kako smo na pravom putu i da oni imaju svoju sliku u glavi o nama. Potajno se nadamo da je njihov doživljaj nas kao proizvođača kvaliteta, personalizacija, brza usluga, te dobra komunikacija s kupcima.Recite nam što se sve nalazi u vašoj ponudi, upoznajte nas s vašim asortimanom. Znam da u ponudi imate zaista svega za naše najmlađe članove obitelji kao i za njihove kutke, njihove sobice.

Drago mi je da ste primijetili našu ponudu. Mislim da je ona rezultat mojeg nemirnog, kreativnog duha. Vrlo nam je teško pratiti tempo izrade velikog broja naručenog i izradu novih stvari, ali se svi zajedno trudimo i radimo.

Naša ponuda se sastoji od nekoliko područja :

1. Krsni program

Košuljice i svijeće za krštenje, dekorativne kutije, pokloni za uzvanike, pokloni za kumove

2. Ogradice za krevetiće

Svaki jastučić životinjicu čini dizajnerski potpis, puno sati rada, još više sati ljubavi i puno zadovoljnih roditelja i sretnih mališana.

3. Spavanje

Taj dio obuhvaća danas popularni Baby nest kojeg imamo u dvije varijante.
Prije godinu i pol napravili smo prvi Baby nest  koji ima unutrašnji uložak koji se vadi i vanjski tzv. šminkerski uložak koji se također vadi ali je od šarene tkanine i može se koristiti za razne namjene.
Dok je varijanta Babynesta s odvojivim bočnim punilom i dnom prisutna nešto kraće. Jedno vrijeme smo radili statistike koji je bolji prihvaćen, ali nema pravila sve ovisi o mamama koje ih naručuju.

Osim babynesta imamo i razne varijante dekica. Nedavno smo dobili nove popularne minky tkanine koje su savršene, toliko su mekane i nježne da im je teško odoljeti.

Prema našim saznanjima jedini na HR tržištu imamo dekice izrađene od 100% bambusa obogaćene ionima srebra koje su savršene za sva godišnja doba. A tu su još i posteljine, plahte, suknje za krevetiće, baldahini itd.

4. Dječja soba

Naljepnice za zidove, razne vješalice, akrilna ogledala, ukrasi za zid, 3d slova, organizatori, košare za igračke, jastučići…

5. Hranjenje i njega

Vezice za dude, silikonske grickalice, NUK bočice s graviranim imenom, Avent dude s graviranim imenom.
Ovdje moram istaknuti da su naše vezice i dude izrađene od perlica proizvedenih u EU i sve imaju ateste. Radimo ih po pravilniku.
Iskreno uvijek se naježim kad vidim dužine vezica koje se rade od strane nekih proizvođača jer postoji pravilnik na nivou EU što svaka vezica mora zadovoljavati.
U zadnjih nekoliko godina na našem tržištu dogodila se ekspanzija kineskih drvenih i silikonskih perli koje se ne mogu niti u jednom segmentu kvalitete usporediti s perlama koje se proizvode u EU.
Cjenovno su prihvatljive, te se od njih mogu izraditi jeftine vezice... ali kako se kaže svatko bira što želi za svoju bebu.

6. Personalizirani ručnici

Naša stara ponuda iz davne 2000. godine, kupci ih vole, a mi pazimo da su uvijek visokokvalitetni preko 400 gr. Nedavno smo u svoju ponudu uvrstili velike kupaonske ručnike dimenzije 123x93 cm koji na sebi imaju kapuljaču s likom životinjice pa su tu maca, zeko, pandica.
Jako smo zadovoljni reakcijom kupaca jer radi svoje veličine nalaze i svoje korisnike kod odraslih.

7. CUBBIES® igračke

S obzirom da je nama vez neizostavna svakodnevica i da naš direktor vrijedno radi na svemu od izrade programa za vez do same provedbe i kontrole veza veliko nam je zadovoljstvo što smo ostvarili poslovnu suradnju s ovim engleskim brendom.

