Magical Book Lab vam pomaže očuvati najdragocjenije uspomene

Uspomene koje možemo sačuvati su ono najdragocjenije što imamo, uz naše obitelji i naravno zdravlje. Kroz život prolazimo razne periode koje pamtimo po onim malim ali bitnim trenucima, te kako vrijeme prolazi lijepo je povremeno se prisjetiti svega lijepoga što smo prošli, što nas je veselilo, nasmijavalo, grijalo nam srce i ispunjavalo nas pozitivom i ljubavlju. Svatko se danas okreće nekom svom, ako to mogu tako reći, načinu očuvanja uspomena. No svakako je danas najpopularniji način očuvanja tih trenutaka kroz fotografije koje se mogu slagati u predivne tematske bookove, radosnice i spomenare, kakve radi upravo Magical Book Lab. Njihov je tim toliko drag, pristupačan i ljubazan, ma baš se sve možete dogovoriti s njima. Svoju knjigu uspomena možete personalizirati prema vlastitim željama i na taj način stvoriti nešto zaista posebno što ćete rado listati u budućnosti. Mnogi danas fotografije čuvaju na svojim računalima, hard diskovima i slično, no to jednostavno nije to. I sama sam ih čuvala na taj način, dok nisam shvatila da takve fotografije ne služe ničemu i nikad ih se ne sjetim pogledati. A kad su fotografije u nekoj lijepoj knjizi, albumu ili radosnici zajedno sa bitnim podacima, onda je gušt sjesti u dnevni boravak ili na terasu, uživati u pogledu na svoje dijete i listati book, stranicu po stranicu i prisjećati se svega što smo kao obitelj zajedno prošli. Tako da, ako i sami razmišljate na jednaki način, svima vam preporučam da se obratite Magical Book Lab timu jer oni osluškuju želje svojih kupaca i u suradnji s vama će dizajnirati proizvod koji će na kraju krajeva biti savršen, baš onakav kakav ste zamislili. Naravno, osim fotografija možete dodati i razne posvete, ilustracije, citate, poruke i na taj način vaš book postaje još osobniji. U Magical Book Labu se će potruditi da svaku vašu želju pretvore u stvarnost tako da uživajte u priči koja slijedi a onda im se javite i osmislite zajedničkim snagama način na koji ćete vječno sačuvati svoje uspomene, i to na jedan sasvim jedinstveni način.


Magical Book Lab je pokrenula Daria Markić koja je nakon 8 godina iskustva u prodaji, računovodstvu i grafičkom dizajnu odlučila pokrenuti vlastiti obrt i proizvoditi personalizirane unikatne knjige za djecu i odrasle. Evo što nam je ispričala o tome zbog čega je krenula u poduzetničke vode i kako je uopće nastao Magical Book Lab:

"Oduvijek sam bila kreativac i tijekom rada u struci taj element mi je svakodnevno nedostajao. To je također jedan od razloga zašto sam odlučila krenuti u poduzetnišvo. Danas iza brenda Magical Book Lab stoji tim mladih profesionalaca koji svakodnevno rade na osnaživanju našeg projekta. Naša najveća vrijednost su članovi našeg tima i bogato iskustvo na području poslovanja koje objedinjujemo zajedničkim snagama u jedan originalan projekt.

