Tvornica snova: priče u kojima su vaša djeca glavni junaci

Sjećam se da sam kao dijete imala puno knjigica, raznih priča i bajki, slikovnica. I jako sam ih voljela zbog lijepih ilustracija i tekstova koji su budili moju maštu. No danas, kad sam i sama mama, u potrazi za dječjim knjigama naišla sam na Tvornicu snova i shvatila da su današnje knjige podignute na jednu sasvim novu razinu. Danas to više nisu obične priče već postoje i knjige u kojima su naša dječica glavni junaci. Toga definitivno nekad nije bilo a zaista je ideja odlična. Sigurna sam da, kad čitamo priče našim curicama i dječacima, da se oni mnogo puta poistovjećuju s glavnim likovima a kako odrastaju možda se i vide u njihovim ulogama, od njih i kroz njih svakodnevno uče. Tako da mogu samo zamisliti djetetovo oduševljeno lice kad dobije priču o samom sebi. Najprije mi je pažnju privukla knjiga o tome kako dijete dolazi na svijet. Mislim da je taj trenutak u životu za svaku majku vrlo poseban i da bi svaka svom djetetu za uspomenu nabavila i čitala takvu knjigu. Jer je to ipak početak novog životnog poglavlja, onog najljepšeg. Tako da sam popričala s Andrijanom, zahvaljujući kojoj danas postoji Tvornica snova, koja proizvodi najljepše priče i knjige. Ona i sama voli djecu i knjige odnosno knjige za djecu tako da je Tvornica snova nastala iz svih tih ljubavi. Kad spojiš sve ono što voliš u jedno, uvijek mora nastati nešto predivno. Nadam se da ćete uživati u priči te i svoje mališane pretvoriti u glavne junake neke od njihovih priča.Evo što nam još Andrijana kaže o nastanku Tvornice snova i o tome što ju je inspiriralo, odakle je došla ideja za knjige u kojima su naša djeca glavni junaci:

"Nastanku su pogodovale i neke okolnosti - bila sam vrlo mlada i vrlo hrabra, nisam imala posao, pojavio se mentor i prvi investitor koji je u cijelu priču jako vjerovao...
Za naziv je odgovoran upravo on - ja sam bila puno neoriginalnija po tom pitanju i poduzeće sam htjela nazvati Gama - što je neki oblik izvedenice iz naših prezimena. 

Inspiracija dolazi iznutra i po svojoj je prirodi misteriozna. Kad imamo tu sreću da neka od ideja doživi konkretizaciju u našim mislima ili (još bolje) djelima, uistinu se često zapitamo odakle je to stiglo. I tek naknadno, kada je do ideje već došlo, kao detektivi koji istražuju vlastito biće, nastojimo ustanoviti njezino podrijetlo. Odakle je samo stigla? Možda je dovoljno pogledati samo značenje riječi inspiracija = in spiritus - u duhu. :)
Naknadnom detekcijom, dakle, ustanovila sam da je to ideje došlo u procesu pisanja, koje toliko volim."Za sada, Tvornica snova u ponudi ima 7 knjiga raznih tematika. Meni su na prvu najveću pažnju privukle već spomenuta priča o dolasku na svijet kao i božićna priča jer sam veliki (čitaj: najveći) ljubitelj blagdana koji postoji a isto želim prenijeti i na svoju kćer. A kad ćemo krenuti s učenjem, bila bi korisna i priča o spašavanju abecede odnosno knjiga s više manjih priča koja bi učenje učinila puno zabavnijim. Tako da su to moji favoriti i idu na wishlistu, a za sve vas evo i popisa knjiga između kojih možete birati:

"Kako sam došao na svijet naš je hit proizvod, radi se o šaljivoj rimovanoj priči koja pripovijeda o djetetovom dolasku na svijet. Ljudi je vole poklanjati povodom djetetova rođenja - ostaje to lijepa i trajna uspomena za cijeli život.

Tajna bakine škrinje i Plastelinko i ja priče su starijeg datuma (iz 2013.), još uvijek rado poklanjane pustolovne bajke.

Zatim imamo slovaricu (Kako ću spasiti abecedu) koja je definitivno najkorisniji naslov iz ponude - edukativna i vrlo zabavna jer sadrži 30 manjih pričica (za svako slovo po jedno) te motivira dijete na učenje slova.

