Razlozi za sreću (#2)

23:00 h. U sobi zvuk baby sleep aplikacije, zvuk kiše. Ja volim kišu pa se nadam da djeluje umirujuće i na nju. Spava snom pravednika. Ali od prije skoro sat vremena me drži za ruku. I ne smeta mi. Planirala sam i ja na spavanje, no kad krenem razmišljati o svemu i svačemu od spavanja ni s. Uglavnom, razmišljam o tome koliko nam je malo potrebno za sreću. Istina je da je majčinstvo, kao i život općenito, puno izazova i da ima i teških dana i noći, no nekako kod nas prevladavaju lijepi dani i puno su brojniji od onih teških. Možda to sad zvuči nerealno, možda samo imamo sreće, ali opet, roditelji smo tek nešto više od sedam mjeseci i tko zna što nas još čeka. No bez obzira na to koliko nekad bilo teško ili lako, bitno je kako mi na sve to gledamo. Ja na majčinstvo ne želim gledati na način da mi je teško. Sama sam odabrala da želim biti mama i dane kad je teže jednostavno izdržim i zaboravim čim mi se ona nasmije. Pamtim samo ono lijepo, veselim se svemu što prolazimo zajedno, i trudim se biti tu za nju koliko god mogu. Naravno da i pogriješim i pitam se da li sam mogla bolje, da li je sretna i zadovoljna, no onda se opet nasmije i kako kaže moj muž, mislim da osmjeh sve govori. Zato se pokušavam voditi time, željom da bude sretna i zdrava. A ako je meni nekad malo teže, proći će. Iako zaista nije preteško. Ima trenutaka kad je malo teže, no hvala Bogu prevladavaju oni lijepi.


Ako me pratite na Instagramu, mogli ste vidjeti da nam je i jučer bio baš lijep dan. Dan sa toliko lijepih trenutaka za sreću. Istina je da nam je utorak bio nešto teži, na momente, no zato je srijeda razvalila. A vidjet ćemo kako će biti danas. U svakom slučaju, bio je to dan kao i svaki drugi zapravo. Ja sam s bebom doma, muž radi. No uspjeli smo imati ispunjen dan, naći i vremena za nas kao obitelj, a kad smo bile same isto nam je bilo lijepo. Kako se to kaže, onako nam je nako si napravimo. Sve ovisi o nama. Navečer smo se neplanski uputili u šetnju i na piće, i ispalo je baš dobro. Sitnica se nizala za sitnicom i dan je tako ispao savršen, od jutra i buđenja s malom zvrkicom, kad me odmah nagradi osmjehom za dobro jutro, pa do večeri i trenutka kad je zaspala držeći me za ruku. Bio je to jedan od onih savršenih dana. Zato ga moram, pa makar i ovako s danom zakašnjenja, zabilježiti i ovdje, za uspomenu jednog dana.

Evo koji su bili moji razlozi za sreću, jučer, u srijedu, 23.05.2018.:

1. Volim sladoled i to svi znaju pa je Ledo sladoled u kojem sam uživala kad je beba uživala u igri, jedan od razloga za sreću. Kako ljubav ide kroz želudac, čini mi se da i sreća nekad ide istim putem. Iako se ona igrala u svojoj igraonici na podlozi, istog je trenutka napravila malu pauzu, jer je ugledala sladoled koji joj je odvlačio pažnju - mora da će biti sladoledoljubac na mamu. Barem se nadam da hoće, već se veselim našim odlascima na sladoled.

2. Provele smo dosta vremena na svježem zraku, i kroz dan i navečer. Igrala se u dvorištu, na dekici, prevrtala, uživala. U jednom je trenutku gledala u daljinu, prema dijelu dvorišta koji je spreman za rušenje i biti će dio našeg dvorišta kad izgradimo kućicu. Rušenje je krajem mjeseca i iza njega slijedi gradnja - dočekali smo, gradnja našeg doma samo što nije krenula.
3. Iako ponekad imam grižnju savjesti ako radim na blogu umjesto da sam s njom, pa se trudim pronalaziti neko drugo vrijeme za blog, ipak je to moj hobi koji me veseli. Nikako da obavim do kraja reorganizaciju blog, no bude i to ovih dana. Ono što je bitno jest da sam dogovorila još jednu lijepu suradnju kojoj se baš veselim. Pripremam toliko lijepih priča i svega.

4. Da sad ne objašnjavam u detalje našu situaciju, iako dojim, neko se već vrijeme pokušavamo priviknuti i na bočicu, no ne baš najuspješnije. A danas kao da se desio mali pomak i čak smo uspjeli nešto malo papati na bočicu Mimijumi koju inače možete naći na Babyhelp webshopu.. možda napokon prihvati kako treba neku bočicu. No neću se previše veseliti unaprijed, iako, ovo mi je uljepšalo dan.
5. Trenutak kad ju gledam dok spava je neprocjenjiv i uvijek ima mjesto na listi. Ne moram u detalje, samo zamislite sisanje na prazno, duge trepavice, neodoljive okice i obraščiće, promjene poza u snu. Milina. Inače, skoro je spavala tri sata u komadu i u jednoj fazi je spavala s mrvicu otvorenim okicama, kao da me u snu škicala i smješkala se.