Suočena s istekom ugovora i poteškoćama u pronalasku novog posla, te nemogućnošću daljnjeg razvoja na prethodnim radnim mjestima, odlučila sam zakoračiti u poduzetništvo. Spektar interesa mi je zaista širok te me niti jedno radno mjesto nije zadovoljilo. Osim toga nedostajalo mi je slobode za odrađivanje poslova na način koji sama smatram najbržim i najefikasnijim. Oduvijek sam razmišljala o pokretanju vlastitoga posla gdje bih mogla spojiti urođenu kreativnost s ostalim stečenim
znanjima. Sredinom prošle godine odlučila sam se na taj dugo očekivani korak u nepoznato, korak u poduzetništvo. Magical Book Lab nastao je prvo idejom o multimedijalnim personaliziranim knjigama te zatim istraživanjem tržišta u svrhu ispitivanja postojanosti ideje. Potom je slijedilo pomno planiranje izlaska na tržište, uzimanje novčane potpore za razvoj poslovanja, pronalazak suradnika za ostvarenje planova i napokon samo djelovanje na tržištu.
"Zanimalo me i koji su proizvodi u njihovoj ponudi te koje su sve mogućnosti personalizacije proizvoda, kome su namijenjeni, koje sve zanimljive detalje i rubrike uključuju, koji su mogući formati te nam je Daria ispričala sve što je bitno o svakome od njih. Ono što je najbitnije jest to da za vas mogu napraviti book bilo koje tematike, bilo da se radi o ljubavnoj priči, wedding booku, booku za djevojačku večer, pa čak i baby book, priču o prijateljstvu ili book za vjenčane kume. Što god zamislite pronaći će se rješenje i vaša će se zamisao preslikati u predivno uređen book. I to zato što se svaka knjiga izrađuje u potpunosti prema dogovoru s naručiteljem. Osim fotografija, knjige uključuju i posvete, poruke, pjesme, mjesta za kasnije pisanje poruka, mjesta za ostavljanje poljubaca kao i unos video zapisa putem QR kodova. Dostupne su i prazne knjige s personaliziranim koricama, zamišljene kao albumi za kasnije samostalno lijepljenje fotografija.

"Prvi proizvod s kojim smo krenuli na tržište bila je samostalno osmišljena personalizirana
Radosnica za djecu do prve godine života, u verzijama za curice i dečke. Tekstovi su
većinom osmišljeni u stihovima, napisani kao priča o odrastanju djeteta s praznim crtama
za nadopisivanje sadržaja. 


Uzimajući u obzir ubrzanu svakodnevicu svih roditelja i pomanjkanje vremena za razvijanje fotografija, osim standardne nudimo i foto-radosnicu. U postojeću osmišljenu Radosnicu tako se tijekom pripreme za tisak unosi do 30 fotografija pa nakon tiska sadržava sve željene fotografije roditelja. 

Ime djeteta unosi se u sve naslove unutar knjige (npr. Marijin prvi Božić), dok se pored prvih fotografija dodatno ističu podaci s rođenja (ime djeteta, datum, sat, duljina i težina pri porođaju) uz
prigodne ilustracije. 


Knjiga Radosnica ima 44 strane, a uz navedeno sadrži i mjesta za ostavljanje otisaka rukice i nogice, zatim mjesta za narukvice iz rodilišta, mjesto za prvi uvojak kose, kao i prvi ubrani cvijet ili kamenčiće s plaže. Nudi mjesta za ostavljanje otisaka prstića uz upisivanje datuma, kao zgodan pregled o rastu djeteta. 

Posljednji novitet bio je uvođenje video zapisa putem QR kodova u izrade knjiga svih tematika, pa
tako i u Radosnice.


Kao nastavak Radosnice u suradnji s pedagozima izrađena je knjiga naziva “Moje jasličke priče” koja prati život djeteta kroz prve dvije godine vrtića. Također postoje mjesta za nadopisivanje sadržaja, lijepljenje fotografija i unos video zapisa putem QR kodova. Knjiga sadrži i kreativni dio, prostore za crtanje u kojima se nakon ispunjavanja vidi razvoj kreativnosti kod djeteta. Također sadrži prostore za zajednički kreativan rad roditelja s djetetom, što potiče razvoj kreativnosti kod djece. Izrada knjige “Moje jasličke priče” moguća je trenutno putem naše nove web stranice.


Posebnu čar dodajemo uvodeći apliciranje reljefnog tiska 3D printa na koricama knjiga, u željenoj boji. Papir unutar svih knjiga je visokokvalitetan foto-papir koji je vodootporan i periv, što je vrlo zgodna činjenica uzimajući u obzir moguće prolivene sokiće ili kašice u dječjim knjigama. Korice svih knjiga potpuno se personaliziraju po željama naručitelja, a osim teksta uključuju i apliciranje fotografija ili prvih bebinih otisaka dlana i stopala
".Osobno jako volim foto knjige a otkad sam mama, zaljubljena u svoje dijete kao i svaka druga mama, još su mi draže radosnice koje su najljepša uspomena za naše mališane. Zanimalo me i po čemu se radosnice Magical Book Laba razlikuju od ostalih radosnica dostupnih na tržištu i po čemu su one posebne.