Čarolija badnje noći božićni je naslov - dijete u ovoj priči nastupa u glavnoj ulozi zajedno sa Djedom Mrazom.

Grad snježnih jahača i Ptičji Eldorado naslovi su sa dva glavna lika - tako braća i sestre mogu zajedno otputovati u svoju priču."


Ono po čemu su njihove knjige posebne jest personalizacija. Danas su personalizirani pokloni veliki hit a knjige možete personalizirati putem web stranice - sve započinje na način koji je prikazan na slici u nastavku. Knjigu je moguće prelistati da se dobije dojam o čemu se točno radi a onda se kreće sa samom personalizacijom. Kao što je prikazano na slici, sam postupak je i više nego jednostavan te moram reći da su u Tvornici snova taj dio maksimalno olakšali i prilagodili korisnicima.

"Na stranici je moguće odabrati naslov i proći sve korake personalizacije (upisivanje osobnih podataka, odabir izgleda likova u priči, pisanje posvete, postavljanje fotografija) te potom u potpunosti prelistati upravo kreiranu priču."
 
O tome koliko su im proizvodi savršeni i koliko zapravo svi vole ovakav tip knjiga, govore i povratne informacije i reakcije njihovih kupaca koji ih kupuju kao poklone za zaista razne prigode. A kakve emocije knjige izazivaju, najljepše je objasnila Andrijana.
 
"Dobivamo puno povratnih informacija. Ljude naši proizvodi baš nekako iskreno razvesele. Nije to samo fora poklon, i nije to samo iznenađenje za dijete. Ima u našim pričama nečega što okupi cijelu obitelj, nečega što probudi djecu u odraslima..."
Screenshootovi sa web stranice Tvornice snova - prikaz personalizacije knjiga
 
Andrijana smatra da su snovi tu da se sanjaju a ne da se žive tako da ne živi svoj san već svoj život. O ulasku u poduzetničke vode kaže da ima osjećaj da tu odluku nikad nije donijela jer se sve to u nekom trenutku dogodilo, zadesilo ju je dok je još bila mlada i neiskusna. A budući da ne zna odustati, kasnije sve što je napravila jeste upravo to da nije odustala. Iako, koliko ju god sve skupa čini sretnom, poduzetništvo ima i onu drugu, manje lijepu stranu, a evo što kaže o svemu tome i ima li koji savjet za one koji razmišljaju o otvaranju svoje firme:

"Ukratko: na svom poslu radim puno stvari koje volim i koje mi dobro idu - to je samo po sebi jako poticajno i čovjeka čini sretnim. Međutim, u isto vrijeme, moj posao ima i jednu specifičnu težinu, koju i inače nosi poduzetništvo. To me i ne čini toliko zadovoljnom. 

Nema tog čarobnog mjesta na koje dođete i dobijete sve potrebne informacije. Do informacija se dolazi tako što se istražuje na sve strane, tako što se puno griješi i povremeno "pogodi". Tako dolazite i do suradnji. Pokušavate, pitate, podignete slušalicu (tj. mobitel - ali glupo zvuči podignete mobitel :)), najbolji prijatelj vam postane Google. Metoda pokušaja i pogreške - tako bih ja to sumirala. Imam, zapravo, jedan savjet: naoružajte se strpljenjem."


Ma koliko voljeli posao koji radimo, malo slobodnog vremena svakome treba a Andrijana ga najviše voli iskoristiti za čitanje, pisanje i ispijanje kavica sa svojom, skoro četverogodišnjom, nećakinjom Petrom. Dok o tome kako izgleda jedan njezin radni dan kaže da je to sasvim običan radni dan.

"Radim u uredu sa još 3 osobe, pijem kavu za kompjuterom, razgovaram sa kolegama, rješavam tekuće stvari, planiram, kreiram, koordiniram, istražujem, računam, a ponekad samo razmišljam."

Za ilustracije koje krase ove prelijepe knjige je odgovorna ilustratorica Biljana Šafaržik. Trenutno posluju u Hrvatskoj i Njemačkoj, a planiraju širenje na ostatak tržišta EU pri čemu ima puno izazova. Njihove proizvode možete kupiti isključivo online, putem njihovog web shopa čiji link navodim u nastavku. Preporučaju ih djeci i maloj i velikoj, zapravo, svima koji žele zakoračiti u priču.
Fotografije su vlasništvo Tvornice snova

0 komentara :