Teško je opisati njihove igračke, njih se jednostavno treba doživjeti. Velike su, mekane, ugodne, stvorene za maženje. Odluka da krenemo s njima u suradnju je što su igračke testirane po svim EU normama, punilo se na jednostavan način iz igračke izvadi, igračka se opere, vrati se punilo i igračka je čista. U ponudi imamo njihov kompletan program: igračke, mazilice, ruksake i ručnike.

8. Razni pokloni

Ne mogu ne primijetiti da sve radite s puno ljubavi, da dajete cijelog sebe u ovaj posao i da puno pažnje pridajete detaljima koji osvajaju naša srca. Koliko su vam zapravo bitni detalji i što vas inspirira u vašem radu, što vas motivira?

U životu sve što radimo dajemo 100% sebe. Naš posao je naš život, on nema radno vrijeme. Nikada ali baš nikad nismo radili 8 sati… ako nismo fizički u radionici, radi se na skicama, tehničkim rješenjima ili jednostavno na komunikaciji s kupcima.

Svaki detalj je bitan, kao i kvaliteta izrade. Naši jastučići životinje nisu izrađeni cik – cak bodom već je svaki detalj obrubljen kružnim bodom tako na jednom jastučiću ima 25 000 do 30 000 uboda igle.
Svaka novo dizajnirana kolekcija ima svoju baznu boju, to je malo duži proces jer on ovisi o ponudi tkanina. Obično ja imam svoju viziju u glavi i onda kreće potraga za onim „pravim“.

S obzirom na to da od 1993. godine radimo s djecom vrlo jednostavno je reći da volimo svoj posao, našli smo se u njemu, a kako naši već odrasli sinovi kažu pa Vi se uvijek igrate na poslu. P.s. nećemo ih uzeti ozbiljno jer oni misle ako crtaš, rezuckaš, slažeš tkanine, perle i pelene da se igraš na poslu.
Ja ne znam što mi je slađe i ljepše, personalizirani ručnici, XXL medvjedići koji također mogu biti personalizirani, dekice, jastuci, dekori, oprema, bodiji... No, koji proizvod kupci najviše traže, koji je proizvod možda najpopularniji?

Kod nas nema pravila i ne mogu izdvojiti niti jedan proizvod koji je više tražen od drugoga. Sve nam se podjednako prodaje i traži.

Ukoliko moram nešto izdvojiti onda bi to bilo u krsnom programu košuljica s motivom Anđela, svijeća Simple, od poklona za uzvanike mini krunice, pokloni za bebe okvir s krunicom, kod ogradice je teže napraviti odabir jer sve ovisi o sklonostima kupca. Svaka kolekcija ima dobru prodaju..
Što vam je najbitnije kad je u pitanju dizajn proizvoda i kakve materijale koristite?

Kod dizajna se vodimo prvenstveno da je proizvod funkcionalan, nakon toga mora biti vizualno privlačan krajnjem korisniku. Primjerice kod naših ogradica za krevetiće primijetiti ćete da sve životinjice gledaju. Jednostavnije je izraditi trepavice i to je to, ali mi nismo zadovoljni s tim.

Dizajn je s otvorenim okicama, jer taj jastučić je prvo što beba ugleda kad otvori okice.
Kako se beba razvija tako počinje i prepoznavati dijelove na životinjama pa kako mame kažu jastuci su edukativni. Nadalje, jastučići nisu za korištenje samo u krevetiću. Oni su primjenjivi na podu, stolici, krevetu a i kao dodatak za fotkanje.

Naša kolekcija LUCKY ELEPHANT ©  ima osim velikih plavih okica na sebi dodatke poput zvečkice i piskavca koji privlače bebinu pažnju, u kolekciji Flower Power zeko ima džepić u kojem je zvečkica mrkva, a mame primjerice čuvaju gazicu ili dudu.

Osobno preferiramo jastučiće jer je njihova svrha da zaštite bebicu od propuha u krevetiću,  ravnomjerno štite bebin vidokrug kretanja u sobi, te na taj način ne ometaju bebu u snu.
Za mame koje žele jednostavnije rješenje s puno otvorenog prostora a da opet štiti bebu su idealne valjak ogradice. Jednostavne su, multifunkcionalne, a sad u ponudi imamo i valjak ogradicu koja je s odvojivim punilom.