"Na tržištu je danas prisutno mnogo proizvođača radosnica te se iste mogu kupiti u svakoj knjižari već dugi niz godina. Svi su ti proizvodi redom predivni i bilo je teško pronaći način za diferenciranje od ostalih. Zato sam odlučila u suradnji s pedagozima i brojnim majkama te putem istraživanja tržišta doći do podataka što po mišljenju roditelja nedostaje klasičnim radosnicama. Zatim su sva ta mišljenja uvažena i razvijen je gotov proizvod, a tekstovi napisani pomalo humoristično kao priča o odrastanju djeteta. Uključeni su sitni detalji za koje sam primjetila kako nedostaju kod ostalih
knjiga te vrste. Konačno, unos video zapisa putem QR kodova ih čini prvim radosnicama u svijetu s tim značajkama.
"
Nedavno je Magical Book Lab predstavio i mnoštvo krasnih novosti za sve svoje sadašnje i buduće klijente. Pokrenuli su i novi web shop koji je zaista vrhunski. Daria nam je ispričala što su još pripremili za sve nas, a ja moram pohvaliti hvale vrijedan humanitarni aspekt u cijeloj toj priči.

"Zaista nas veseli čuti ovako lijepe riječi. Posljednjih par mjeseci radili smo na razvijanju predstavljenog web shopa s namjerom da majkama olakšamo izradu knjiga po njihovim željama i u isto vrijeme pružimo im element zabave. Knjige koje su dostupne za generiranje na web stranici mogu se kupiti i prazne s personaliziranim koricama pa kasnije samostalno ispunjavati. U suradnji s partnerom DM drogerie markt Hrvatska omogućili smo i kupnju radosnica u digitalnom obliku, pa tako kupljena knjiga stiže u pdf formatu na e-mail adresu naručitelja. Digitalne radosnice mogu se lako dijeliti s obitelji i prijateljima, a također ih je moguće tiskati u privatnom aranžmanu. Za kupnju
digitalnih knjiga izdvajamo donaciju od 5,00 kn po proizvodu za javne ustanove u RH. Pošto je to novac naših dragih kupaca, omogućili smo im da putem ankete objavljene na web stranici samostalno biraju kojoj javnoj ustanovi darujemo donacije na mjesečnoj bazi.
"

I sama sam se imala priliku uvjeriti u kvalitetu njihovih bookova te sam kroz suradnju s njima shvatila da je komunikacija zaista na vrhunskoj razini i da se uistinu oko svega možemo dogovoriti. Tako da sam bila sigurna da su reakcije kupaca i više nego pozitivne, a povratne informacije ono što je poticaj da budu još bolji.

"Oduševljenje kupaca i pozitivne reakcije daju nam motivaciju za daljnji rad. Biti dijelom važnih događaja u životu naših kupaca zaista je neopisiv osjećaj i ne može se mjeriti s niti jednim drugim poslom kojeg smo do sada radili. Vidimo da promjene i novitete u našoj ponudi prihvaćaju s oduševljenjem što nas jako veseli i potiče da svakim danom budemo još bolji i kreativniji."Kao što i samo ime brenda govori, ono što rade je zaista magično, a primijetila sam i da puno pažnje posvećuju detaljima. Interesiralo me i što ih inspirira u svakodnevnom radu jer je jasno da su inspiracija i ljubav prema poslu koji rade njihova nit vodilja i razlog tolikog uspjeha i prihvaćenosti od strane kupaca.

"Detalji su vrlo bitni i oni stvaraju dodatnu čaroliju. Po dogovoru s naručiteljem tako se u knjige dodaju željene pozadine, ilustracije, mjesta za poljupce, mjesta za pisanje poruka, citati poznatih književnika, a sve u svrhu što vjernijeg prikazivanja emocija koje nosi svaka priča. Najviše nas u radu inspirira oduševljenje kupaca, njihovo povjerenje i želja za zajedničkim stvaranjem ovih unikatnih proizvoda."