6. Kad smo već kod spavanja, preslatkooo mi je kako mi mazi trbuh kad zaspi uz mene. Rade li i vaše bebe takvo što? A navečer, kad je pokušavala zaspati, malo bi zagrlila mene, malo bi se okrenula u drugu stranu i uhvatila medu, pa opet mene pa opet medu, a ja samo gledam što radi i pitam se što će sljedeće. Možda uskoro više neću biti njezin medo.

7. Došla nam je teta s mora i ona joj se toliko razveselila. I izmuči ju pa poslije spava ko klada ali se i smije i veseli. Tete su ipak tete.

8. Baš mi je bilo vruće jučer i nestrpljivo sam čekala današnji dan. Pitate se zašto? Pa eto zato što danas kreću akcije po dućanima, i to ne bilo kakve, nego akcije na lubenice naravno, vrijeme je za naš prvi ovogodišnji susret, i to je vijest koja uljepša dan osobi koja bi mogla jesti lubenicu za doručak, ručak, večeru i međuobroke.. i noći i danju.. uvijek.
9. Papali smo jučer kašicu od šljive i mislim da mogu biti presretna jer nemamo nikakvih problema s papanjem kašica, samo otvara usta sto na sat i čeka da mama nešto ubaci.

10. Super mi je nova termosica koju smo uzeli u Pepcu, bijela je s uzorkom srčeka, naravno, no ono bitno jest to da sam ujutro u nju stavila vruću vodu i navečer nakon grada kad sam provjeravala još je bila vruća, a vidjet ćemo kako će s hladnom vodom. S tim da sam provjerila vodu i jutros kad sam ju prala i još je bila i više nego dovoljno topla. Tako da, preporuka za njihove termosice.

11. Iznenadna večernja šetnja s bebom i tatom, malo vremena za nas, za našu malu obitelj. Najdragocjeniji trenuci. To je ono za što se živi.

12. Pijuckanje cijeđenog soka od naranče, a princezi su opet oči skoro ispale. Kad sam joj pokazala što pije tata, okrenula je glavu, a na moj napitak od naranče je otvorila usta i oči u nadi da će i ona malo dobiti.

13. Frajerica je uživala danas u sportskim kolicima. Inače imamo Bebetto i prezadovoljni smo, a vidimo da se i ona voli voziti. Noge je bacila u zrak, na rešetku i uživala na najjače, promatrala sve oko sebe, nije imala vremena za ništa drugo, bilo je sve prezanimljivo.

14. Da ne lažem, nisam danas pojela samo jedan sladoled, još sam jedan smazala u gradu, pistaciju i lješnjak - kad je bal nek je bal.

15. Prije grada je gospodična odspavala skoro 3 h u komadu. Nije mi to baš najjasnije, jedan dan pola sata drugi dan tri sata. No, nije da se bunim. Vjerojatno je znala da će u izlazak i da joj treba ekstra energije.
16. Nosila sam danas svoju omiljenu dugu crnu haljinu s volanom na gornjem dijelu i otvorenim ramenima, pa sam se prisjetila prošlog ljeta kad sam nosila tu istu haljinu i nju u trbuhu. A ona je imala hlače na srca, body s prigodnim tekstom "Mama is my bestie", i trakicu za kosu, frajerica moja.
17. Milijun i jedna njezina faca me jučer nasmijala, a tek kad smo ušli u podzemnu garažu, genijalna je bila. Sva u čudu šta je sad to odjednom, gdje je nestalo sunce, mama, tata, zašto je tako mračno? Ta djeca su nešto posebno.

18. Pozirala mi je danas na dekici, postavi se ona na bok, diže jednu nogu tako u zrak kao da vježba, pa se opet pravi i pozira, kao velika, frajerica. A mama je dobila lijepu uspomenu na ovaj lijep dan. Ili se možda samo pravila s novim šeširićem. Tko će ju znati!

19. Bilo je danas i toliko trenutaka kad bi se stisnula k meni, a meni srce puno. Nema ljepšega za jednu mamu od tih trenutaka bliskosti i nježnosti.
 
20. Večer je bila rezervirana za malo maženja. Ona i tata su imali svoj show. Smijala se kao navijena, sve joj je bilo smiješno i zabavno. A ja sam uživala u tom zvuku od kojega nema ljepšega i nisam im htjela kvariti trenutak. 

Eto, to je mojih "samo" 20-tak sitnih razloga za sreću, a bilo ih je još sigurno. Bio je to toliko lijep dan. Dan koji je pravi pravcati pokazatelj toga koliko nam se lijepoga dešava. Koliko je malih stvari koje nas čine sretnima. Samo moramo gledati, otvoriti oči, osjetiti srcem. Jer su to sve sitnice koje imaju ogromnu vrijednost. I znače puno više nego bilo što drugo. Što je vama uljepšalo dan? Primjećujete li sitnice koje nas čine sretnima?

0 komentara :