Sky Art skida zvijezde s neba za vas

Život je prepun lijepih trenutaka. Onih malih stvari koje želimo pamtiti do kraja života. Trenutaka koji su svi redom zapisani u zvijezdama. Pokušavamo ih memorirati i upamtiti na razne načine. Jedni stalno u rukama imaju fotoaparat ili mobitel i fotkaju sve što im privlači pozornost te popunjavaju albume uspomenama dok drugi možda vode dnevnik i bilježe sve što im se bitno i lijepo desilo. Brojni su načini na koje možemo pamtiti sve ono lijepo i ne dozvoliti da vrijeme izbriše sve te trenutke. No, postoji još jedan kreativan i poseban način čuvanja uspomena, naziva Sky Art. Već je i samo ime brenda maštovito, upućuje na nešto nebeski lijepo i odmah pobuđuje znatiželju. O čemu se točno radi, i sama sam htjela saznati. Zato sam popričala s dvije mlade majke i supruge koje stoje iza ovog brenda i koje je spojila divna suradnja. One, zajedničkim snagama, doslovno skidaju zvijezde s neba, za vas i vaše najmilije.


Recite mi samo jedno. Koliko puta ste pogledali u nebo uslijed nekog lijepog trenutka i pomislili, kad bi barem mogli sačuvati ono što vidite kao uspomenu? Nekako nam se u tim trenucima sreće i pozitivnih vibracija uvijek pogled na nebo čini posebno lijepim. I sama sam zahvalna na toliko toga što mi se u životu desilo i puno puta pogledam gore, i zahvalim se Bogu i djedu koji je gore s njim i pravi mu društvo, i pomislim, koliko nam je lijepo. Sve oko nas je lijepo i sve ima neku svoju čar, no nebo priča neku posebnu priču. I pamti svaku sretnu priču, svaki mali trenutak. Kad kažem lijepi  trenutak mislim na trenutke poput rođenja naše dječice jer postati mama i tata je nešto najljepše što nam se može dogoditi ili trenutke poput vjenčanja, prvog poljupca, diplome, raznih obljetnica, zaruka i slično. Radi se o trenucima od značaja koji za svakoga od nas mogu biti različiti a pričaju priču koju za nas nastoji sačuvati Sky Art. 


Kao što svaka mama zna, vremena uz klince ostaje jako malo, tako da cure napominju da bez podrške njihovih supruga koji uskoče kada god to posteri zahtijevaju, ništa ne bi bilo moguće. I zato svi oni objedinjeno čine Sky Art. Na upit o tome kako je nastao Sky Art i kako je započela ova lijepa priča, ispričale su mi:

"Priča započinje potrebom za nečim drugačijim i originalnijim. Danas postoji mnogo kreativaca koji svoje radove izlažu putem Facebook-a ili Instagrama, I mi smo htjele biti dio te priče. Htjeli smo kupcima i followerima predstaviti našu viziju kako uspomena treba izgledati. Ideja postoji u svijetu. Međutim mi smo jedine na ovim prostorima i jedine koje kupcu omogućuju potpunu personalizaciju, od dizajna do veličina."


Fascinantna mi je i sama pomisao na to kako je uopće moguće saznati kakvo je nebo bilo u prošlosti, na neki nama bitan određeni dan u godini. Zato sam saznala i na koji način nastaju njihovi posteri, čuvari uspomena zapisanih u zvijezdama.

"Iako se radi o svemiru nije riječ o ničem misterioznom. Zvijezde generiramo putem programa koji sve podatke dobiva od NASA-e. NASA u svakom trenutku fotografira svemir te na temelju zadanih parametara s naše strane dobivamo točan prikaz neba u određenom trenutku. Radi se o stvarnim fotografijama svemira."


Postere izrađuju u tri dimenzije 30x40cm, 40x50cm i 50x70cm. Naravno, postoji i mogućnost izrade postera u nekim drugim dimenzijama, ukoliko to kupac želi. Uvijek se može dogovoriti tako nešto. Također je moguće i personalizirati poster koji se naručuje odnosno prilagoditi dizajn željama kupca. Dozvoljeno je mnoštvo kombinacija boja i fontova. Ako to netko želi, nebo doslovno može biti zeleno a podloga roza. Sve što kupac želi cure će ostvariti. Iako, kako kažu, do sad su većinom imale zahtjeve za osnovnim bojama odnosno tonovima, u crno bijeloj kombinaciji.

Osim prilagodbe dizajna, na posteru se navode i neki vama bitni podaci. Recimo, ako je u pitanju rođenje bebice, onda može na posteru stajati njezino ime, datum rođenja, mjesto rođenja i neki tekst prema vlastitoj želji, neki stih ili nešto što vam je bitno ili povezujete s određenim događajem za koji se radi poster.


Također, uz postere, u ponudi imaju i proizvode za vjenčanja te i na tom području nude svojim kupcima nešto novo i drugačije, nešto što može biti zaista prelijepa uspomena na taj važan dan u životu.