Biti sam svoj šef, već svatko zna, ima i svojih dobrih i loših strana, no sve se nekako posloži kad volimo posao koji radimo. Definitivno u jednom radnom danu članovi Magical Book Lab tima nailaze na brojne izazove no vjerujem da ih s užitkom ispunjavaju, izazov po izazov. Evo od kojih se sve aktivnosti sastoji jedan njihov radni dan i kakav savjet imaju za one koji žele krenuti istim putem i pokrenuti svoj obrt.

"Radni dan kreće s uzimanjem narudžbi i odgovorima na upite, zatim se nastavlja s izradom bookova, odrađivanjem papirologije i mnoštvom ostalih popratnih segmenata. Radno vrijeme ne postoji, već se prilagođavamo obujmu posla kako bi sve narudžbe bile isporučene na vrijeme. Biti sam svoj šef je s jedne strane vrlo lijep osjećaj i obuhvaća slobodu djelovanja, odlučivanja, sklapanja suradnji i uvođenja promjena i noviteta po vlastitim željama, dok s druge strane nosi veliku odgovornost prema
kupcima i suradnicima kao i poštivanje zakona i propisa kojima podliježemo. Svima koji žele krenuti istim putem i pokrenuti svoj obrt savjetovala bih da krenu od istraživanja tržišta i na taj način ispitaju postojanost svoje ideje. Zatim da krenu na edukacije svih vrsta jer će im trebati sve, od marketinga, dizajna, prodaje, do izrade budžeta i odgovora na računovodstvena i pravna pitanja. Osim plaćenih edukacija, postoji niz i onih besplatnih, kao i poduzetnički centri koji su i više nego spremni pomoći i savjetovati poduzetnike početnike. Na kraju, najbolji savjet koji sam ja dobila prije
samog izlaska na tržište glasio je: “Nikada nećeš biti spremna. Jednostavno moraš
začepiti nos i skočiti u nabujalu rijeku
.”
"Lijepo je čuti i to koliko su im bitni njihovi klijenti s kojima vrlo često ostaju u prijateljskim odnosima. Nekako mi se čini da je nešto takvo danas rijetkost, a takav odnos prema klijentima zaista puno govori o njima.

"Ne možemo izdvojiti niti jedan proizvod kao najdraži pošto se radi o predivnim događajima punim emocija koje nastojimo što vjernije iskazati putem naših bookova. S našim kupcima ostajemo u prisnim odnosima i često nam putem društvenih mreža javljaju novosti iz privatnog života, što nas posebno veseli. Ponosni smo na sve suradnje koje smo sklopili i bez naših suradnika ovaj projekt ne bi bio ovo što je danas. Međutim, posebno smo ponosni na posljednje sklopnjeno partnerstvo s drogerijom DM Hrvatska, s kojima smo omogućili izradu digitalnih radosnica putem naše nove web stranice."

Magical Book Lab aktivno radi na razvijanju novih proizvoda i smišljanju planova za budućnost s
kojima će nas možda već uskoro razveseliti. Njihovi proizvodi dostupni su za samostalno generiranje putem web stranice a izrada svih ostalih tematika moguća je javljanjem na njihov e-mail info@magicbooklab.com ili u inbox putem službene facebook stranice. Linkove donosim u nastavku a vama preporučam da im se javite i sačuvate najdivnije uspomene u predivnim personaliziranim knjigama napravljenima u potpunosti prema vašim idejama.


Evo još samo za kraj prikaza njihovog novog weba putem kojega na vrlo jednostavan način možete pripremiti svoje knjige za tisak, a detaljnije informacije o svemu vas čekaju na web stranici. Uživajte u personalizaciji svojih knjiga i iznenadite svoje voljene pažljivo odabranim poklonima za sve prigode.


Fotografije su vlasništvo Magical Book Laba

0 komentara :