Za izradu koristimo nešto tkanina s našeg tržišta, ali veliki dio tkanina uvozimo. Sve tkanine imaju certifikate i sigurne su za mališane. Iz vremena u kojem smo morali sve elastične tkanine uvoziti ostala nam je navika kako na skladištu mora biti svega puno, puno boja i uzoraka. Nikad ne naručujemo nekoliko različitih dezena i od toga radimo sve kombinacije, pa tako trenutno u ponudi imamo preko 80-ak različitih tkanina.Kakve su reakcije kupaca na vaše proizvode? Javljaju li vam se oduševljeni s povratnim informacijama? Dijele li mame i tate s vama fotkice svoje dječice uz vaše proizvode?

Naši kupci su naši glavni motivatori. Predivan je osjećaj kad im stigne paket i jave nam se. Obično se njihova povratna informacija svede na istu rečenicu: „Primili smo paket i moram reći kako proizvodi u živo izgledaju puno, puno ljepše nego na fotografijama.“
Iskreno nama je to i cilj. Jednostavno toliko nam je brz tempo da mi ne možemo fotkati u savršenom okruženju, sa odličnom rasvjetom, pa nakon toga obraditi u nekom programu.
Naše fotografije su nastale uvijek u žurbi, bez rasvjete i odličnog fotoaparata. Međutim draže nam je kad kupci pošalju takvu povratnu informaciju nego da su totalno razočarani dobivenim proizvodom.

Imate li u ponudi i kakvih poklon setova, prikladnih za darivanja? Što bi preporučili kao najljepši poklon iz svog asortimana, s čime ne bi mogli pogriješiti?

Trenutno mijenjamo poklon setove i uskoro će biti dostupni u našem redizajniranom web shopu.
Što se tiče poklona za preporuku tu je vrlo teško sugerirati. Jednostavno neki kupci su oduševljeni našim poklon okvirima, neki motorima od pelena, neki dudama i vezicama, te personaliziranim visilicama i jastucima, a sve više naših ogradica ide za poklone bilo rođenja ili krštenja.Gdje su sve dostupni vaši proizvodi i kako se mogu naručiti?

Dugi niz godina poslujemo putem web shopa, Facebooka i odnedavno smo prisutni na Instagramu.
Dizajn web shopa smo mijenjali nekoliko puta, ali ovaj put smo promijenili i domenu pa nam je novi web shop na www.darinobaby.com. Društvene mreže su također Darino baby tako da nas ne možete promašiti :).

I pitanje koje uvijek pitam. Na čemu ste u životu zahvalni? Što je za vas sreća i što vas pokreće?
Nabrojite nekoliko sitnica koje su vam uljepčale dan ili posljednje dane, odnosno nekoliko vaših razloga za sreću.

Jedno od pitanja koje zahtjeva da zatvorimo oči i razmislimo kome smo zahvalni u životu i koliko je ta zahvalnost inkorporirana u našem brzom načinu života?
Nekako smo se oboje složili da smo zahvalni osobama koje volimo, zahvalni smo na zdravlju, poslu i životu općenito. Zahvalni smo na izazovima koje život postavlja pred nas jer nam je to prilika za učenje i osobni rast.

Nikad ne težimo nečemu što ima netko drugi već smo zahvalni na onome što imamo i što smo stvorili. Jednostavno sreća nije mjesto gdje trebamo doputovati, ona je tu oko nas u malim stvarima.
Sreća su naši odrasli sinovi, sreća su naši roditelji koji su uz nas od početka našeg života, sreća su naši kupci, sreća su naši kućni ljubimci, sreća je sve ono što nam poklanja razlog za ići dalje iz dana u dan. Sreća je kad možemo odvojiti vrijeme za godišnji i uživati na putovanju. Jednostavno sreća je i da smo mogli vama dati odgovore na pitanja.
Hvala Vam na toj prilici!


Fotografije su vlasništvo Darino baby branda

0 komentara :