"Od nedavno izrađujemo pozivnice i zahvalnice na istu temu naravno. Međutim naš najposebniji proizvod je poster kao knjiga gostiju. Zamišljen je kao uspomena mladencima na njihov dan, gdje se uzvanici potpišu oko zvjezdanog neba i ostave neke željice mladencima za budućnost. Poster mladenci uokvire i smjeste u njihov dom za vječnu uspomenu."


Za svaki je posao bitna pozitivna povratna informacija a njih ovom brendu ne nedostaje. Reakcije kupaca su zaista divne a posteri uvijek izmamljuju osmjehe na njihovim licima. Kako i ne bi, kad sam se i sama uvjerila da je cijeli proces dogovora i suradnje s curama zaista divan. Brze su, izrazito ljubazne i drage te se trude ugoditi vam koliko god to mogu. Evo što kažu o svojim klijentima i njihovim reakcijama.

"Povratne reakcije su ono zbog čega Sky art između ostalog još postoji. :)
Ne znamo da li svi imaju tako divne kupce, ali mi mislimo da su naši najdivniji. :)
Komunikacija je od samog početka srdačna i ponajprije puna oduševljenja upravo iz razloga jer se radi o još neviđenom na ovim prostorima.
Uglavnom ne mogu dočekati da im se pošalje prijedlog dizajna, a zatim naravno i sam poster. :)
Javljaju nam se oni koji su poster dobili na poklon te nam ostave u inboxu baš lijepe riječi koje su uvijek popraćene fotografijom postera u njihovom domu.
Nakon takvih poruka ne možete biti ponosniji pogotovo kada znate o kojem posebnom događaju se radi u njihovim životima. Imali smo mnogo suza radosnica koje ni nas nisu ostavile ravnodušnima.
"


Ako se pitate, za koju priliku možete naručiti poster, zaista nema ograničenja što se tiče područja primjene. Svaka prilika i svaki događaj koji je vama bitan, može biti razlog za izradu postera. Iz razgovora sam saznala da su cure radile čak i poster za novog psećeg člana u obitelji i taj im je poster izmamio poseban osmijeh. Tako da, samo je nebo granica. Svatko život proživljava na svoj način i prolazi kroz njemu bitne trenutke koje želi sačuvati. Bilo da su to "diplome, djevojačke večeri, mature, rođendani, krstitke, 50-ti rođendan, vjenčanja, zaruke, obljetnice prijateljstava... sve ono što je nekome srcu drago. Sve je to Sky Art."

Za inspiraciju uvijek možete zaviriti na njihove Facebook i Instagram profile. I sama sam uživala u njihovim fotografijama pa sam tako saznala da izrađuju i kombinirane postere odnosno spajaju više postera u jedan. Zanimalo me da li je moguće na jednom mjestu objediniti nekoliko važnih trenutaka, primjerice, napraviti nekakvu obiteljsku kronologiju i spojiti događaje poput datuma upoznavanja, vjenčanja, rođenja bebe i slično.

"Na jedan poster možemo staviti do šest neba što naravno zahtijeva i najveću dimenziju.
Kao što ste i naveli kronologija može ići po želji. Bilo da se radi o prvom poljupcu, pa zarukama, datumu vjenčanja i na kraju onog najposebnijeg rođenju djeteta odnosno djece, mi možemo uprizoriti. Dizajn kao takav nije ništa drugačiji od jednog prikaza neba samo ih je više i on ovisi isključivo o željama obitelji. Moguće je npr. dizajnirati nebo rođenja unučadi i poster kao takav pokloniti baki i dedi. Zamislite tek tu sreću. :)
"


U svom su radu imali jako puno suradnji koje su im ostale u predivnom sjećanju. I kako kažu, ne samo da su im ostale u sjećanju već su i početak divnih poznanstava i prijateljstava. 

"Imale smo sreću da surađujemo se prekrasnim ljudima koje krase divne vrline. Ono čemu se nadamo je da smo im i mi jednako drage. :)"
Imaju i nekoliko planova za budućnost, no zato ih pratite kako biste saznali o čemu se radi. Do onda, njihove proizvode možete nabaviti putem weba. Fizički proizvodi, radi potpune personalizacije, nisu nigdje dostupni no komunikacija ide preko Facebook-a i Instagrama a ondje možete vidjeti i neke od njihovih dosadašnjih uradaka. Na Facebook profilu organiziraju i nagradne igre i sa followerima dijele radnu atmosferu, a na poruke nastoje odgovoriti čim prije. I sami kupci mogu primijetiti da odgovaraju već i ranom zorom, od 5h ujutro što je zaista hvale vrijedno i pokazatelj koliko su cure predane poslu i koliko se dobro brinu za sve svoje klijente. Jer kako kažu, "tada naime počinje naš radni dan kada bebači otvore okice. :)"

U nastavku navodim i linkove do njihovih profila te vam ih od srca preporučam a curama se zahvaljujem na lijepom razgovoru i što su svoju priču podijelile s nama. 

Fotografije su vlasništvo Sky Art-a
 

0 komentara :